maanantai 31. elokuuta 2015

Collieiden rallymestikset

Collieiden rally-tokomestaruudesta kisattiin 11.7 Noukanniemessä ja kyseessä oli siis Keski-Suomen alajaoston järkkäämät mestikset. Itse olin myös paikalla talkooapuna, mutta kisattiin myös Pongon kanssa voittajaluokassa. Meillähän ei nyt kovin vahvasti ole nuo voittajan kisaradat ennen mestiksiä menneet ja noh, voisin sanoa, että tehtiinpä meidän tähänastisen rallytokouran paras voittajan rata.

Kuvat (C) Karoliina S, kiitos!


Fiilis radalla oli kyllä ihan mainio. Koira tuntui hyvältä, mutta meillä oli vähän vaikeuksien hetkiä. Heti alun spiraalissa lensi perhonen koiran nenän ohi ja se lähti vähän katselemaan sitä. Vaikeassa kohdassa eli oikean puolen seuruussa myös sitten tuli rähinä kisakentän ulkopuolella (aika lähellä kehänauhaa) ja se vaikutti Pongoon heti.. Videolla ei näy kunnolla, mutta se oli lähdössä ihan etsimään matsia ja kun tuli este niin meni pakka totaallisesti molemmilla sekaisin. Sain koottua koiran lisäksi myös itseni hyvin ja päästiin onneksi jatkamaan rata hyvin loppuun. Houkutus olisi toki kiinnostanut kovasti koiran ilmeestä päätellen... Peruutus oli myös hyvin säälittävä esitys.

Tosi tyytyväinen olin erityisesti rähinän jälkeiseen tilanteeseen, kun saatiin homma haltuun. Liikkeestä seiso oli hyvä, koiralla oli hyvä motivaatio ja mulla oli hauskaa. Oikein mukava rata siis meiltä, kun ollaan painittu ties minkä motivaatio ja perseilyongelmien parissa näillä rallyradoilla.Pisteitä räävittiin kasaan yhteensä 59p, eli vieläkään ei saatu tulosta. Tällä kertaa poistuttiin kuitenkin kehästä iloisena ja hymyillen, joten pisteillä ei sinänsä ole merkitystä. Pari kymppiä tuli otettua mm. toinen istuminen puuttuu ja rintamasuuntaongelmasta, muut oli pikkuvirheitä 1p tai 3p arvoisia, joten ei ole mitään syytä ärsyyntyä siitä, ettei tulosta tullut.

Kommenttina "varo voimakasta vartalo-ohjausta, teknistä osaamista on, luota koiraan ettei väliin tule kovia komentoja" ja piti paikkansa. Olin vähän paniikinsekaisin tuntein kuitenkin ja ehkä mun luontainen kovaäänisyys vielä korostaa sitä. Täytyy harjoitella ohjaamaan pienemmin avuin!


Vielä meistä ei siis ollut rallymestareiksi, mutta ehkä me jatketaan loman jälkeen harjoituksia ja katsotaan, mihin rahkeet riittää. Mestiksissä oli mukavan rentsi fiilis kisata, joten toivottavasti jatkossakin tuntuisi yhtä hyvältä kisaradalta ja etenkin kisaradan jälkeen. Tuntui aidosti siltä, että olen tyytyväinen meihin molempiin. En tiedä kisataanko tänä vuonna enää rallyä, mutta viimeistään ensi vuonna treenaamisen jälkeen sitten taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti