perjantai 4. joulukuuta 2015

Pongo junnuohjaajan lainakoirana

Olen lainannut Pongoa nyt syksyllä yhdelle 13-vuotiaalle junnuohjaajalle. He ovat käyneet esiintymässä Jyväskylän kansainvälisissä näyttelyissä seuramme agilitynäytöksessä ja sitten he ovat käyneet pari kertaa myös agilityvalmennuksessa. Annin oma koira on ollut kipeänä ja lainakoiraa on hankala löytää, joten Pongo on tuurannut hänen koiraansa aina välillä. Itse esiinnyin viime vuonna, joten halusin antaa junnulle mahdollisuuden esiintymiseen ja valkassa käynti mun koiran kanssa ei ole millään tavalla multa pois, joten ehdottomasti koiran lainaaminen on ollut vain molemminpuolista hyötyä. Ja Pongo tykkää!

Pongo on toiminut lainakoirana mainiosti! Vaikka sillä on rähinätaustaa, olen uskaltanut hyvin antaa sen pätevän junnun käsiin. Anni osaa toimia hyvin räyhäkoirien kanssa ja on itse todella rauhoittava, joten se on tehnyt Pongolle hyvää. Jyväskylä KV:ssäkin Pongo oli todella rauhallisesti joka paikassa, joten sen uskalsi hyvin antaa muidenkin talutettavaksi. He pystyivät osallistumaan myös yhteiseen alkuverryttelyyn, jossa kaikki koirakot tekivät pyörittelyt, sylikäännökset yms. alkuverryttelyt samalla kentällä. Pohja tuolla oli jälleen huono ja Pongo heti pudottaa vauhtia ja varoo, joten sen vuoksi meno on vähän hidasta. Hyvä vaan kun on fiksu ja varoo telomasta itseään!


Treeneissäkin Pongo ensi-ihmettelyjen jälkeen lähti hyvin Annin mukaan tekemään, kunhan vain näki missä minä olin seisomassa, ettei sille tule paniikki ja se ei lähde etsimään minua. Anni on tosi taitava ohjaaja ja Pongo on hyvin koulutettu agilityyn, joten he onnistuvat valkoissa hyvin. Sainkin kehuja valmentajalta hienosti koulutetusta koirasta ja kyllähän tuolla treenihallilla on tullut aikaa kulutettua! Nyt lisäksi Pongo sai vähän oppia muidenkin ohjailuun ja Anni saa kokemusta erilaisista koirista, sekä pääsi tekemään kokonaisia ratoja ja kaikkia esteitä.Lupasin mahdollisesti lainata Annille Pongoa junnujen agilitySM kisoihin ensi vuodelle, mikäli vain kiinnostusta on. Itseltähän sekään ei ole pois, kun en voisi kuitenkaan sinne osallistua. Pongollehan olisi tuollaiset hyvää kokemusta! Itse kuitenkin kisaan ja treenaan Pongon kanssa kuten tavallisestikin ensi vuonna, mutta joskus toisinaan Pongo voi pyörähdellä myös Annin ohjattavana. 

Suosittelen kyllä ehdottomasti muitakin lainaamaan koiriansa, jos siihen vain on mahdollisuus. Itselleni on ollut huikean avartavaa, kun on päässyt testaamaan muiden koiria. On myös kiva katsoa miten oma koira toimii muiden ohjattavana. Se on molemminpuolinen ilo, kun pääsee lainaamaan omaa koiraansa toiselle ja oma koira kehittyy sekä se saa kokemusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti