tiistai 1. maaliskuuta 2016

Keppihöpsöttelyä

Keppimuistuttelua harrasteltiin lauantaiaamun ratoksi. Kuusi keppiä, ja neljä ohjuria. Ensin Pongo kävi kovin kierroksilla ja aloitti systemaattisesti väärältä puolelta. Saatoin työntää sen kyllä sinne ihan itse. Sitten kun vähän koottiin ajatuksia ja otettiin suoraan (ei putken kautta) alkoi sujumaan. Otin sitten melkein heti kaksi ohjuria pois, jätin alkuun ja loppuun. Sitten lopun ohjuri pois ja lopuksi alun. Toimi tosi hyvin. Oma liike koiran vierellä ja tehtiin aina putken kautta. Sujui hienosti. Palkkaus lelulla. Kun sain kaikki ohjurit pois, osasi koira tehdä silti kepit. Vähän lopussa sitten koitin huvikseen niin, että istun maassa ja lähetän putkeen. Kauempaan päähän ei malttanut mennä kun olin istumassa, kun nousin ja otin jalkaohjauksen mukaan, niin lähti hyvin. Sieltä sitten kun istuin maassa niin lähetys kepeille ja teki 3 toistoa virheettömästi. Wuhuu. :)

Jatkettiin keppitreeniä myös maanantaina. Ensin kuusi keppiä ohjureilla ja hiljakseen ohjureiden poistoa. Itse pitää muistaa, ettei paina ja törkkää sitä aloittamaan väärältä puolelta. Sitten 12 keppiä ja sujui jopa ne hyvin. Treenin päätteeksi otin vielä taas itse maassa istumassa ja koira suorittaa kepit.


Hauska treenata välillä vähän erilaisilla tavoilla. Tämä selkeästi vei kyllä Pongon suoritusta eteenpäin, sai itse suorittaa ja pääsin ohjureiden avulla ensin palkkaamaan ja vahvistamaan. Sain tähän innostuksen OMD videoillasta, jossa meille näytettiin kaikenlaisia agilityvideoita (ystävänpäivä leffailta). Halusin sitten testata omissakin treeneissä jotain erilaista ja kappas, sehän veikin eteenpäin. Ehkäpä me ei sunnuntaina välttämättä tehdä keppivirhettä.

2 kommenttia:

 1. Voi vitsi, ootte te kyllä taitavia, meillä ei tuollainenkaan onnistuis varmasti ikinä:D Tosin, ei tässä vielä oo alkeiskurssillekaan tullut lähdettyä, mutta silti:D

  Pongo on tosi kaunis koira♥

  Hymy Hännässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treenaamaan vaan niin kyllä onnistuu :) Ja kiitos!

   Poista