sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Heihei mitä kuuluu


No näköjään me sitten lähdetään vielä kokeilemaan onnea. Tälle vuodelle agilitylisenssi on ostettu ja kahdet kisat startattu (yhteensä neljä lähtöä), joten pakkohan sitä oli tunkea vielä itsensä joihinkin karkeloihin testaaman. Vähintään hauskaa pitämään! Kuopion halli on kuulemma hyvä ja muutenkin tuntui sopivalle idealle lähteä tuonne, joten katsotaan mitä saa aikaiseksi. Näillä suunnitelmilla olen lähdössä vielä yksin, että jos saisi vielä rennomman fiiliksen lähteä kisaamaan.

Kasvattajatäti pakot..houkutteli vielä osallistumaan lauantaina Heinolan rally-tokokisoihin, joten lähdetään metsästämään sieltä vielä koularia tän vuoden puolella. Tulee jos on tullakseen, kotona ollaan treenattu vaikeita liikkeitä eli tuplasaksalaista sekä istu-askel vasemmalle-istu kylttiä. Olkkarin matto on vaan niin pop!

Päästiin tällä viikolla katsastamaan myös miten meillä menee tokossa, kun käytiin maanantaina kasviksen silmän alla pitkästä aikaa. Liikkeestä istu vaatii vielä taka-askeleen itseltä, mutta koira istuu hyvin lähes joka kerta. Tätä vain sataviiskyttuhatta toistoa niin alkaa ehkä joskus onnistumaan. Luoksetulo venyi, koira tuli vaan liian lujaa. Avossa on nykyään helpompi luoksari, joten tää on kyllä ja pitäisi olla vähintään ysin liike. Mut koira palaa ainakin suoraan sivulle eikä jää vinoon, vauhtia vaan oli tälle kerralle liikaa.  Merkin kierto sujuu, koira tietää mikä on merkki ja että se pitää kiertää, sivulle tuleminen on hidasta ja epävarmaa. Jatkamme siis harjoituksia.

Ruutua ja sen suorittamistapaa pohdittiin aika pitkään. Oon saanut tosi paljon erilaisia näkökulmia ruudun opettamiseen eri valkuilta (Huotarin Oili, Mujusen Salme, Kinnusen Elli, Tuormaa-Soikkelin Oona...) ja mietin, että mikä ois se paras tapa juuri Pongolle ja mulle. Mua ahistaa namit, koska pelkään että se alkaa ehkä bongaamaan vaan sitten niitä tai haistelemaan. Toki namien haku ruudusta on oma juttunsa kuin sijaistoimintohaistelu tai evvk haistelu, mutta en silti haluaisi haisteluun vettä yhtään myllyyn lisää. Päätettiin lähteä Annan kanssa ehkä eniten Oilin tyylillä, eli ensimmäisellä toistolla Anna aktivoi lelun heilauttamalla sitä. Itse jätin koiran istumaan ja siirryin puoliväliin ruutua ja koiraa, ja käskytin "ruutuun". Koira juoksi täysiä ruutuun ja lelulle, itse juoksin palkkaamaan sen ruudun sisään leikillä. Toisella toistolla Anna  jätti pelkän lelun ruutuun, ei aktivointia, itse menin puoliväliin ja käskytin taas ruutuun. Leikimme ruudussa. Viimeisellä kerralla ei lelua ruutuun, Anna aktivoi ruudun takaosaa käsillä ja siirtyi pois. Itse siirryin taas ruudun keskiosaan ja käskytin ruutuun. Koira lähti hyvin ruutuun ja käskytin "paikka", jäi paikalle mutta ruudun vasemmalle puolelle (Anna oli ruudusta katsoen vasemmalla seinän vieressä seisomassa). Käskytin uudelleen "ruutuun" ja koira hakeutui ruutuun aika kivasti taakse, käskytin "paikka" ja sitten leikkipalkka ruudussa. Tällä tyylillä jatkanemme jatkossakin kun on apulaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti