torstai 23. kesäkuuta 2016

Oili Huotarin TOKO-valmennus & hierontaa

Jälleempä käytiin tutulla huippuvalkulla sunnuntaina. Järkkäsin seuralle Oilin TOKO-valmennuksen, koska Oili on mun suosikkivalmentajia ja pidän hänen tyylistään. Hän sanoo asiat suoraan, mutta niitä ei jotenkin ota itseensä ja hän löytää joka koirakosta myös ne hyvät puolet. Kuten taas tälläkin kertaa saatiin meille hyvät vinkit jatkoon ja uusia treenattavia asioita kisatilanteita varten!

 Näytin ihan ensin meidän ruudun. Pongo näytti miten se meneekin eli hakeutui hyvin paljon oikeaan reunaan, haisteli ja ei totellut paikka-käskyä. Uusintayrityksellä meni hyvin, totteli, vähän on oikeassa reunassa. Ruutu siirrettiin ja tehtiin uudelleen, ihan hyvä ruutu. Jatkoa varten mun pitäisi ehkä blokata oikeaa kulmaa ja vaatia keskeltä paikka, lisäksi tehdä ruutuun lelulle lähetyksiä (ei näe kaukaa lelua) ja siitä vauhtia ja motivaatiota ruutua kohtaan. Liikkeestä istu matala käsi, peruuta koiran edessä. Tekniikka opetetaan siinä ja sitten siirretään sivulle. Eri tavalla käsi kuin kaukoissa.

Merkki aka katastrofi. Meidän järkyin liike. Mutta tottakai haluan näyttää Oilille kaikki meidän huonoimmat puolet ja tiesin hänen keksivän neuvot merkille. Eli kuulemma koira osaa tehtävän, sille on selvää mitä siellä merkillä pitää tehdä. Häntä tötteröllä yhtä ei vaan oikein huvittanut suorittaa merkkiä, joten laitettiin koira tekemään. Eli koira viilaa linssiin ja tekee asioita, joita tekee mielummin: menee lähelle merkkiä muttei kierrä, haahuilee, haistelee jne kaikkea typeryyksiä. Eli koira laitettiin tekemään se merkki, jos jäi haahuilemaan niin käsky kiertää uudestaan, takaisinpäin ei saa tulla eli käsketään koira mars matkaan. Vaikka sitten pannasta käydään viemässä koira kiertämään se tötterö. Palkkaus sitten niin, että lelu on joko mun takana ja koira päästetään siihen tai palkataan lelulla mun vierestä. Jos koira jää merkille tönöttämään eikä palaa sivulle niin pari askelta taakse. Pongo esitteli kyllä todella siellä parastaan, se tosiaan oli ihan aasina. Se näytti kaikki kiukuttelunsa mitä osasi.

 Sitten meillä oli yhteistreenejä. Ekassa yhteistreenissä meillä oli neliön sisällä koirien seuruutusta, mikä oli tosi hyvä häiriötreeni kun ruutu oli aika pieni ja koiria oli paljon. Se oli meille tosi hyödyllinen treeni. Toisessa koirat sitten oli vastakkain riveissä ja mentiin aina lomittain, toinen puoli käski kohdalla koiran maahan ja toinen seisomaan ja sitten vaihdettiin. Meillä oli myös ringissä häiriökäskytystä istu/maahan ja Oili kävi myös häiriköimässä koiria. Lopuksi sitten vielä meillä oli toinen yhteistreeni kun yksi koirakko ei saapunut paikalle, joten saatiin sitten ylimääräinen treeni. Siinä otettiin sitten rivissä käskytystä koirille, koirien piti pysyä istumassa vaikka Oili kävi häiritsemässä koiria. Pongolla sujui ihan hyvin. 

Oilin treenin jälkeen ollaan harjoiteltu merkkiä, ruutua ja muita juttuja. On mennyt vaihtelevasti ihan hyvin, merkin kanssa on joutunut olemaan tosi topakkana että se kiertää. Tänään sitten jo laukalla ja aika hyvällä motivaatiolla teki merkkiä hallila ennen hierontaa! Ja eilen kisanomaisessa treenissä jaksoi ihan kivasti loppuun asti tehdä neljän-viiden liikkeen pätkän. Ruutuunkin meni ykkösellä kunnolla.

Tänään sitten Pongo kävi hieronnassa Valvion Raijalla eli Potsloikalla. Pientä jumia oikealla puolella niskassa, mutta lähti hyvin pois. Molemmissa reisissä kireyttä. Naksuvat varpaat oli myös huomattavasti paremmat!! Koira oli paremmassa kunnossa ja seuraavaa hierontaa suositteli elokuulle tai loppukesälle tai kun koira vaikuttaa siltä, että kaipaa hierontaa. Hyvillä mielin kohti siis ensi viikonlopun collieyhdistyksen 70v juhlaviikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti