maanantai 30. marraskuuta 2015

Loppuvuoden hyllyt rakenneltu..

Lauantaina kisattiin JATin agilitykisoissa toisessa 'kotihallissa' Jattilassa. Olin ilmoittanut Pongon taaskin kolmelle radalle ja tuomarina oli tuttu Räsäsen Minna, kuten viimekin kisoissa.

Ensimmäisenä kisattiin hyppiksellä. Alussa tipahti heti kakkosesteeltä rima, mutta kolmosen sokkari sujui ihan hyvin. Päällejuoksukin meni yllättävän sulavasti. Harmi kun kepeille vienti ei onnistunut ja sieltä tuli kanssa virhe. Keppien jälkeiset ohjauskuviot meni hyvin, ajattelin testata hetsausta kesken radan ja hanatusta, kun kerta virheitä oli jo alla. Ei voisi hävitä mitään jos vähän testailee. Ja sujuihan se! Sitten lopun takaa-niisto epäonnistui kuten myös valssi, liikuin itse taakse ja Pongo on vähän epävarma tuollaisissa tiukkoja kääntymisiä vaativissa kohdissa. Jätettiin välistä ja täysiä maaliin.


Agi B radalla sitten koitettiin jälleen.Alku meni yllättävän loistavasti, kepeille vienti meni taas pilalle, vaikka yritin viedä sen meille helpommin valssin kautta. Toinen tapa olisi ollut antaa hakea koiran itse, mutta kepit on jostain syystä nyt taas epävarmat ja vaativat treeniä. Keppien jälkeen itseltä liian aikainen 'putkeen' käskytys. Hyvin onnistunut päällejuoksu taas, pääsin saattamaan hyvin oikeaan putkenpäähän. Puomi on epävarma niiden parin tippumisen takia vieläkin, eli sitä pitäisi vahvistaa. Puomin jälkeen ihan sievästi loppuun.Ja viimeinen agirata vielä sitten. Alkuun oli A-putki erottelu, joka sujui hyvin. Koiralla olikin ihan suora linja putkeen. Sen jälkeen taas ihana päällejuoksu, joka meni kivasti. Siitä linjaus putkeen ja se meni hyvin. Sen jälkeen vaan unohdin ohjata hypyn, joten siitä kieltovirhe. Pongo pujotteli alun väärin kahdesti (tätä on tehnyt kun ei ole taittunut keppikulmatreeneissä), joten kepit pitää treeneissä vahvistaa. Sen jälkeen jätin taas takaakierron ohjaamatta (....), mutta A-putki erottelu sujui oikein taas. Jes! Sylkkärillä putkeen ja se meni hyvin, kerkesin hyvin tekemään sen. En tiedä olisiko pelkkä linjaus riittänyt, mutta olipahan aikaa vähän sylkkäröidäkin. Puomi oli taas vähän ujosti. Sokkarilla olin ihan ok ajoissa, loppu oli taas ihan hyvä.Mitäs sitten lopuksi pohdittaisiin? Keppitreeniä lisää, puomille itsevarmuutta ja ohjaajalle aivot mukaan radalle. Jostain syystä mössitään aina helpot kohdat (paitsi hyppiksellä) ja vaikeat ohjauskuviot luonnistuu. Kepeillä virheet on vaan ihan harjoittelun puutetta. Yleisesti mun mielestä ohjaus ei ole enää niin kökköä, mutta etenkin ekalla radalla kädet heiluu liikaa. Siitä yksi talkoolainen (taitava agiliitaaja!) tulikin mulle sanomaan, täytyy omalle valkalle sanoa että heiluuko mun kädet oikeesti treenissäkin noin paljon. Vaikkei tullut tulosta, niin monta hyvää rataa ja onnistuneita ohjauskuvioita. Mulla ja koiralla oli kivaa, joten mikäs sen parempaa. Pongo myös lenkkeili väliajoilla hienosti poikakoirien kanssa, eli senkin suhteen edistystä. Nyt vaan treeniä treeniä ja kisoja kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti