tiistai 1. syyskuuta 2015

Mitä kuuluu naksuvalle jalalle?

Pongolla oli tänään nyt kolmas kerta eläinfyssarilla nimeltä Hoida Häntä naksuvan jalan takia, mikä onkin yksi syy meidän vähän reilun kuukauden mittaiselle treenitauolle. Jalka on siis naksunut rasituksessa, ympyrällä juoksuttaessa sekä ehkä jossain rajuissa pysähdyksissä, mutta koira ei ole ontunut tai osoittanut kipua naksumiseen liittyen. Hieman skitsona omistajana kuitenkin halusin tutkituttaa jalan, koska en vaan saanut mielenrauhaa jalan suhteen.

Nyt sitten saatiin tosiaan kuukauden mittainen treenitauko agilitystä ja itsellä motivaatio on rakoillut sen verran, ettei olla käyty pyörähtämässä millään treenikentällä koko elokuussa. Sen sijaan ollaan lenkkeilty pitkiä lenkkejä kävellen sekä sitten noin puolen tunnin juoksulenkkejä (vapaana), jotka ilmeisesti ovat tehneet hyvää. Ensi kerran eilen nimittäin kiritin koiraa ylämäkeen niin, että SE jäi jälkeen. Aivan huikeeta!

Kuva: Jasmin Syrjälä

Tänään oli tosiaan sitten kolmas fyssarikerta ja Pongo sai terveen koiran paperit!!! Saatiin lupa aloittaa rauhallisesti asteittain taas koiraharrastukset, ohje jatkaa kotona jumppailua, hierontaa sekä kuntoilua. Jalka ei naksunut ollenkaan ja koira oli elämänsä kunnossa. Oltiin vähennetty rasitusta sekä pyörälenkeillä ja laitettu harrastukset jäähylle ja se selkeästi auttoi. Saatiin kuitenkin vinkiksi käyttää Pongoa eläinlääkärissä, mikäli naksuminen palaa harrastusten palatessa kuvoihin.

Oon niin onnellinen. Luin kaikkia mahdollisia kauhukertomuksia koirien naksuvista jaloista, jotka on sitten nivelrikkoa tai jotain parantumattomia sairauksia. Olen tyytyväinen itseeni, että halusin hoidattaa ongelman heti ennenkuin se kerkeää pahemmaksi, koska jos olisi vain ummistanut silmänsä nakseelta, olisi se voinut kehittyä pahemmaksi tai kehittää jonkun muun ongelman.

Olen niin onnellinen kun Pongo on terve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti