Pongo
TK1 RTK4 Acting Pocoyo "Pongo"

s. 11.2.2011
sileäkarvainen collie
tricolour
uros
61 cm / 34 kg

i. Z'Sandcastle Blue Fantazija
e. Acting Lady Luck

näyttelyt ERI
agility MAKSI2 1xLUVA
rally-toko RTK1, RTK2, RTK3, RTK4
toko TK1, AVO1

silmät CRD 

lonkat A/A, kyynärät 0/0
selkä epävirallisesti terve
röntgenkuvat

Pongo KoiraNetissä / Smooth Collie Databasessa
Luonnetestattu, 68p. (hylätty), video
Hyvälaatuinen kiveskasvain 12/2020, kivekset poistettu 12/2020.

  • Collieiden tokomestaruuksissa 2015: alokasluokan paras collie ja KS-alaosaston joukkoeessa hopeaa
  • Collieyhdistyksen KS-alajaoston sileäkarvainen TOKO-collie 2015 & Rasmun plakaati (paras colleiden TOKO tulos)
  • Collieyhdistyksen KS-alajaoston silekäkarvainen TOKO-collie 2016 & Rasmun plakaati 
  • Collieyhdistyksen KS-alaosaston sileäkarvainen Rally-tokocollie 2017 & Vuoden monitoimicollie -kiertopalkinto
  • Collieyhdistyksen KS-alaosaston sileäkarvainen Rally-tokocollie 2018 & Vuoden monitoimicollie -kiertopalkinto
  • Collieyhdistyksen KS-alaosaston sileäkarvainen Rally-tokocollie 2019 & Vuoden monitoimicollie -kiertopalkinto: Kolmatta vuotta putkeen & monitoimicolliepysti omaksi.
  • Collieyhdistyksen KS-alaosaston sileäkarvainen Rally-tokocollie 2020 & Vuoden monitoimicollie -kiertopalkinto.

Pongo on The ensimmäinen oma koirani, joka tuli minulle päälle seitsemänviikkoisena termiittinä. Pentuna Pongo puri paljon ja kovaa, mutta oli kova oppimaan ja oikein mukava pentu muuten. Murrosiän kolkutellessa sain hakata päätäni seinään useaan otteeseen, kun pärjääminen haastavalle ja omapäiselle urokselle oli vaikeaa. Jaksoimpa kuitenkin käydä haukuttamassa Pongoa mätsäreissä sekä agilitytreeneissä pelottelemassa muita koiranomistajia, mutta se tuotti tulosta. Pikkuhiljaa munkin kulmakunnan kauhu alkoi oppimaan motivoitumista ja mun kanssa tekemistä, ilman agilityä en tiedä missä oltaisiin. Agilityssä päästiin rauhassa kahdestaan tekemään kentällä hauskoja juttuja, joissa koira halusi kuitenkin keskittyä ja tehdä. Pikkuhiljaa päättäväisen harjoittelun tuloksena mulla onkin yhtäkkiä käsissä koira, joka edelleen kiihtyy ja menee ylikierroksille hallissa, mutta joka osaa myös rauhoittua oikeista nappuloista painamalla. Mulla on koira, joka mätsärivilinän keskellä alkaa tuijottaa mua nakin toivossa. Koira, joka kuitenkin sitten olikin aika pätevä tokokoira, vaikka luulin että ei se ikinä voi oppia seuraamaan vierellä kun ei sitä kiinnosta. Arjessa mun paras kaveri.

Pongo on miellyttämisenhaluinen (loppujen lopuksi kuitenkin!), iloinen ja oikein kiva koira. Se on tosikko, joka kuitenkin innostuu sopivan kaverin kanssa parin minuutin leikkiin ja metsärallatukseen. Palloa se hakisi takapihalla maailman tappiin asti! Mamman syliin se tulee mielellään ja toimii oikein hyvin varpaidenlämmittimenä, vieraillekkin se mielellään antaa pusuja. Negatiivisista puolista se on pehmeähkö, omaa hieman heikon hermorakenteen ja se on ääniarka. Nämä yhdistettynä dominanssiin niin käsissä on ollut aika paljon ymmärrystä vaativa paketti, joka nyt oikeiden nappuloiden löydyttyä toimii. Uroksista ei välitetä, paitsi harvoista ja valituista, mutta ei se oikeastaan ole ongelma kun kaikki nartut menee leikkikaverina. Niille Pongo on täydellinen herrasmies.  

Mulle juuri se maailman paras koira, joka on opettanut musta ehkä maailman parhaan ennakoijan joka tilanteessa, auttanut mut löytämään silmät selästäkin sekä tietenkin opettanut lukemaan koiraa. Ensimmäinen mun oma ja todellakin juuri mun käteen sopiva. Kaikkine negatiivisinekin puolineen täydellinen, minun oma koirani.

3,5 vuotias / Kuva (c) Jasmin Syrjälä


Jalostustarkastuslausunto 28.5.2012, tuomari Jaana Hartus


Korkeus 61cm, pituus 66cm. Rakennetyypiltään melko voimakas. Sukupuolileima voimakas. Kivekset normaalit. Purenta leikkaava ja täydellinen, täysi hampaisto ja hampaat isot sekä valkoiset. Pigmentti tumma. Pään kiila hyvä, hieman voimakas kallo. Otsapenger hieman pitkä. Kallo litteä, hieman leveä. Kuono hyvin pyöristynyt, voisi olla suorempi. Huulet tiiviit. Alaleuka sopiva. Silmät tummat ja pienehköt sekä kaukana toisistaan. Korvat oikea-asentoiset ja kevyehköt. Kaula oikeanpituinen ja hyväasentoinen. Ylälinja ryhdikäs sekä suora. Selkä lyhyt, lanne pitkä. Lantiossa sopiva pituus ja kulma, hieman luisu. Häntä riittävän pitkä, alaskiinnittynyt ja suora "paimenkoukulla". Kulmakset riittävät ja tasapainossa. Etuosassa viisto lapa, hyvä eturinta ja pysty olkavarsi. Eturaajat suorat, lihaksikkaat, sopivan viistot välikämmenet. Rintakehä hyvin kehittynyt ja syvyys sopiva. Vatsalinja normaali. Takaosa lihaksikas, sopivasti kulmautunut. Takaraajoissa riittävän matalat kintereet sekä sopiva leveys. Käpälät tiiviit ja soikeat. Liikunta sivusta vaivatonta, askel keskipitkä ja riittävä työntö. Liikunta edesä hyvä, huolimaton ja löysä. Liikunta takaa hyvä. Luonteeltaan iloinen ja vilkas. Yleiskunto normaali. Turkki runkoa myötäilevä, sopiva, karkea ja vaihtumassa. Turkin väri hyvä.


14 kkEi kommentteja:

Lähetä kommentti