torstai 3. joulukuuta 2015

Joulu tuli etuajassa tänä vuonna

Treeneihin palattu taas. Jos sitä saisi vaikka blogiinkin kirjoiteltua ylös treenailuja! Tehotreenipäivä oli muutenkin keskiviikkona, käytiin hallillakin kahdesti. Ollaan otettu ruutu tehotreeniin. Aloitettiin aamulla tehopäivä kuitenkin agilityllä, kun koira oli vielä lämmin. Muutamia toistoja kepeillä etupalkalla, jonne Karo palkkasi nakilla. Alkoi löytymään se oikea väli, vauhtia pitäisi vielä saada lisää. Tehtiin myös muutamia puomille nousuja ihan vaan muodon vuoksi, että ei sieltä ihan joka kerta tipu.

Tehtiin myös myöhemmin ruudun paikkaa. Naksautin kun koira on ruudun takaosassa, vaihtelin lähestymiskohtaa sekä paikkaa, ettei koira "opi laskemaan askelia". Vaikeaa oli ja välillä jouduin käydä aktivoimassa ruudun, mutta kun tätä ahkerasti hinkkaa niin eiköhän sieltä tule myös tulosta. Joskus tietysti erikseen sitten lelun kanssa treeni tai avustaja käy aktivoimassa, sekä pidemmällä välimatkalla.Nyt ideana oli siis vain, että koira käy taka"kolmiossa" ja naksautan. Mietin pitäisikö vaihtaa kriteeri siihen, että koira käy koskemassa takanauhaa ja sitten pyörähtää takaisinpäin. Tää ruutu on vaan niin hankala, enkä tiedä mitä teen sen kanssa. Tällähetkellä mennään näillä paikkatreeneillä ja lelutreeneillä. Ainakin koiralla on aina kivaa ja se menee ruutuun mielellään ja täysillä.

Tilasin Black Fridayn kunniaksi uudet agilitypopot, niin voi itsekin taas painattaa täysiä. Edellisten pohja on jo ihan sileä ja mietin, josko näitä pitäisi ainakin aluksi vain sisäkenkinä. Eli tutut Salomon Speedcross 3 kengät, hyväksi todetut ja mitä sitä hyvää vaihtamaan. Lisäksi alennuksessa 80e, joten kannattava ostos! Alennushaukkana päivystys kannatti ja joulukin saapui 22 päivää etuajassa. Mutta on se agility inhottavaa, jossei ole kunnon varusteita myös itsellä. Paljon mukavampi kun voi rauhassa aksata ilman, että pitää miettiä pitääkö kenkä tai muuta.




Illalla agilityvalkassa sitten testailtiin kuinka kovaa uudet popot kulkee. Julia oli suunnitellut kivan virtaavan ykkösluokan radan, jossa oli hauskuutena alkuun hyppytekniikkapätkä. Sitten oli erikoisuutena pelottava ja puoliksi unohdettu pöytä. Valmennusryhmäläinen kuvasi meidän ratapätkiä ja ihan hyviäkin onnistumisia meillä siellä tuli, keppivirheitä ei tullut enää niin paljoa, jos vertaa vaikka viikonlopun kisavideoihin. Keppivirheet oli lähinnä mun omia ajatusvirheitä, kun testattiin tuota vaikeaa loppua. Samanlaisia väärän alun hakemisia tai muita ei ollut.

Yleisesti ihan hyvää menoa, mutta pitää olla tosissaan, että saadaan niitä oikeasti hyviä suorituksia. Ehkä tää tästä taas. Ainakin oli kivaa ja koiralla oli kivaa! Videossa on valitettavasti vähän 'turhaakin', mutta ompahan jotain meidän tekemistä videolle kuvattuna. Hyviä kohtia myös, missä päästiin menemään täysiä ja koira lukee hyvin ohjausta. Oppii hyvin kun näkee heti jälkikäteen, miten se oma treeni kulki.


Nyt sitten täytyy vaan nostaa omaa juoksukuntoa ja lenkkeillä ahkerasti. Lenkkeily vähän jäi tulehtuneiden penikoiden takia, mutta jos saisi itseänsä niskasta kiinni ennen paukkupakkasia. Pongoakin pitäisi laihduttaa kilo tai kaksi, eli jospa sitten aloitetaan yhdessä läskileireily, että alkaa agility taas kulkea.

Torstaiaamuna sitten kahdestaan kasviksen kanssa, Pongo teki aluksi hyppytekniikkapätkän ehkä viitisen kertaa. Kuulemma menee ihan selkää käyttämättä, sen vaan tarvii juosta läpi, eikä käyttää itseänsä mitenkään. Tuohon hyppytekniikkaan pitäisi sitten keksiä joku muu mitä treenauttaa, kun pelkkiä matalia hyppyjä, kun ne eivät hyödytä mitenkään. Hyppytekniikasta jatkettiin pikkukentälle, missä tehtiin oikean puolen juttuja pelkästään. Mulle henkinen ahdistus ja oli vaikea alkaa kehumaan koiraa ihan kivasta suorituksesta, mutta parani loppua kohden. Otettiin paljon vaan pitkää seuruuta, häiriönä oli paljon ihmisiä. Lisäksi oikean puolen eteentulo ja takaa oikealle sivulle, jotka oli vähän vaikeita, käsiavuilla menee. Seuruussa ei tarvitse enää oikein käsiapua ja sitä pitäisikin jo vähän häivyttää pois. Enemmän kehumista, lelu oikeaan kainaloon, sekin innostaa koiraa. Positiivista: ei kiinnittänyt huomiota laisinkaan kissanruokahoukutukseen ja JJ-käännökset sujui hyvin. Oikean puolen saksalainen sujui ok, kun vedän vasurilla nenästä ja annan oikean käden olla.

Oikea puoli tuntuu vaan niin hankalalle, mutta kuukauden päästä olisi kotikisat, joiden jälkeen mahdollisesti voitaisiin olla mestarissa, eli pakko vaan treenata. Nyt varmaan lepäillään vaan, Pongo ei starttaa viikonlopun agiepiksissäkään. Treenataan kepit kuntoon ja maanantaina mietin, ilmoanko sen 12.12 kisoihin TAMSKille vai jatketaanko kisaamista vasta ensi vuonna.

1 kommentti:

  1. Haaste teille: http://paimenlauma.blogspot.fi/2015/12/11-ette-arvaa-mita.html

    VastaaPoista