tiistai 26. tammikuuta 2016

Pongo on Keski-Suomen tottelevaisin collie

Collieyhdistyksen Keski-Suomen alajaoston vuosikokousta vietettiin isolla porukalla jälleen viime vuoden tapaan Jyväskylän kaupunginkirjastolla. En tänäkään vuonna ole hallituksessa, mutta halusin mennä katsomaan mitä on suunnitteilla, kun collietapahtumat on musta tosi kiinnostavia. Pongon kanssa edustettiinkin collieita, Keski-Suomen alajaostoa ja/tai Collieyhdistystä monissa eri kisoissa: collieiden tokomestaruuksissa, collieiden agimestaruuksissa, collieiden rally-tokomestaruuksissa ja toko-SM kisoissa.

Viime vuonna oltiin ikuisia kakkosia joka lajissa, kun kasvattaja kahmi lähes joka kategoriasta palkinnot Pongon taitavan emän Lakin kanssa. Tänä vuonna kuitenkin yllettiin yhdessä kategoriassa voittajaksi!


Pongo on Keski-Suomen jaoston vuoden sileäkarvainen tokocollie vuonna 2015. Sen lisäksi Pongo oli Keski-Suomen alajaoston kaikista colliesta parhaan tokotuloksen saanut collie, joten Pongo sai sen lisäksi Rasmun plakaati-kiertopalkinnon. Palkinto on nyt kolmessa sukupolvessa, Pongon mummo Lettu on saanut sen 2007, 2008 ja 2009 ja Pongon emä Laki on saanut sen 2012. Ompa hienoa saada kaiverruttaa vielä yhden Acting-koiran nimi palkintoon!

Muutamia päiviä sitten Suomen Collieyhdistys muisti vielä koko toko-SM joukkoettamme kisassa yhdistyksen edustamisesta. Postissa tuli aivan upea muistaminen ja olen ihan otettu. Collieyhdistys ja collieporukka on kyllä niin loistavaa ja ihanaa.


Vuosi 2015 on nyt siis todellakin paketissa ja palkintokaappi tursuaa kyllä nyt tokopalkintoja! Diplomit menee kyllä kehyksiin ja tuo collieyhdistyksen lähettämä upea laatta saa kunniapaikan hyllyltä.

6 kommenttia:

 1. Mitä sivusta oon seurannu niin collieporukka vaikuttaa ihanan aktiiviselta ja harrastustoimintaan kannustetaan kyllä kivasti :) Pieniä tekoja yhdistykseltä, mutta ah niin kivoja!

  Näin totaali OT, kun putkahti vain mieleen, että kun aikoinaan ennen Jalin tuloa rotuja pohdin oli sk.collie vahvasti yhtenä vaihtoehtona. Muistan tutustuneeni Acting-kennelin kotisivuihin ja miettineeni, että jos Jyväskylään päädyn opiskelemaan ja collien otan niin tuolta voisin sellaisen haluta, hehh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Collieporukka on kyllä niin paras. :) Ja näin varsinkin ekan koiran ja ekojen koularien ja tulosten kanssa tällästen muistamiset on kyllä oikein erityisen hienon tuntuisia.

   Sk collie on kyllä kiva rotu ja varmaan Jalin kanssa osittain samantyyppinen monelta osin. :) Ja eihän sitä tiedä jos joskus Jalin seuraksi puikkiksen ottaa ;)

   Poista
 2. Onnea!:) Kiva kuulla, että joissakin roduissa on näin aktiivista porukkaa. Meidän rodussa ei mitään muuta kuin rodunomaisia lajeja palkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja joo, on kiva kun on aktiivista porukkaa. Collienhan alkuperäinen tarkoitus on lammaspaimen, niin jäisi vähän köykäiseksi lajien määrä, jos se olisi ainoa palkittava laji. :D Kyllä jotkut käy paimentamassa/on lammaspaimenina, mutta aika harvoin nahka on enää paras rotuvalinta siihen. Eli on tosi kiva kun palkitaan myös muita lajeja. Aktivoi varmasti ainakin joitain jäseniä, varsinkin kun yhdistys maksoi esim. tokoSM kisamaksut ja alajaosto tokomestiskokeen osallistumisen. :)

   Poista