tiistai 14. maaliskuuta 2017

Vuoden tokocollie, vuoden ekat kokeet....

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt, noh, kauan aikaa. Yllättäen AMK-kiireet, muutto omaan kämppään... sun muut on vienyt kaiken ajan. Mutta, ollaan me jotain tehtykin!


Käytiin pokaamassa toista vuotta putkeen Rasmun Plakaati SCY Keski-Suomen alajaoston vuosikokouksesta. Tämä saatiin "huikealla" AVO2-tuloksella, mutta aika hienoa, että Pongo oli taas sekä vuoden tokocollie että vielä korkeimman toko-tuloksen saanut. Mainiota! Saatiin hyvin kyllä uutta virtaa taas vuoden 2017 koitoksiin.

Uusi vuosi alkoi vähän kurjissa merkeissä meillä. Pongolle ilmestyi todella nopeasti joulun tienoilla patti toiseen lapaan ja se tuntui aika.. hurjalle. Edellisellä koirallammehan oli syöpäkasvain, joten säikähdin todella kovasti sitä. Patti tuntui aika kovalle, se liikkui jonkin verran, mutta siihen ei juurikaan pystynyt tarttumaan. Meidän äiti sitten huomasi, että kun Pongon ei anna hangata itseänsä vasten sohvaa, niin patti hävisi koirasta. Päättelimme sen olleen mahdollisesti mustelma tai iskusta johtuva, koska hyvänkään laatuinen kasvain (syöpä) ei häviäisi. Säikähdettiin kovasti, mutta onneksi koira on taas OK.

P-Pentujen 6-vuotissyntymäpäivien kunniaksi käytiin kasvattajan kanssa lenkkeilemässä Vesangan metsiköissä. Mukana oli vain Pongo sekä kasvattajan koirat Tulppa, Muru sekä Laki. Oli kyllä hieno reissu ja upeita maisemia! Ei ole tullut treenattua tahi lenkkeiltyä aikoihin, joten oli kyllä mukava pitkästä aikaa tavata. Ja höpötellä. Jospa saisi taas kesälle ainakin jonkun yhteisreissun vaikka agilityn merkeissä.

Mielenhäiriön iskiessä ilmottauduin Pongon kanssa myös seuran omiin tokokokeisiin 26.2.2017. Tuomarina Halmialan Marjo ja paikkana kotihalli Haukkuvaara. Ei olla treenattu, ei olla tehty mitään, hyväkun koirakaan varmaan muistaa miltä merkki tai ruutu näyttää. Treenikertoja taisi olla huikeat yksi tai mahdollisesti kaksi, kun tonne kisoihin sitten mentiin. Ja mitähän ihmettä tapahtui?

 

Joo o, silmäsi näkevät oikein. I-tulos. Mitä??? Koira tuntui ihan älyttömän hyvältä kehässä. Pessimistinä tämä upea suoritus ei tietystikään ole videolle asti kuvattu, mutta ehkäpä annetaan tämän kerran pysyä vain ihanana muistona. Ei tule facepalmattua sitten virheille videolla.

Paikkaistumisessa Pongo pysyi hienosti, ei mitään ongelmaa, vaikka viereinen koira menikin makaamaan. Siellä se tönötti kiltisti reunimmaisena. Mehän oltiin luokan ensimmäinen koirakko, joten päästiin reunaan. Toisaalta piti heti viritellä koira myös kehään, onneksi oli kaksi ryhmää. Kehä alkoi liikkeestä seisomisella, sehän on yksi bravuuri. Siinä ei ihmeitä, arvosana 10. En tiedä liikuttiko koira tassua, mutta ilmeisesti suoritus oli hyvä. Sen jälkeen luoksetulo, sujui myöskin ihan hyvin. Koira tuli luokse, ei törmännyt ja tuli hyvällä vauhdilla. Luoksarin jälkeen välitön siirtyminen liikkeestä istumiseen. En todellakaan luottanut, että koira istuisi. Ei oo ollut meille helppo liike. Mutta kun käännyin ympäri, siinä se istui. Katsoin vaan koiraa epäuskoisesti, että oikeasti, osasit istua?? Olin todella ylpeä. Istumisesta siirryttiin ruutuun, joka oli niin, että se oli yleisöä kohti ja koira jää seisomaan yleisön eteen, selkä kohti yleisöä. Aika hankala, mutta luotin koiraan. Ruutuun mennessä koira jäi ruudun eteen, mutta tuplakäskystä meni ruutuun seisomaan. En muistanut, että mun piti käskyttää koira suoraan siitä maahan ilman liikkurin käskyä,  niin esittelin sitten siinä noin varmaan puolen minuutin seisomisen siinä ruudussa. Tuomari kuiskasi "käsky", ja vasta sitten tajusin käskyttää koiran maahan. Hupsista. Mutta SAATIIN PISTEITÄ!

Tässä välissä tuli tauko ja kun kaikki luokan koirat oli tehnyt tuon ekan osion, mentiin taas kehään. Homma alkoi noudolla, ja Pongohan sitten "perseili" tuomisen. En muista laukkasiko jopa, mutta palautti vasemmalle ihan helkkarin vinoon. Saatiin onneksi kuitenkin pisteitä ja nauratettua sekä tuomaria että yleisöä. Kaukoissa suoriutui Pongomaisen tasaisesti hyvin, ei erikoisuuksia. Estehypyllä kävi vähän haistelemassa tötteröitä, mutta toisella käskyllä tuli vierelle. Merkinkierrossa KIERSI (!!!) merkin ja käskystä sivulle. Ravaten, mutta vitsi. Se teki sen. Teki kaikki liikkeet kokeessa, ensimmäistä kertaa.


Jäi kyllä mielettömän hyvä fiilis. Vihdoinkin saatiin se I-tulos! Ilmoitin tässä hurmiossa Pongon seuraaviin kotikokeisiin kotihalliin 16.4.2017. Tuleepahan kisattua jotain, kun koira ei oikein agilityssä ole motivoitunut pujottelemaan. Ollaankin tänään menossa hierontaan ja katsoo sitten, treenataanko jo jopa perjantaina. Toisaalta Pongolle on toiminut tämä vähäinen treenaaminen ja mun kanssa olo, sehän mahtuu vähän heikosti mun yksiöön. Siksipä se hengailee paljon porukoilla ja käyn sitä enimmäkseen siellä hoitamassa. Sillon kun ei ole koulua tai epäselviä päiviä, otan sitä kyllä myös mun luokse hoitoon. Jotenkin se on motivoituneempi olemaan mun kanssa ja tekemään, kun se ei saa ihan jatkuvaa huomiota multa. Homma toimii ainakin nyt todella hyvin! Ja opiskelut etenee, kun ei ole liikaa stressiä koirasta.

Olen kyllä onnellinen. Kaikki menee todella ihanasti juuri nyt.

2 kommenttia:

 1. Paljon onnea saavutuksista!
  Ihana kuulla että elämässä kaikki hyvin, vaikkei teistä kovin tiheään kuulukkaan blogin puolella.

  Aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. :) Täällä me porskutellaan. Huomaa, että nuo omat AMK-opinnot vie vaan kaikki ylimääräiset resurssit tällä hetkellä. Mutta aina toisinaan on mukava tännekin vähän päivitellä kuulumisia.

   Keväänjatkoja myös sinulle Josefiina :)

   Poista