sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kun oma nielurisaleikkaus ei estä treenaamasta koiraa!

Aikaa on vierähtänyt taas viime kirjoituksesta melkein kuukausi. TOKO-kokeen jälkeen ei olla kilpailtu ja harmittavasti LAUKAn agilitykilpailut 29.5 missattiin myös. Itse sain päivystysajan 25.5 nielurisaleikkaukseen, joten olen ollut kohta pari viikkoa poissa kaikesta ja maannut kotona. Pikkuhiljaa tässä on parin viime päivän aikana kunto noussut ja olen päässyt jo vähän ulkoiluttamaan kameraa ja koiraakin.

Pongo ja Susa (Dandinas Sweet Susan)

Sen mitä olen jaksanut, ollaan treenattu TOKOa takapihalla ja ennen leikkausta myös Haukkuvaarassa. Treenit on ollut lähinnä viiden minuutin pikatreenejä, olen kasannut ruudun, tehnyt sen ja pikkasen seuruuta, liikkeestä istu, suoraa pätkää ja taakse peruutusta seuraten. Sit on jo loppunut jaksaminen ja loppupäiväksi makaamaan sängynpohjalle. Onneksi koira liikuttaa edes vähän jopa kipeänä. Ja jos jollain on kokemusta, niin nielurisaleikkaus on näin vanhemmalla iällä (melkein 22v.) tajuttoman kipeä. Mutta suosittelen niille, keillä nyt sattuu olemaan riesaa risoista.

Takapihatreenissä seuruu on parantunut ihan kivasti ja ruutua ollaan otettu yhden toiston pätkinä. Ennen leikkausta otin kisanomaisia treenejä 4-6 liikettä putkeen palkatta ja sitten koiralle superpalkka. Nyt sitten kun olen tehnyt vain pikkutreenejä olen palkkaillut liikkeiden päätteeksi tai välillä, ollaan treenattu mm. taakse askelia (toko), ruutua, merkin kiertoa.. jne kaikkia TOKO jutskuja. Merkki on edelleen epävarmin liike ja liikkeestä istu on vähän hankala. Vaativat molemmat paljon treeniä ja toistoa. Ruutu alkaa sujumaan kivasti pinkeillä tötsillä+nauhoilla myös nurtsilla.Huomenna käydään koittamassa Susan kanssa agilityä Haukkuvaarassa. Susa on joskus nähnyt agilityesteitä ja putkia, mutta katsotaan miten hommat sujuu. Aloitellaan myös keppejä ja tehdään vähän alkeisharjoituksia Susan kanssa. Hauskaa päästä koittamaan alkeita! Susan omistaja tulee mukaan apukädeksi tekemään mun kanssa vähän treeniä. Itse en voi vielä juosta, mutta onneksi noissa alkeistreeneissä riittää targetille lähetys aika pitkälti.Esitän Susan myös Collieiden 70-vuotisjuhlaviikonlopussa, saa nähdä mitä siitä tulee. Ihan kiva päästä pyörimään kehään, Pongoa kun ei viitsi 30€ lähtömaksulla ilmota hakemaan sitä EH:ta ja pyörimään pari minuuttia kehässä. Käydään perjantain tokomestiksissä ja se saa riittää meille. Tuskimpa viitsin käydä rallymestiksissäkään, kun ei olla oikein perehdytty MES-luokkaan ja meidän rallyily on nyt niin epävarmaa. Täytyy saada siihen joku uusi kipinä.

Dandinas Dream Day Again"Saga"

Oikeastaan aika ihanaa, kun on saanut vaan rötvätä puolitoista viikkoa. Nyt alkaa kyllä jo kaipaamaan äksöniä ja mikäs sen mukavempaa, kun koiraharrastusten parissa sen viettää. Ääntä ei lähde ja kuullostan pikkuoravalta, mutta onneksi pystyy jotenkin treenaamaan. Kuukausi olisi aikaa hioa meidän tokoliikkeet kuntoon colliemestiksiä varten, että voitaisiin siellä sitten tehdä parhaamme.

Jotkut agikisat olisi kiva kesälle saada. Pitää katsoa ja bongata jotkut hyvät kisat, kesän kisareissut on niin huippuja, kuten ollaan kasvattajan kanssa käyty esim viime kesänä. Ihan huippukivoja päiviä. Toivotaan lämmintä, ihanaa ja tapahtumarikasta kesää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti