lauantai 26. maaliskuuta 2016

TOKOkoe Haukkuvaarassa 25.3

Muuramen seudun kennelkerho järjesti TOKO-kokeen kotihallissa Haukkuvaarassa ja oli pakko osallistua. Nyt ei olisi uuden paikan häiriötä, joten yritin koota pakkaa kasaan. Tuo pitkäperjantai tuli kuitenkin ehkä vähän liian nopeasti, aamulla oksetti jännityksestä, kun mietin löytääkö koira ruudun ja merkin. Treeneissä ne oli mennyt aika huonosti.

Tuomarina oli Marko Puranen, ihan mukava ja rento tuomari. Aika ajoin oli tiukkuutta pisteissä, mutta se vaan on hyvä. Tykkäsin kyllä kovasti hänestä. Paikkaistumisessa Pongo oli tutun Susu-tollerin vieressä, jonka kanssa ollaan ennenkin oltu rivissä treeneissä. Minuutti meni nopeasti, mutta sydän tykytti hirveästi. Jostain syystä jännitin ihan älyttömästi, vaikka tämä tuntui olevan helpoin liike. Ja niinhän se olikin, kymppi tuli.

Startattiin sitten ihan ensimmäisinä luokassa. Onneksi paikkisryhmiä oli kaksi, mutta en silti kerennyt ehkä viritellä koiraa niin paljon kuin olisin halunnut. Ennen tarkastusta ja paikkista odotusta oli noin 15 min, joten Pongon energiat meni jo siinä aikalailla. Kehässä huomaa, että Pongolla vähän katoaa tatsi loppua kohden, mutta kilttinä koirana se silti suorittaa kaiken mitä osaa. Nuuskutusta tulee liikkeissä mitkä oli vaikeita: merkki & seuruu, eikä se tiedä mitä tehdä. Hypyssä se varmaan vaan jotenkin ei jaksanut tai unohti mitä piti tehdä.

Koira teki hienon luoksarin. Jäävät onnistui, jopa istuminen, jota ei olla paljoa harjoiteltu. Oli pakko hidastaa, että saan sen istumaan. Ruutu meni hienosti, harmi vaan että saatiin 0, koska ohjasin koiraa ennen liikettä. Tein typeryyksissäni käsiliikkeen samalla kun kysyin "missä ruutu" vihjesanana. Tuomari jututti sitten kehän jälkeen ja sanoi, että nolla tuli ohjaamisesta. Vihjesanan saa sanoa, jossei tuomari sitä kuule. Mutta ruutu löytyi käsiliikkeillä tai ilman ja siitä olen ehdottomasti tyytyväinen. Merkki löytyi myös. Noudossa Pongo sitten veteli jotain omia kunniakierroksiaan kapulaa oikein kivasti purren... Kaukoissa sentään jaksoi keskittyä. Seuruu oli ihan kamalaa, en pysty sitä edes itse katsomaan.


Paikkaistuminen 10
Seuraaminen 5
Seisominen 9
Luoksetulo 9,5
Istuminen 7
Lähettäminen määrätylle paikalle  0
Noutaminen 6
Kauko-ohjaus 5
Estehyppy 7.5
Merkin kiertäminen 6.5
Kokonaisvaikutus 8
pisteet 211,5
AVO3
sijoitus 4/6

Joo. Voin sanoa, että kävin kyllä kehän jälkeen pitkällä lenkillä hokemassa muutamia kirosanoja ja vähän kiukkumassa itsekseni (koiran palkkaamisen jälkeen toki), kun ärsytti se oma käsimerkki. Kun en ole käyttänyt sitä edes treeneissä, sanonut vain missä ruutu. Ja koira oli jo fokusoinut sen hyvin ennen sitä, jostain jännityksen seasta se käsiliike vain tuli. Ja loogista kyllä, ettei sitä saa käyttää kehässä, vaikkei siitä ole mulle kukaan sanonut niin että muistaisin. Selkeästi TOKO-säännöt on mulle vaikeammat muistaa ja hahmottaa, tuolla kehässä olin ihan kujalla, että minne menen. Jäävissä piti itse muistaa mennä tietylle tötterölle, joka oli aika hankalaa kun oletin mua liikkuroitavan. Liian vähän liikkurireeniä ja kokeenomaista takana ja se näkyi.

Ketutus helpotti, kun laskeskelin pisteitä ja vaikka ruudusta olisi tullut 10, ei oltaisi saatu I-tulosta. Oli siellä paljon pientä huonoa, mutta myös hyviä asioita ja ne vaikeimmat löytyi eli ruutu ja merkki. Nyt ajattelin heittää rallyn taka-alalle ja alkaa painottaa tokoon, koska haluaisin startata tokon SM-kisoissa taas tänä kesänä. Ne kun ovat lähellä ja varmaan päästäisiin collieyhdistyksen joukkueeseen. Sitä ennen voisi yrittää saada I-tuloksen jostain, koska tämä paketti ei ole kauhean vaikeasti korjattavissa. Täysin realistista on saada I-tulos, kunhan vain keskittyy, tekee fiksuja treenejä ja nostaa koiran motivaatiota. On kyllä hassua, koska tuo koira käy treeneissä niin kierroksilla, että se jopa ääntelee ja vinkuu ja ei pysty keskittymään. Kehässä sitten meininki on välillä jopa laamailua. Mutta 30% siitä mitä treeneissä.

Kyl tää tästä! Kannatti ainakin mennä, koska eihän tuo jälki aivan katastrofaalista ollut. Mutta vähän...

1 kommentti:

  1. Aarg, tulee ihan mieletön tokotreenikuume :D
    Ihan mukavastihan teillä meni! Hyviä pisteitä monesta liikkeestä. Nouto oli kyllä huikee :D

    VastaaPoista