tiistai 7. heinäkuuta 2015

Herran haltuun

Laiska bloggaaja ilmottautuu. Sen verran jaksoin kuitenkin kaivella jaksamisenrippeitä, että päätin ilmoittaa mut ja Pongon tokokokeeseen vielä ennen sääntömuutoksia. Ollaan tahkottu (jotenkin) avoimen luokan liikkeitä ja kahden viikon päästä olisi se The Päivä, jolloin mennään kokeilemaan onnea. Iik!

"Munaseuruu" on kyllä ollut meille aivan mahtava apuväline. Pongo on nykyään kentälle ja treenaamaan mennessä hyvin energinen ja innokas tekemään, se on motivoitunut ja halukas tekemään. En kannattele sitä, vaan se enemmänkin tulee hyvin mukana. Sen varjolla sitten yksilöliikkeet ovat parantuneet ja paikkis huonontunut, mutta paikkis meille nyt ikinä ei olekkaan ollut mikään piis of kakku, joten olen tyytyväinen niin kauan kun koira vain pysyy paikallaan. Noussuthan se ei ole ties milloin viimeksi, ja silloinkin äänen takia. Koputtelen puuta. Mä en kyllä tiedä miten saisin siltä sen vinkumisen paikkiksessa pois kytkettyä, ehkä mun täytyy käydä jonkun tokopron opeilla.

Kiltti poika ei nakeista välitä!
Yksilöt menee ihan jees. Kaukoihin olen supertyytyväinen ja olen palkkaillut aika paljon ekasta tai
tokasta istumaannoususta. Pongo tietää hyvin mitä tehdään ja olen saanut pidettyä hyvin rutiinit eri liikkeissä "maa-paikka" on paikkiksessa ja "maa-kaukot" kaukoissa. Luoksari on meillä ollut vähän kaaosmaista, yritin käsipysäytystä, mutta koira vaan unohti pysähtyä ja jäi tuijottamaan, mistä se palkka lentää... Annan kanssa ratkottiin tätä luoksarin stoppia varmaan 4-5 treenikertaa, kunnes eilen koitettiin vaan pelkkää sanallista "paikka" huudahdusta. Ja mitä pirua, sehän tepsi. Eli herran haltuun luoksarin stoppi vaan kokeessa? Koira osaa kyllä pysähtyä käskystä, mutta millä nopeudella, se on toinen juttu.

Hypyllä koettiin vähän vastamäkeä, kun Pongo jostain syystä kiersi hyppyä. Mietin, että se on ehkä kipeä ja sen jalka on naksunut.. Tää on ahdistanut mua suuresti. Ei olla aksattu eikä muuta, mutta jostain syystä se vaan naksuu. Ei ole kyllä yhtään kipeä, ehkä takapää on jotenkin vähän normaalia jäykemmän oloinen. Pitänee vielä tarkkailla asiaa, koska koira ei ole siis tosiaan yhtään kipeä ja ainoastaan joskus juostessa jalka naksahtaa. Hyppy kuitenkin periaatteessa sujuu, vähän "toivotaan" asenteella ja sitä pitää vielä ehkä treenata. En kuitenkaan usko, että hypyssä on ongelmaa, Pongo jää onneksi istumaan aika kauas. Lähinnä tuo jalan naksahtelu on mua ahdistanut, koira on esim. venytellyt ihan normaalisti ja lenkkeillyt normaalisti, agilityä olen vähentänyt ja en vaan keksi miksi se naksuu. Harmittaa.

Noudossa kamppailtiin palautuksen kanssa, kunnes koitettiin vaan uhkarohkeasti kisanomaista ja koira palautti kapulan täyziä sivulle laukalla. Mietin taas, että mitä, kun treeneissä ei onnistu yhtään. Eli jos vire napsahtaa kisassa kohdalleen, niin varmaan noutokin voi onnistua. Vieraalla kapulalla testattiin, niin se oli ällö ja vaikea, kun Pongo pelkäsi kolauttavan sillä mua ja jäi kauas istumaan. Muuten ollaan treenattu vaan palautuksia sekä kapulan kanssa hengailua, esim. seuruuttaen. Vauhtinoutoa en ole nyt tehnyt, sitä tehtiin silloin lopputalvesta/keväällä ja nyt ollaan tehty palautuksia. Mutta kun on tarpeeksi virettä, niin kai tuokin osaa. Ainakin se palauttaa, mutta voi jäädä liian kauas. Saapa nähdä.

Lauantaina olisi collieiden rallytokomestikset ja rallyä ollaan harjoiteltu tyyliin kolme kertaa kesäkuun aikana ja eilen kerran. En tiedä jaksanko tai viitsinkö treenata sen enempää, ehkä jos kävisi oikeaa puolta treenaamassa. Musta tuntuu, että toko on tehnyt meille enemmän hyvää ja se on näkynyt myös noissa harvoissa rallytreeneissä. Rallyssä ite kyllä rupean sähläämään ja se sitten näkyy radalla. Noh noh, katsotaan, eihän se ole maailmanloppu jos keräillään vielä noita voivoinollia.

Ensi viikolla saadaan varmaankin kiva vieras, nimittäin Pongon sisko Lyyti tulisi meille hoitoon. Lyden kanssa sain luvan vielä mennä agivalkkaankin ja mikäpäs sen mukavempaa, vielä kun ahdistaa tuo Pongon välillä vähän napsuva jalka.

6 kommenttia:

 1. Pakko on kysyä, mitä on "munaseuruu"? :)

  Minnuu harmittaa, kun ei varmaan pystytä tulemaan lauantaina paikalle niin aikaisin että nähtäis voittajaluokka. Ois ollu kiva seurata teidän (ja muidenkin) suorituksia ennen omaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko kyse siitä että tehään koiralle virettä eli haetaan koiralle lisää "munaa"? Eli ei nipoteta niin tekniikasta, annetaan koiran vähän sikailla, tehdään korkealla vireellä? En oo koskaan termiä munaseuruu kyl kuullu ennen käytettävän mut tämmönen mielikuva mulle tuli :D

   Poista
  2. Tehään siihen seuruuseen munaa. Mä tein lelulla hetsimällä (ja vähän nakillakin), ensin siis hetsataan herkulla ja samalla suoraan otetaan sivulle joko pa tai seuruuseen suoraan. Pari askelta täysiä hyvää seuruuta ja leikkipalkka hetsaten kunnolla, niin että koira murisee kunnolla. Fyysisesti leikitään, painien, niin että koiralla nousee vire kattoon. Tätä toistetaan sitten lelulla vetämällä koira sivulle ja taas sama, treenin kesto noin 1-3min sis leikit. :) Tämä autto meillä motivaatioon

   Poista
 2. jostainhan tuo naksuminen johtuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai se jostain johtuu, eikai jalka naksuisi jos se ei mistään johtuisi?

   Poista
 3. Hei, sinut on haastettu Liebster Awardsiin. --> http://porokoirapyry.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards.html

  VastaaPoista