tiistai 14. kesäkuuta 2016

Toko-Poko ja vauva-agilityä!

Me ollaan Pongon kanssa ahkeroitu! Ihanaa kun kerrankin voin jopa sanoa noin. Collieiden tokomestikset lähestyy, kuten myös TOKO-SM kisat, joten ollaan treenattu ahkerasti. Liikkeestä istumista ja ruutua ollaan jankattu, kuten myös seuraamista. Helppoja liikkeitä eli esim kaukot, nouto jne ei olla juurikaan turhaan tehty. Nyt ollaan keskitytty tekniikkaan liikkeestä istumisessa eli paljon palkkaamista, ruudussa taas olen tehnyt yhden ruutuun lähetyksen ja sitten palkannut ja tehnyt muuta. Ruudussa olen hyödyntänyt meidän takapihaa, että ollaan saatu treenattua nurmella. Koira bongaa kyllä nurmestakin ainakin pinkeillä vermeillä ruudun. Nyt sunnuntaina on tulossa Oilin tokovalkka ja pääsen vielä saamaan viime hetken vinkit.

Ja ollaan me treenattu myös aksaa. Käytiin viime viikolla tekemässä vähän ratapätkää, keppejä ja koiralla oli mainio meno päällä. Kaikki esteet sujui täysin ongelmitta, keinullekin meni tosi rohkeasti. Ihanaa kun se vihdoin sujuu niin, että mun ei tarvitse jännittää yhtään! On toi meidän Julia-valkku vaan taikuri. Pongohan kävi hieronnassa ihan vähän aikaa sitten, jossa sitten havaittiin että se mikä napsuu, on tassussa kaksi varvasta. Ei ilmennä mitenkään kipua, paitsi joskus jos juoksee jonkun lelun perään täysiä, jarruttaa lujaa ja tassu menee ilmeisesti huonoon asentoon. Koiralla oli myös jumia aika rajusti tuossa "tokolihaksessa", minkä vuoksi koira varmaankaan ei suostunut esim colliemestiksissä pujottelemaan. Siinä varmaan syitä, miksi on mennyt vähän aikaa huonosti. Hieronnan jälkeen koira nimittäin teki treenatessa hienosti kepitkin ilman ongelmia, joten kyse oli vaan siitä, ettei se pysty. Siksi onneksi en ole itse vaatinutkaan sitä tekemään, koska tiedän tuon koiran tekevän jos se vain pystyy. Hierontaan mennään uudelleen ensi viikolla, jotta ollaan oikein kunnon kisakunnossa ennen collietokoja! Toki jos varpaat alkaa oireilemaan niin sitten mietitään kaikkea uudelleen. Nyt en kuitenkaan stressaa, koska koira ei ole kipeä.

Ja toki, ollaanhan me tehty sitten myös vauva-agilityä yhden ihanan pienen nahkatypykän kanssa!


Susa on harjoitellut vähän alkeita: esteitä, putkea ja vähän ollaan aloiteltu keppejä. Videolla on Susan kolmas agilitytreenikerta ja kyllä se on jo aika rohkea! Eilen se kävi omistajansa kanssa mun agilityvalkkakerralla ja ne meni jo parin esteen ja putkien rataakin. Ihan huippua miten nopeasti tuo koira oppii. Putkia pitää vielä vahvistaa ja harjoitella esim. takaakiertoja. Mutta on kiva kun on päässyt auttamaan vähän tuon Susan kanssa alkuun, niin pääsee omistajansa taas koiraharrastusmaailmaan kun on noin innokas pieni harrastuskoiran alku. Pääsin tässä testaamaan myös Saga-mummoa 10v, hömpöteltiin vähän putkia ja hyppyjä ja mummeli oli kyllä silmät kirkkaana mukana tekemässä ihan tosissaan.

Mua jännittää. Huomenna agilitykisat Tampereella! Mukava päästä vähän kisaamaan ja nyt kun koiralla ja itselläkin on kohtalaisen hyvä meno päällä aksassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti