torstai 25. helmikuuta 2016

Ruudulle omistettu helmikuu

Tässä oon kovasti yrittänyt saada Pongon liikkeet kasaan TOKOn avointa luokkaa varten. Kävin myös Kiviahon Katjan koulutuksessa tammikuun lopussa ratkomassa ruutuproblemaa, jossa sainkin muutamia vinkkejä. Ruudussa pitäisi siirtää aivotyö koiralle, ei enää liikaa neuvoa koiraa ja olla jatkuvasti vinkkaamassa, mitä tehdä. Ajatus sillä oli kuitenkin oikea: täysiä & taakse. Sen lisäksi katsottiin myös seuruuta, jossa ensimmäinen pätkä oli täysi farssi. Koira ei ollut yhtään mukana. Sain hyvät vinkit oikealle käännöksiin ja koira parantui huomattavasti. Palkkaa oikealle käännöksissä oikeasta kädestä.

Ruutua olenkin tässä nyt paukuttanut helmikuun menemään itsenäisissä treeneissä vaihtelevalla menestyksellä. Kiitos Haukkuvaaran kattavan kaluston olen joka treenissä voinut vaihdella ruutunauhojen väriä (keltainen-oranssi-sininen) ja omat on vielä pinkit. Tötterötkin on ollut joko keltaiset tai punaiset, omat pinkit on kasvattajan laatikossa vielä jumissa. Päädyin priorisoimaan ruutuun, koska muissa liikkeissä ei oo niin paljon hiomista. Merkki alkoi sujumaan hieman paremmin ja en halua treenata niitä nyt samaan aikaan, koska Pongo sekoitti ne ja esim. alkoi kiertämään koko ruudun. Siirryin siis treenaamaan itsenäisesti vain ruutua... ja tietty välillä ohjatusti aksaa. Agility on muuten ollut toimiva pari TOKOn kanssa, koirassa on tosi kovasti poweria ja jaksamista!

Kasvattajalle esittelin Pongon uusimman ruudun viime viikolla, joka sujui ihan siedettävästi. Hän kehoitti muistuttamaan, että oma paikka vaihtelee, ei ole aina samalla säteellä ruudusta. Jätän siis koiran kauemmaksi ja menen itse lähemmäs ruutua ja lähetän koiran välikohdasta. Tiistaina Karon kanssa sitten ekalla kerralla jouduin muistuttamaan paikkaa ja Pongo haki ruutua miten sattuu. Oli agilityhäiriö ja koira kävi kierroksilla. Kaikki loput neljä toistoa haki tosi hyvin takaosaa kohti ja vikalla kerralla oikein kivasti. Olen tyytyväinen ja toivottavasti nyt koiralla alkaa olemaan jotain ajatusta hommaan.


Sen lisäksi olen tehnyt tutkimuksia ja todennut, että Pongolle ei ehkä sovikkaan nakit. Se sai nyt alkuvuodesta useasti vatsan löysälle nakeista, jotka on ennen sopineet sille ihan hyvin. Joten se sai mut palaamaan keittokauhan varteen ja näin pääsin hyödyntämään taas reseptiäni itsetehdyistä treeninameista.

Kiinnostuneille löytyy vanhoista postauksista myös resepti, mutta nyt tein vain 400g naudanjauhelihasta, palasesta koiranmakkaraa ja kolmesta munasta. Ne sössöksi ja pannulle ja paistetaan miten ohjeessa. Tuli todella maistuvia koiralle ja sen lisäksi rakenne on hyvä. Murenevat välillä, mutta kovettuivat hyvin juuri sopiviksi treeninameiksi. Olen käyttänyt nyt noita ja ollut tyytyväinen. Laitoin osan pakkaseen ja testaan miten hyvin pakkasessa olleet namit toimivat treenikäytössä (mureneeko, maistuuko, pysyykö rakenne hyvänä).

Agility meillä on sujunut ihan mukavasti, keppipulmia aletaan varmaan ratkomaan keinuongelmien ohella. Voi olla, että 6.3 kisat jää meiltä varmaankin välistä mun heikon rahatilanteen ja Pongon esteosaamisen vuoksi. Lisäksi startataan 12.3 virallisissa rallytokokisoissa, niin on sitten kisaamistakin maaliskuulle. Ja olisihan maaliskuun lopussa se TOKO koe, mikäli saan Pongon liikkeet kursittua siihen mennessä kokoon. Ennen ilmoa kerkeää vielä tulemaan myös opintotuki, mikä yleensä menee varsin tehokkaasti Pongon hauskutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti