maanantai 29. elokuuta 2016

Tokovalmennuksen antia

Meillä alkoi uusi treeniryhmä, Oonan tokovalmennus perjantai-iltaisin. Meille vähän myöhäinen aika kahdeksasta yhdeksään, mutta ihan hyvin ollaan selvitty siitä. Vireimmilläänhän tuo koira on kyllä aamusta tai päivästä, mutta näillä mennään.

Ollaan käyty ihan kivoja aiheita nyt näin heti ryhmän alkuun. Paikkaistumista joka kerta ja Pongon häiriönsieto on siinä uskomaton. Se ennen meni aina maahan käskytyksellä maahan, nyt ei reagoi muiden käskytyksiin eikä häiriökäskytyksiin. Viimeksi paikkaistumisessa otettiin myös jonokulkuetta vähän erityyppisesti ja tehtiin vieläpä piiloistuminen. Ei vinkumista. Palatessa tein tekokaatumisen ja koira pysyi hienosti. Paikkaistuminen on varmaan tällä hetkellä meidän vahvin liike!

Ollaan myös käyty häiriön kestämistä, voittajaluokan hypyn alustusta, merkin kierron parantamista... Aika kivoja aiheita. Meille hyviä. Osaan nyt keskittyä treenatessa siihen, että palkkaan tarpeeksi erilaisesti ja satunnaisesti, vaikka se onkin aika hankala laskea. Merkki meni myös kerralla eteenpäin kun tehtiin sitä ensin Ellin kanssa kupilla palkaten merkille ja nyt sitten mulla on kuppi kädessä ja kierrätän koiraa merkille. Tähän toistoja sopiva määrä on 2-3, tein viime treenissä juuri äsken aamulla liikaa.

Kuva by Karoliina S

Vaikea liike jäävä istuminen on myös parantunut hurjasti! Se tarvitsi vain mietintälomaa. Treeniolosuhteissa onnistui nyt aamulla joka kerta, myös seuruuttaen ja istumiset oli todella nopeita kun kävelytin koiraa mun edessä. Näitä vaan lisää, niin ehkä onnistutaan nollaamatta. Nyt tiedossa olisi lisää treeniä ja yleistystä... Noin niinkun joka paikkaan. Toivottavasti päästään pian kokeeseen taas testaamaan. Ainakin hyvältä vaikuttaa näin melkein 2 viikon treenitauon jälkeen!

Tokovalkasta on kyllä ollut apua ja se on ollut kyllä tosi kiva ryhmä. Vihdoinkin kun Oonakin palasi äitiyslomalta niin ollaan päästy hänen treeneihinsä. Toivottavasti aletaan mennä eteenpäin kohti kunnon kisakuntoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti