maanantai 7. maaliskuuta 2016

JATin agikisat 6.3

Oltiin eilen sunnuntaina Pongon kanssa kisaamassa JATin agilitykisoissa. Ensin meinasin, etten osallistu ollenkaan, koska kepit ei olleet sujuneet treeneissä kovin hyvin ja niissä oli viimekin kisoissa sattunut muutamia virheitä... Vai tehtiinkö me niitä edes kertaakaan oikein? No, joka tapauksessa, kepeillä oli ongelmaa. Kisakärpänen kuitenkin puraisi ja aattelin, että sama kai mennä kun ei tule matkakuluja.

Kävin sitten pariin otteeseen treenaamassa keppejä ja nehän alkoikin sujumaan ihan hyvin! Erityisesti kun perjantaina kävin ottamassa kenraalitreenin, sujui kepit tosi kivasti. Pongo haki myös vähän vaikeammasta kulmasta todella motivoituneesti kepeille tekemättä virheitä. Se oli tosi hyvä, koska sille on aina ollut vähän haastavaa kääntyä/motivoitua kääntymään vaikeasti, joten olin tosi tyytyväinen ja lähdin hyvillä mielin kohti viikonlopun kisaa.


Sunnuntaina tuomarina oli Tomas Berglund, uusi tuomarituttavuus itselleni. Olin ilmonnut Pongon kahdelle radalle, A ja B agilityradoille. Aamu alkoikin rapsakkaasti klo 8.05 rataantutustumisella. Siinä sitten pähkittiin päämme puhki, että mites tässä nyt oli heti kakkosesteelle tämmönen takaakierto.. Olisihan se ollut järkevin ottaa pakkovalssilla, mutta tiesin, että Pongo ei tule siihen.


Keinu sujui hyvin ja moni ohjauskohta meni kivasti. Radalla sitten tuli kuitenkin se keppivirhe ja tuntui, että ei ollut ehkä ihan paras fiilis itsellä radalla. Katoin kuitenkin radan sitten videolta melkein heti menemisen jälkeen ja se tuntui pahemmalta miltä näytti, joten sain koottua itseni ehkä vähän paremmin B-radalle.


No B-rata menikin sitten paremmin. Alku jopa onnistui (pientä kökköä oli) ja puomilla jäin jälkeen. Siinä tuli myös harmittava vitonen.. Mutta kontaktiharkkaa vaan! No sitten tein jonkun hätäratkasun pakkovalssin sijasta ja kun Pongo hyppäsikin, niin sitten tulikin paniikki-iik-kiire kun en ollut tosiaan huomannut tuomarin nostavan kättä siinä puomin kontaktilla. Keinu meni vähän haparoiden, mutta kepit sujui hienosti ja pitkään aikaan se ei oo tehnyt noin kivoja keppejä, varsinkaan kisoissa. Ja radan tokavika este meni tosi sulavasti, Pongo on huippu!

Hyllyputken jälkeen tuntui erittäinkin mukavalta kuulla kuulutuksessa, että "toisena Tiina & Pongo" ja näin päästä pitkästä aikaa jopa palkintopalleille - jopa sillä vitosella. Ei menty edes yliajalle, tosin etenemät oli Pongolle kohtuulliset. Vielä pystyy onneksi kiristämään tahtia keinun avulla ainakin. Palkinnoksi saatiin -50% agistartti lahjakortti, pyyhe ja "Rohkeasti vaan" suklaalevy.


Ja koska jaettu ilo on paras ilo ja nahkacolliet on parhaita niin LUVAn samaiselta B-radalta nappasi Karo laina-aksakoirallaan Santulla. Mikä sen kivempi ja parempi kun olla kaverin kanssa palkintopallilla!Jatketaan harjoituksia. Lauantaina startataan taas voivoi voittajaluokassa seuran omissa rally-tokokilpailuissa. Koira kiehuu ja keittää, mutta katsotaan saadaanko molempien aivosolut tärähtämään sopivasti toisiinsa radalla. Toivottavasti, sillä se koulari olisi ihan hauska vihdoin saada.. Ja koska kisoja ei voi olla koskaan liikaa, niin yritän saada paikan TOKOkokeeseen kotihalliin kuun loppuun. Maksoin sitä varten toisen seuran jäsenmaksunkin, he tosin järkkäävät niin paljon virallisia.

Treenimoti on jokatapauksessa taas löytänyt mut ja ehkäpä tästä tämä taas iloksi muuttuu. Mennään koittamaan keskiviikkona doboa - tosin en usko, että saan Pongon sen pallon päälle koskaan. Ja mut valittiin taas ensi kaudelle Pop Dogin hallitukseen. Tämmöstä!

1 kommentti: