keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Tän viikon treenejä

Agilityä tiistai-iltana vaihtarivuorolla. Oli aika sujuva ja eteenpäinmenevä rata. Ongelmaksi muodostui koiran vauhti putkissa ja aluksi puomille hakeutuminen oli tosi hankalaa, Pongoa jännitti hirveästi. Pitää vain harjoitella puomia enemmän, kun koira on tosi epävarma. Kepeillä teki virheitä, eli etupalkalla pitäisi tehdä niitäkin vaan reilusti enemmän! Ohjauskuviot sujui ihan hyvin, varsinkin toisella kierroksella kun sain vinkulelulla koiraan vähän vauhtia. Kepeillä niisto toimi ihan hyvin, mutta teki keskellä keppejä virheitä. Tuuraaja-kouluttaja ei osannut sanoa miksi. Putkissa tosiaan liikkui hitaasti, mutta halusi kuitenkin mennä niihin. Varmaan johtuu siitä, että edellisillä kerroilla on ollut liukkaita putkia käytössä ja Pongo ei uskalla mennä vauhdilla putkiin kun on kompuroinut putkissa. Itsellä oli ehkä kanssa myös vähän epämotivoitunut fiilis, mutta oli ihan kivaa aksata. En tiedä mitä tuon agilityn kanssa nyt tekisi, kun kerran viikossa ratavalmennus on liian paljon meille ja onhan se meille vähän harrastelua ja "yhdessä juoksentelua". Että kannattaako siitä maksaa kahdeksaa kymppiä kuussa kuitenkaan tällä hetkellä, pitäisikö vaan vaihtaa tokovalkkaan ja aksata joskus ja jouluna.

Oikean puolen seuruu keväällä.. edistystä on tapahtunut!
Rally-tokoa keskiviikkoaamuna Karon kanssa. Oikea puoli alkaa pikkuhiljaa sujumaan paremmin. Tehtiin oikealta eteentuloja ja molemminpäin, takaa oikealle ja suoraan oikealle edestä. Eteentulot oli vinoja, jostain syystä, jota ei saatu selvitettyä. Sivulletulot oli ihan hyviä. JJ-käännökset sujui kaikinpäin ihan mallikkaasti, niissä ei sen ihmeempiä. Askel vasemmalle koira oikealla kyltti oli kentällä, mutta tein sitä aika vähän.. Pitää harjoitella sitä lisää.

Vasemmalla puolella tuplasaksalaista, joka meni tosi hyvin pitkästä aikaa. Vierellä peruutus sen sijaan ei sujunut, olen kuulemma ihan vinossa ja lopulta koira ei enää peruuttanut ollenkaan.. Tätä siis pitää harjoitella vielä lisää! Lisäksi pitää kiinnittää huomiota siihen, etten ole vinossa. Otin loppuun vielä oikealla puolella pelkkää pitkää seuruutussuoraa ja se sujui tosi kivasti. Pongo innostui tosi paljon kehuista ja seurasi oikeasi sivulla, eikä kättä. Olin kyllä tosi tyytyväinen, pikkuhiljaa alkaa sujumaan.

Pitäisi varmaan yrittää treenata vielä tällä viikolla jotain. Viikonloppuna on Krista Karhun valmennus, mietin menisinkö seuraamaan sitä paikan päälle kuunteluoppilaana. Häneltä sain kuitenkin ostettua oman merkinkierto kaartion, eli päästään treenaamaan oikealla merkillä sitten avoimen luokan merkin kiertoa! Ja se on vielä kokoontaitettava malli, eli tosi kätsy kuljettaa mukana. Löysin myös jostain Pongon tavaroiden joukosta vihdoin omat ruutunauhatkin.

Nyt pitäisi vaan jatkaa oikean puolen seuruun vahvistusta, kun startataan varmaan 10.1 seuran järkkäämissä rallykisoissa ja haluaisin, että pystyttäisiin saamaan vihdoin viimeinen voittajaluokan tulos. Ahkeraa treenaamista siis vaan! Oma motimopo on tällähetkellä taas ojassa, mutta aion kyllä kaivella sen sieltä takaisin tielle. Pitää asettaa tavoitteita, niin on taas treeni-intoa eteenpäin. Ja ollaanhan me kehitytty taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti