maanantai 25. heinäkuuta 2016

TOKO SM 2016

Käytiin starttaamassa TOKO SM kisoissa Vihtavuoressa Pongon kanssa. Edustettiin oman seuran Pop Dog ry:n joukkoeessa avoimen luokan koirakkona. Oltiin viime vuonna SM-kisoissa, ja musta ne oli tosi kivat ja jaetut kehät sopi meille tosi hyvin. Siksipä ajattelin, että mennään myös tänä vuonna, koska Pongo toimii tuollaisessa ympäristössä kivasti.

Aamulla puoli kasin pintaan kokoamaan telttaa ja hääräämään yleisesti meidän spottia valmiiksi. Kisakirjojen luovutus ja muut hommat, kohta kello olikin jo puoli kymmenen ja aika luoksepäästävyyden. Se meni nopeasti ja helposti. Luoksepäästävyyden jälkeen sitten odoteltiin hetkinen, paikkaistumiskehät rullasi tosi ripeään tahtiin. Pongo oli kivassa vireessä ja hyvällä päällä, katseli vaan mua ja odotteli tehtäviä, eikä höntyillyt tyttöjen perään tai muuta. Paikkaistumisrivissä oltiin "vaikeammassa" päässä (eli toisessa kehässä alokasluokan koirakko yksilökehässä) ihan reunassa, mutta sujui hyvin. Paikkaistuminen 10, siinä ei ollut ongelmaa ja sehän meille onkin ollut helppo.

Sitten seurasi noin neljän tunnin odotus ennen meidän yksilökehiä, jolloin sitten kävelyttelin koiraa ja katselin koirakoita yms muuta toimintaa. Odotus oli kyllä pitkä ja pelkäsin, että Pongo lössähtää eikä jaksa tehdä. Kun muutamia koirakoita oli jäljellä, otin koiran häkistä ja aloin virittelemään aika maltillisesti sitä. Kiskasin nakit ja lelut joukkoelaisille ja sitten vaan kehään. Hitto että jännitti, kun siihen asteltiin! Pongo oli hyvällä fiiliksellä ja liikkurin "hengitä!" käsky oli hyvä. Se sai nauramaan ja purkasi jännitystä. Pongo oli hyvällä fiiliksellä. Kun jätin sen ja sen nenä ei mennyt maahan (VAIKKA mua jännitti!) tiesin, että onnistutaan. Kun se nousi ekalla istumaan, olin niin tyytyväinen. Kaukoissa ei virheitä ja niistä 9. Suoriuduttiin bravuurista, ihan mahtavaa. Jostain se vähenti, oisko vinohko pa, mutta olin tyytyväinen koiraan.

Seisominen sujui hyvin, tunsin että koira valuu taaksepäin kun lähestyttiin "käsky" paikkaa, mutta koira oli ilmeisesti mennyt hyvin seisomaan. Siitä 9. Olin tosi tyytyväinen! Seuruusta saatiin 7.5, alun juoksuosuudessa ei ollut ihan mukana, peruutus osittain vinossa, mutta paranti h i e n o s t i loppua kohden ja oli hiton hyvin kuulolla. Olin niin tyytyväinen!!!! Yksi perusasento meinasi jäädä välistä ja tuplakäskytin istumaan. Lopun pa tuli ilman tuplakäskyä. Saatiin musta ihan sopiva arvosana, mutta oma fiilis oli loistava. Hyvä seuruu meiltä tähän hetkeen. Luoksetulossa jäi vinoon maahan ja pa olisi voinut olla toivomisenvaraa, teki myös lenkin, mutta Pongomainen hyvä luoksari. Siitä 8.5.

Kuvat: Sanni Muurmäki, Kiitos! Sitten äkkiä joukkoelaisilta välissä pari nakkia ja lelu, aloitin hetsaamaan kun piti mennä suoraan toiseen kehään. Hetsasin ihan täysillä koiran, koska tiesin että vaan niin se jaksaa tehdä pari liikettä hyvin. Aloitettiin noudolla ja sain koiran hyvin kehään vietyä. Noudossa odotti hyvin kapulaa, mun heitto jopa myös onnistui. Käskyllä haki laukalla palasi ravilla, peruasennossa taas parantamista mutta palasi kuitenkin sivulle (eikä taakse kuten viime kokeessa). Ihan ok nouto. Hyppy 8.5 ja siinä ois voinut olla parempi. Istumisessa ei istunut, koska ei saa istua, mutta ei siinä mitään. Harjoituksen puutetta. Merkillä lähti kiertämään, mutta jäi vähän liian vasemmalle, joten sivukäskytyksestä yritti palata. Jäi sekoilemaan merkille, joten uusi "kierrä" käsky, mutta palasi sivulle ja kehuin koiran. Ruutu oli omassa kehässään ja sinne piti mennä taas välittömästi. Kehuin koiran ja hetsasin sen tosi kovasti kehää kohti, valmistelin sitä hyvin mielestäni. Sitten vaan heti kehään ja toimeen. Koira lähti sinkoamaan vasemmalle päin käskystä ravilla, mutta lisäkäskyllä meni kuitenkin sitten ruutuun ja paikka oli keskelle hyvä. Seisoi heti käskystä, maahan meni ihan siitä sitten kehänauhan juureen, mutta tassut ei koskenut nauhaa eli ihan rajalla. Nousi ykkösellä ylös ja sitten kehuin koiraa. Ruudusta 6, koska lisäkäsky ja haahuilu, mutta saatiin pisteitä ja koira ruutuun!!!!
Paikkaistuminen 10
Seuraaminen 7.5
Seisominen 9
Luoksetulo 8.5
Istuminen seur. yhteydessä 0
Ruutu 6
Noutaminen 8.5
Kauko-ohjaus 9
Estehyppy  8.5
Merkin kierto 0
Kokonaisvaikutus 8
Pisteitä yht 225.5
Tulos AVO2

Fiilikset kisan jälkeen on huikeet. Olin niin tyytyväinen koiraan, se oli ihan menossa mukana ja saatiin paljon hyviä pisteitä. Toki nollat harmittaa, mutta nollat vaan liikkeistä mitä ei osata vielä kisatilanteessa tarpeeksi hyvin ja treenillä saan ne kyllä kuntoon. Saatiin hyviä pisteitä liikkeistä jotka osataan ja suoritettiin ne oikeasti hyvin, kerrankin!!! Koiralla mieletön fiilis kehässä ja oma fiilis oli myös hyvä. Mentiin musta hyvällä asenteella kehään ja tehtiin hyvä suoritus. Ei saatu vieläkään ykköstulosta, mutta tätä menoa se tulee. Musta tää oli meidän paras kisasuoritus avoimesta, oli tosi hyvä fiilis koko ajan eikä harmittanut yhtään sekunttia olla koiran kanssa kehässä. Meidän joukkoe taisi olla sijalla 36, eli ei oltu ihan viimeisiäkään. Ihan mukavaa oli olla seuran joukkoeessa!


Mitäs nyt sitten? Ykkönen jäi taas uupumaan, mutta nälkä kasvaa syödessä. Ja omaa treenimotivaatiota ja intoa kasvatettiin tällaisella avustuksella..


...eli kyllä me se AVO1 vielä saadaan, vaikka se ois meidän viimeinen kisa koskaan. Ja nyt aletaan tutustumaan tämmöisiin kavereihin pikkuhiljaa. ;) Elokuussa alkaa huippuvalkun eli Oonan tokoryhmä, jossa aletaan hiomaan sitten meitä kohti ykköstulosta.

2 kommenttia: