keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kaikkea muuta kuin koiraharrastuksia - elokuu

Elokuu lähenee loppuaan ja mulla onkin paljon kerrottavaa, vaikka harrastuskentillä meitä ei ole näkynyt oikeastaan koko kuukautena. Koko kesän meidän netti on myös ollut valitettavasti toimimaton, joten sekin on osasyynä tähän hiljaisuuteen myös blogissa. Saatiin tai siis Pongo sai saikkutuomion koko elokuuksi agilityn harrastamisesta ja oma pääkoppa tarvitsi välillä muuta kuin koirajuttuja, joten ollaan elokuu oltu sitten treenaamatta. Elokuun ensimmäisenä päivänä käytiin Oili Huotarin tokovalmennuksessa, mutta muuten meitä ei ole näkynyt.

No, mitä me sitten ollaan tehty?Ollaan urheiltu! Mä itse innostuin juoksemisesta, ostin aktiivisuusmittarin ja alettiin lenkkeilemään yhdessä hullun pitkiä lenkkejä. Aloitettiin ensin yhdessä juoksemalla jotain 3-4 km lenkkejä ja innostuin, kun jaksoinkin. Nyt oon paahtanut jopa 10km/1h lenkkejä ja yhdessä ollaan käpytelty Jyväsjärveä ympäri tuollaisia parin tunnin lenkkejä. On oikeasti tehnyt välillä hyvää ottaa täysin taukoa koiraharrastuksista ja muista koirajutuista (anteeksi treenikaverit kun mua ei ole näkynyt!) varsinkin kun kesä on ollut aikamoista vuoristorataa iloineen ja suruineen. Voin sanoa, että ei ole ollut aivan helppo kesä, joten sekin on varmaan verottanut voimia töiden ja stressaamisen lisäksi. Nyt kuitenkin olen saanut urheilusta uutta puhtia elämään ja on ollut hyvä keskittyä välillä minuun itseeni, eikä vain koiraan ja muihin. Sen tuloksena on paino pudonnut -5kg ja juoksukunto parantunut aivan huimasti ja molemmat auttavat myös meidän harrastuksissa!

Pongo on ollut tosiaan saikulla jalan naksumisen vuoksi, sillä fysioterapeutti halusi testata, miten tila muuttuu jos ei treenata raskaasti eli agilityä ja pyörälenkkejä kevennetään. Saatiin lisäksi jumppaohjeita ja verryttelyohjeita, joita ollaan vähän turhan laiskasti toteutettu. Kuten sanoin, on ollut hankala kesä, mutta nyt täytyy ottaa itseä niskasta kiinni. Pongo sai myös laseria etujalkaan ja jos tila ei ole muuttunut, niin pitää katsoa uudelleen. Muuten koira oli hyvässä kunnossa, mutta selkä todella jäykkä. Ensimmäisen fyssarikerran jälkeen selkä oli ollut kuitenkin jo parempi ja ollaan pohdittu, onko jalka vain monen tekijän summa.

Jokatapauksessa, jatketaan nyt varmaan agilityä, riippuen mikä tuomio saadaan. Itselleni ei olisi maailmanloppu jos meidän agilitytaival olisi tässä, mutta täytyy katsoa mikä tuomio tulee ja pitääkö koira viedä kuviin. Se ei ole kuitenkaan lainkaan ontunut tai oireillut, jalka on vain naksunut. Syyskuussa olisi paljon hauskaa tiedossa: Collieiden agimestikset ja VIP-agilityleiri, lokakuussa sitten mukaan henkiseksi tueksi rallyn SM-kisoihin ja syyskuussa alkaa tietty myös junnupoppilaisten koulutus.

Tässä oli nyt pikainen kuulumispostaus meistä molemmista. Kirjoittelen sitten myöhemmin lisää Oilin tokokoulutuksesta, kaksista tokokokeista ennen sääntömuutoksia sekä collieiden rallymestiksistä. Palaillaan siis!

4 kommenttia: