torstai 14. heinäkuuta 2016

Agirotu 2016

Meidän porukka kävi pyörähtämässä Agirodussa Teivon raviradalla. Olin ilmoittanut mut ja Pongon ainoastaan joukkoekilpaan, mutta lähdettiin kuitenkin hyvissä ajoin matkaan kasvattajan mukana. Hän kisasi Lyytin kanssa sennujen SM-kilpailuissa, joten pari starttia oli heti aamusta. Oli ihan mukava katsoa hänen ratoja, vaikka hirveästi kunniaa tai menestystä ei tullut. Pongolle tuli hankittua toinen grippihihna vähän kevyempänä ja käsilenkillisenä mallina. Oli ihan hauska hengailla paikan päällä, teki ihan hyvää Pongolle vaan hengata jossain ja se olikin ihan nätisti. Siihen asti tosiaan kun Utu tuli myöhemmin niin se suostui tottelemaan. En tiedä mikä ihme siinä Utussa on ton mielestä niin ihmeellistä.


Käytiin Annan starttien jälkeen sitten syömässä ja tutustumassa XXL-storen urheiluvaatevalikoimaan. Valitettavasti mitään ei löytynyt, mutta oli ihan mukava käydä siellä. Mitään hirveitä alennuksia siellä ei musta kyllä ollut tai halvalla mitään kovinkaan järkevää ostettavaa. Sieltä palatessa alettiin kyhäämään meidän kostyymejä päälle eli valmistuttiin joukkoekisaan ja pukukulkueeseen. Meidän joukkoe oli HeVi Smoothies ja jokainen joukkoelainen oli kukin jokin hedelmä/vihannes/marja. Minä ja Pongo oltiin mansikkakoirakko. Oltiin kyllä aika erikoinen näky ja monet kyllä naureskeli meille. Mun asulla oli vielä tuplahauska merkitys, sillä olen jo neljättä kesää marjamyyjänä torilla. Sai työkaverit nauraa jälkikäteen mun mansikka-asulle.

Pukukulkueessa sitten meni paljon aikaa. Siinä esiteltiin pukuja ja oltiin koirien kanssa. Pongo kävi hirveillä kierroksilla, koska sen mielestä Utu oli niin ihana, ettei sen tarvitse totella. Muutenkin koko homma meni sillä ihan yli ja se meinasi lähteä ihan lapasesta. Se juos vaan eteenpäin täysiä, mun käsi meinasi lähteä irti ja se suostui kävelemään ainoastaan jos pidin sitä pannasta kiinni tai jos se sai vetää täysiä Utun pyllyä kohti. Sai kyllä ihan tosissaan pidellä sitä, että sai edes jotain rotia touhuun. Pukukulkueen voitti huikeat Tetrispalikat, jotka sai meidänkin porukan jo innostumaan ensi vuoden agirodun pukujen suunnittelusta.

Joukkuekisassa sitten startattiin järjestyksessä Anna-Lyyti, Riikka-Utu, Karo-Santtu ja me. Lähdettiin vaan pitämään hauskaa, eikä tavoittelemaan sijoituksia missään kisoissa. Eipä se meidän porukalla varmaan olisi onnistunutkaan... Kukaan koirista ei osannut hakea pujottelua ja virhepisteitäkin tuli napsittua ihan huolella. Pongon kanssa meidän virhepistesaldoksi tuli 30 eli saatiin Pongon kanssa hienosti kyllä monet pisteet! Pongo oli ihan mahdoton, se ei meinannut millään pysyä lapasessa. Lähdössä se karkasi ja aloin vaan paniikissa käskyttämään sitä puomille, ettei se lähde mihinkään seilaamaan. Radalla se meni kuitenkin hyvin eteenpäin kokoajan ja radan lopuksi palkkasi itsensä itsenäisesti juoksemalla täysiä Utun pyllyyn. Normaalisti se ei ole kyllä noin kuriton, mutta agirodussa se suonettakoon. Oli kyllä Pongolle aika virettä nostattava kokemus. Meidän joukkue oli 42/51, mutta sekin oli ihan hyvä suoritus meidän porukalta.

Agilityradan videoinnista kiitän Mirandaa ja upeista agilitykuvista Sanna Piirosta!
Mukava päivä oli ja lähdettiin melkein heti joukkoekisan ja lenkin ja mäkkärin jälkeen kotiin. Oli kiva nähdä tuttuja ja Pongokin pääsi näkemään uusia nahkatyttötuttavuuksia. Agirotu oli kyllä hauska päivä, vaikkakin pitkä ja vaati veronsa kyllä heti alkuviikosta töissä.. Onneksi nyt keskiviikolle sattui vapaapäivä ja saa vähän ladata akkuja.

Seuraavana startataan ensi viikon lauantaina TOKO-SM kisoissa ja nyt sitten tehdään pari hauskaa treeniä ja sitten vaan pidetään yhdessä hauskaa. Enää ei kerkeä uusia temppuja paljoa opetella, joten keskityn sitten vaan nostattamaan motia sillä tavalla millä ollaan harjoiteltu ennestään. Virittelin muuten jo juoksukuntoa ja käytiin kerran jo heittämässä pitkästä aikaa juoksulenkkikin Pongon kanssa. Jos jaksaisi taas alkaa juoksemaan urakalla, ainakin polttelisi jo päästä lenkkeilemään ihan juosten kunnolla!

7 kommenttia:

 1. JoukkUe :p terveisin Kielipoliisi :D

  VastaaPoista
 2. Lähti liian aikaisin ^ :D
  Ihana teema teidän joukkueella! Rohkeaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ihan hauska teema tuli porukalla keksittyä. Oon toteutukseenkin ihan tyytyväinen :D

   Poista
 3. Mä oon sun kanssa niin samaa mieltä tuosta XXL-storesta. Kävin siellä Helsingin reissun aikana ja ei kyllä voinut mistään merkittävistä alennuksista kyllä puhua :D Onkohan se sitten niin, että vaan netissä pystyy roimilla alennuksilla myymään, mene ja tiedä. Kaksi teknistä paitaa löysin ja juomapullon, that's it.

  P.S: Oot edelleen ihana mansikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... Oli kyllä surkeeta. Tavaraa oli, mut hintaa liikaa. Ja joo, mansikka :D :D

   Poista
 4. Hauska nimi teidän joukkueella.:) Heräs uteliaisuus, että miten tetrispalikat oli pukeutunut.:D Pitää alkaa googlettamaan jos löytyy niistä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä on varmasti kyllä jossain kuvagallerioissa kuvia! :D

   Poista