keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Tuotetestissä FitDogin tuotteet

Olemme käyttäneet nyt FitDogilta saatuja energia- ja nesteytysjauhetta sekä palautusjauhetta nyt ehkä noin kaksi kuukautta epäsäännöllisen säännöllisesti. FitDog on siis yhteistyössä kanssamme ja sain tuotteet testiin ja nyt haluaisin kertoa hieman omia kokemuksiani ja mielipiteitä tuotteista tässä vaiheessa.
Olemme tosiaan käyttäneet jauheita nyt ehkä noin kaksi kuukautta säännöllisen epäsäännöllisesti. Olen testannut niitä ihan treeni- ja kisakäytössä sekä tietysti myöskin kotona. Pongo pyöräilee paljon arjessa, joten FitDog sopii myös hyvin annettavaksi vaikka normaalia kuumempina päivinä, jos arkilenkkiä on hoidettu pyörällä. Siinä tahti kuitenkin on aina vähän reippaampi kuin kävellessä, vaikka koira saakin kulkea vapaana.

Olemme käyttäneet jauheita toko- ja agilitytreeneissä, joissa erityisesti agilityssä koira sai kivaa lisäbuustia radalle. Tokossa olen käyttänyt jauheita vähemmän, mutta varmaan kun kesä lämpenee pikkuhiljaa, tulevat jauheet mukaan myös kesäkuumille treenipäiville. Kotona myös FitDoggia on hyvä juottaa, kun Pongo paljon makoilee takapihalla, että sekin muistaa välillä juoda. Uusin treenilajimme on canicross, jossa jauheet ovat kyllä ihan pop sekä ennen että jälkeen suorituksen!

Tässä video, missä canicrosstreenien jälkeen maistuu palautusjuoma!


Paneudutaampa hieman syvemmin kuitenkin vielä tuotteiden sisältöihin. Tuotteet mitkä minulla on ollut käytössä, on FitDog Energy&Rehydrate sekä FitDog Recovery Potato. Sivuilta löytyy tarkat sisällysluettelot, annosteluohjeet ja yrityksen kuvailut tuotteista.


FitDog Energy&Rehydrate on siis nesteytys- ja energiajuomajauhe, joka on tarkoitettu käytettäväksi ennen treeniä ja sen aikana. Se käy nesteytykseen myös esim. kuumina päivinä, imettävälle koiralle tai kun muuten koira tarvitsee lisänesteytystä. Itse olen käyttänyt tätä kisa- ja treenipäivien yhteydessä sekä ennen ja nyt aion käyttää näitä myös kesäpäivinä, koska Pongo liikkuu kesäisin paljon takapihalla, tarvitsee se luonnollisesti myös nesteytystä silloin.

Itse olen käyttänyt Energy&Rehydratea juottamalla koiraa ennen rankkaa suoritusta noin päivää ennen sekä suorituksen aikana. Aineenvaihdunta on vilkastunut, koira on piristynyt ja saanut lisäenergiaa tekemiseen. Miinuspuolena toki on jatkuva koiran pissalla ramppaaminen, mutta se kuuluu asiaan. Näin siis jauhetta voi hyödyntää vaikkapa rankkoina agilitykisapäivinä tai erityisesti kuumina kisapäivinä.

Miinuspuolena minun on mainittava kuitenkin maistuvuus. Monet ovat kehuneet Energy&Rehydraten maistuvuutta myös nirsoille, mutta meillä edelleen joudun juottamaan tätä herkkupalojen kera. Maksamakkaraköntti juoman yhteydessä on hyvä keino saada koira juomaan, koska tämä on selkeästi meillä kuitenkin piristyttänyt koiraa huomattavasti. Ehkä itse pitäisi juottaa vain ja totuttaa juomaan enemmän myös nirppis.

Toinen tuotteista on siis FitDog Recovery Potato, joka on palautusjuomajauhe. Jauhe on nopeuttanut palauttamista, koska mekin treenaamme aika usein, koiran pitää palautua nopeasti. Tietenkään palautusjauhe ei ole mikään oikotie onneen ja painotan erityisesti agilityssä alku- ja loppulämmittelyitä, mutta niiden lisänä jauhe nopeuttaa koiran palautumista suorituksista.

Olen huomannut palautusjuoman maistuvan parhaiten kyllä vasta kotona, vaikka se suositeltaisiin annettavaksi mahdollisimman pian suorituksen jälkeen. Onneksi kuitenkin asutaan kohtuullisen lähellä hallia, mutta yleensä palautusjuoma on tosiaan maistunut vasta kotona paremmin. Liekö sitten häiriöt vaikeuttaneet juomista.

Palautusjauhetta on sanottu vähemmän maistuvaksi, mutta mielestäni tämä uppoaa Pongoon ihan yhtä hyvin kun nesteytys- ja energiajauhe. Palautuksessa agilityssä sekä muissa raskaissa lajeissa tämä on kyllä hyvä, erityisesti canicrossin yhteydessä tuotetta on hyvä käyttää ja näin olen tehnytkin.


Olen myös miettinyt sanasen sanottavaa FitDogin Shakerista. Se on ollut ihan todella käytännöllinen juomien kanssa käytettävänä, koska siinä on ollut helppo sekoittaa, annostella sekä pitää juomat mukana. Ehdottoman tarpeellinen siis meillä käytössä!

Musta toi on ollut niin kätevä senkin puolesta, että sen saa nopeasti pestyä ja kätevästi laitettua yhtenäisenä kuivamaankin. Ainoa miinus musta on ehkä huono mekanismi tossa päässä, mua aina pelottaa että toi irtoaa, vaikkei niin ole vielä koskaan käynyt. Shakeria ei saa myöskään pestä koneessa, joka on mielestäni miinusta näin laiskalle tiskarille..
Jauheista oma mielipiteeni on se, että ne auttavat kyllä koiran juottamisessa. Itselläni koiran totutus oli vähän hätäistä, joten se ei juo jauheista tehtyä juomaa vielä kovin hyvin ilman herkkupaloja, mutta eiköhän sekin ajan kanssa niiden makuun totu. Olen kyllä huomannut positiivisia vaikutuksia, esim. koira on pirteämpi suorittaessaan vaikka agilityrataa tai tokotehtäviä, joten siinä mielessä jauheet ovat olleet hyvä apu treeneissä. Vielä tuotetestaus on kuitenkin vaiheessa, mutta jauheet ovat kyllä muodostuneet hyväksi rutiiniksi treenien yhteydessä. Itsellä varsinkin kun on helposti väsyvä koira, ovat juomat selkeästi piristäneet sitä treeneissä. Nyt kuumalla täytyy tarkkailla, tehostuuko treeneissä into jauheiden myötä.

Nyt kesän tullen pääsee testaamaan nesteytysjauhetta myös ihan kesäkuumalla apuna juottamaan koiraa. Siitä lisää sitten seuraavassa FitDogin tuotearvostelupostauksessa, me jatketaan testailua!

3 kommenttia:

 1. Mä kyllä pesen nuo shakerit aina koneessa eikä oo menny mikskään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin niiden ohjeesta, ettei saisi käyttää pesukoneessa? Voisko johtua tosta painatuksesta. Oon kyllä pessyt ihan käsin tosiaan ja hyvin on silläkin kyllä lähtenyt.

   Poista
  2. Joo muistaakseni luki että jos on painatus niin ei saa koneessä pestä, mutta eipä se yhtään oo haalistunu. Oon vaan superlaiska niin helppo nakata koneeseen :D

   Poista