perjantai 11. maaliskuuta 2016

Ensikokeilussa uusi laji DOBO!

Käytiin koittamassa ensimmäistä kertaa Doboa keskiviikkona. Agilityssä käydään nykyään joka toinen viikko, joten ostin sitten kokeilukerran doboon kun sitä oli tarjolla. Ajattelin, että ei Pongo suostu pallon päälle ja sitä pelottaa, mutta päätin nyt käydä edes testaamassa. Dobo on siis koiran ja ohjaajan yhteistä lihaskuntoa ja jumppaamista. Siinä jumppaavat aina molemmat. Välillä pallolla on koira ja välillä ohjaaja.Ensin ohjaajat oli tasapainotyynyllä ja sen jälkeen palloilla. Otettiin koirat totuttelemaan ensin tasapainotyynyyn ja sitten palloon. Pongo tykkäsi kovasti! Ekaksi kun otin sen pallon luokse, jätkä mun kaikkien odotusten vastaisesti kävi läppäsemässä sitä tassulla. Sitten se nousi oikeastaan heti etutassujen varaan pallolle ja ekalla kokeilukerralla kävi myös ihan pallon päällä nopeasti mahallaan!

Tunti meni niin nopeasti.. Ja se oli niin kivaa. Vatsalihakset huusi hoosiannaa minulla (sekä varmasti myös koiralla!) mutta en voinut olla kysymättä paikkaa torstain koulutusohjaajien dobotutustumiseen. Niin kauhea polte jäi tähän ihanaan lajiin. Saatiin paikka ja päästiin vielä treenaamaan lisää!

Tehtiin samoja juttuja, eka tasapainotyynyllä tutustumista ja sitten pallolla muutamia erilaisia harjoituksia. Leikittiin myös 'Tuli on irti' leikkiä. Kerettiin tekemään paljon perusteellisemmin kun oli kaksi tuntia aikaa. Sai kyllä tehdä ihan kyllästymiseen asti lihaskuntoa... Uudet asennot oli taas tosi hankalia, mutta oma tasapaino oli paljon parempi ja pysyin tosi hyvin pallon päällä verrattuna ekaan kertaa jos tehtiin samoja juttuja.


Pongokin nousi pallon päälle melkein heti kokonaan ja pystyttiin tekemään treenin aikana myös muutama istu-maahan ja maahan-istu vaihto. Pikkuhiljaa! Pongo oli tosi rohkeana, olin niin tyytyväinen. Ja vaikka oli uusia koiria, se ei juurikaan raivonnut missään vaiheessa, vaan oli tosi pirteällä ja hyvällä tuulella. Lopuksi pystyin vielä pitämään koiran mukana ohjaajien loppuvenyttelyjen aikana, eli saatiin todella perusteellinen treeni.

Ihan huippuhauska laji tuo dobo, suosittelen ehdottomasti kaikkia testaamaan! Oma pallo pitäisi ehkä hankkia Pongolle, tuo hallin ison pallo oli vähän liian pieni Pongolle. Mutta ehkä sillä voi opetella perusteita, itselleni astetta isompi pallo taas olisi vaikea hallita. Katsotaan kuinka pahasti tää dobokuume nousee!

6 kommenttia:

 1. Mustakin olis tosi kivaa kokeilla doboa! Sais kaksi kärpästä yhdellä iskulla (oma treeni ja koiran aktivointi) ;)

  VastaaPoista
 2. Me käytiin aikoinaan myös dobon kokeilukerta ja jäätiin koukkuun. Hommattiin tasapainotyyny, pallo ja kirja ja niillä ollaan treenattu tähän asti. Joskus olisi tarkoitus ihan kurssille lähteä! Varsinkin kun pääsee ihan lajin perustamispaikkaan treenaamaan :)

  Kuva saattaa hieman hämätä, mutta minkä kokoinen tuo kuvien pallo mahtaa olla? 85cm on isoin mitä on tällähetkellä saatavana ja sen päällä olen nähnyt keikkuvan myös tanskandogin!! Sinänsä ei haittaa pienempi pallo, vähän vain haastavampaa koiralle.

  Meillä rakastetaan doboa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kuulemma kannattaisi hommata Pongolle jättipallo, mä en tiedä minkä kokonen toi on. Ihannekorkeus pallolle on kuulemma +10cm koiran säkäkorkeudesta eli Pongolle sopiva pallo olisi 70-75cm. :)

   Ehdottomasti vaan kurssille. Hauska laji :)

   Poista
 3. Näyttää että teillä molemmilla on hauskaa! :)

  Mua kovasti kans kiinnostais mennä ton nuoren kanssa kokeilemaan doboa. On niin erilaista kun mikään muu koiraharrastus ja kiva että itselle tulee treeni myös :) Kesällä vois kyllä ottaa yhden kurssin ja kokeilla. Laitathan tänne jatkossakin fiiliksiä, jos enemmän innostutte käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, molemmat oli ihan liekeissä. :D Pongo nyt tykkää kaikesta yhteisestä tekemisestä, mutta siitä kyllä huomas, että pallo kiinnostaa sitä kovasti. Se on tosiaan erilaista ja kun ei ole "kisapaineita" treenissä, niin sekin on kiva kun voi vaan hömppäillä. Ja laitan ihmeessä, kyllä tarkoituksena olisi ainakin käydä toiset kouluttajatreenit 2h ja sitten tehdä itsekseen jotain omia juttuja :))

   Poista