sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Jalka naksuu edelleen

Kirjoittelin aiemmassa postauksessa Pongon jalan naksumisesta. Jalka siis on naksunut mielestäni kohtuullisen säännöllisesti, ympyrällä molempiin suuntiin juostessa sekä äkkipysähdyksissä (esim. pallon haku takapihalla). Koira ei ole oireillut jalkaa mitenkään, lukuunottamatta yhdesti se tuntui ontuvan ihan hiukan kun nousi maasta makaamasta (oli maannut siinä siis pidemmän aikaa) ja palautui aika heti normaaliksi.

Agilityssä käytiin viime viikon tiistaina, oli hyppytekniikkatreeni ja ajattelin lopettaa treenin heti jos koira vaikuttaa epänormaalilta tai kipeältä. Hyppytekniikasta ei ollut sen kummempaa sanottavaa, vaatii lisää tekniikkaharjoittelua, puhahtaa alastulossa, muttei ole katastrofaalinen eli hyppää ihan hyvin kun ei olla tekniikkaa juurikaan tehty. Tehtiin yksi venyttelyharjoitus, jonka jälkeen Pongo paineistui, mutta en tiedä johtuiko se siitä, että harjoitus oli ahdistava vai sattuiko se johonkin.

Keskiviikkona collietokossa sitten annoin jalkaexpertti Kaisan vähän tutkia Pongon jalkoja, hän osaa testata niitä ja kuulemma toisessa etusessa tuntui olevan joku, tyyliin kai ilmakupla mikä naksuu. Liikutin Pongon vielä ees taas siinä edessä ja mun käskettiin olemaan nyt stressaamatta jalkaa. Yritän selvittää menisikö tuo jalan naksuminen vakuutuksen piikkiin, jolloin sen voisi kuvauttaa. Pongosta onneksi on jo aiemmat kuvat, missä se on terveeksi tutkittu, eli niitä voisi verrata. Ensiapuna soitin ajan fysioterapeutille ja siellä pyörähdetään ensi viikon perjantaina katsastamassa yleinen kunto ja vähän miettimässä tuota jalkaa, kannattaako eläinlääkärille viedä vai löytyisikö siihen joku muu syy. Jatkoin myös nivellääkkeen eli Arthobalansin antamista, sitä Pongo saa 1-2 tablettia päivässä, ihan varuilta olen laittanut äidin antamaan yhden ja itseni yhden päivässä, ettei lääke unohdu.

Liikunnasta sen verran, että päätin vähentää repäiseviä pysähdyksiä, eli treeneissä yritän palkata muuten kuin heittämällä tai heittämällä koiran suuhun niin ettei se joudu pysähtymään rajusti. Myöskin takapihan nurmella palloleikkejä otetaan nyt vähän rajoituksella. Olen nyt myös onneksi saanut Pongon opetettua uimaan ja uimassa sitä olisi tarkoitus käyttää nyt useampana kertana viikossa, jossa se saa lelujen kanssa revitellä. Se tekee varmasti vain nivelille ja muutenkin kropalle hyvää, sekä tietysti pääkopalle kun saa leikkiä täysiä vesileluilla.

Nyt yritän olla huolehtimatta liikaa, vaikka naksuminen ahdistaakin. Tämän enempää nyt ei vain voi tehdä. Agilityäkään ei olla juurikaan harrastettu, nyt käydään se pari kertaa kuussa mitä normaalisti (maltillisin rimoin ja toistomäärin, kuten aina) ja katsotaan sitten miten jalka etenee. Agilityn loppuminen ei kyllä minulle tai koiralle olisi katastrofi, itse pidän muista harrastuksista lähes enemmän (esim toko). Tärkeintä olisi nyt saada naksumiselle syy ja koirakaveri kuntoon, viimeisenä sitten lähteä kuvauttamaan koira. Siinäkin täytyy nyt punnita sitä saako sen vakuutuksen piikkiin kuvattua, koska tuleehan siitä useamman satasen reissu muuten. Vaikka rahalla ei ole väliä kunhan saisi syyn selville. Onneksi koira ei oirehdi jalkaa tai onnu, mutta kyllähän se ahdistaa kun jalka naksuu.

3 kommenttia:

  1. Käyttekö kellä fyssarilla? Haluaisin kuulla suosituksen josta kusta, joka löytyisi Keskisuomen alueelta.

    VastaaPoista
  2. teidät on haastettu :')
    http://frihetawa.blogspot.fi/2015/07/liebster-awards-discover-new-blogs.html

    VastaaPoista