sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

tokoSM kisapäivä


Päivä tokoSM kisoissa on nyt takana. Aamu alkoi varttia vaille viisi herätyksellä ja kotona olin puoli yhdeksältä illalla, eli päivä todellakin venyi tosi pitkäksi. Mutta oli kyllä erittäin mukava päivä kaikin puolin! Aamulla oltiin kahdeksalta paikalla, koottiin joukkoeemme teltat ja häkit telttoihin, jonka jälkeen sitten alkoi valmistautuminen koitoksiin. Edustimme Collieiden rotuyhdistyksen joukkoeessa TokoCollieissa. Suurensuuri kiitos kaikille mukana olleille sekä uusille tuttavuuksille, oli ihana päivä!

Ennen kehiä fiilis oli vähän... muualla kun tokoilussa.
Kisattiin Pongon kanssa alokasluokassa, jossa tuomarina oli Ilkka Stén, Juha Kurtti ja Harri Laisi. Kaikki tuomarit oli kyllä tosi kivoja ja mukavia, itse vaan tuntui että olin kokoajan ihan pihalla, missä piti olla ja virittely oli normaalia kisaa vaikeampaa mielestäni. Kehissä Pongo otti tosi paljon häiriötä, joten erityisesti ekassa kehässä jouduin käyttämään kaksoiskäskyjä sekä tuntui, että normaali käskytys ei riittänyt kun tuuli ja häiriötä oli tosi paljon.. mutta yksikään liike ei onneksi mennyt nollille. Huonoksi onneksi vielä sattui luoksetulo toisella kentällä samaan aikaan kun oli meidän seuruu siinä, vaikea häiriö oli, mutta kaikista häiriöistä selvittiin ja näin jälkikäteen videolta katsottuna meno oli ihan semihyvää välillä. Oma fiilis ekan kehän jälkeen oli vähän plääh, toisen kehän jälkeen fiilis parani ja paikkamakuu meni ihan hyvin jopa. Pongo katseli aika paljon kehän ulkopuolisia häiriöitä ja sopivasti tuli myös kuulutus, mistä kuului kunnon räsähdys. Onneksi Pongo pysyi, vaikka selkeästi reagoi ääneen. Paikkiksen lopussa oli pari pientä haukkua, mistä pisteen vähennys. Omasta mielestäni Pongo ei kuitenkaan kerännyt painetta niin paljon mitä normaalisti paikkamakuissa, vaikka haukku tai pari siihen loppuun pääsikin.
Kuva: Heidi Malmivaara

Kuva: Heidi Malmivaara

Kuva: Heidi Malmivaara


Videon kuvasi Niina, kiitos paljon! Videolta katsottuna olin kyllä meidän suoritukseen ihan tyytyväinen, jouduin antamaan välillä kaksoiskäskyjä ja käskytys oli aika kovaa, mutta koira tuntui ihan hyvälle jossei satunnaisia haahuiluja oteta lukuun. Koira oli kuitenkin aika levoton ennen kehiä, oli katselemassa vaan naisia ja sen saaminen työmoodiin tuntui taas vaikealle, joten olin aika tyytyväinen sen keskittymisestä noissa kehissä. Se ottaa paljon häiriötä, mutta myös jatkoi hyvin töitä niiden jälkeen. Myöskin paikkikseen mennessä koira oli hyvä, eli totteli eikä jäänyt tuijottelemaan muita ja ignoorannut käskyjä. Tosi kiva oli kuitenkin loppujenlopuksi olla kehässä! Vähän sai jännätä, että millainen tulos sieltä tulee (olin ihan varma, että kakkonen sen on pakko olla), mutta meille tulikin sitten iloinen yllätys... tulokseksi saatiin 160p eli ALO1-tulos ja näinollen kolmas ykkönen alokasluokasta ja koulutustunnus TK1!


Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 9
Seuruu kytkettynä 7
Seuruu taluttimetta 7,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5 
Estehyppy 8
Kokonaisvaikutus 9
yhteensä 160p, I-tulos, TK1
Varmaan pari tuntia vähintään meni siinä, että tulospalvelu päivittyi meidän tulokseen asti ja ne muutamat tunnit olin kyllä aivan jännityksissäni, että saatiinko me II-tulos vai I-tulos vai mitä. Henkisesti valmistauduin kakkostulokseen, mutta nipinnapin saatiin räävittyä ykköseen pisteet ja ykkönen se tasan 160 pistettäkin on! Ensimmäisenä muutama pieni riemunkiljahdus ja sitten ensimmäisenä soitto kasvattajalle.

Loppupäivä kuluikin shoppaillessa, syödessä sekä katsellessa kehiä. Kisakirjojen saamisessa kesti pieni ikuisuus, mutta olihan koirakoitakin tosi suuri määrä, joten se annettakoon anteeksi. Hyvää seuraa oli, niin ei tullut tylsääkään, ainoastaan kun kehät loppui niin alkoi järjetön kaatosade. Siinä saatiin kokoilla telttaa vesisateessa ja kädet huusi hoosiannaa, kun kannoin Pongon raskasta metallihäkkiä yksin autolle. Fiilis oli silti ihan mahtava, ei edes ärsyttänyt kun saatiin se ykköstulos. Vettä vaan satoi ja mulla oli kokoajan niin kiva olo.Mukaan tuli kojuista napattua tällä kertaa Pongolle panta, kun löytyi juuri sellainen minkä halusin jo aiemmin sille, mutten oo saanut vielä ketään tekemään meille sellaista. Olin jo aiemmin haaveillut Superman -pannasta, mutta aina se nauha on ollut loppu tai en ole sitten jaksanut tilata kuitenkaan pantaa. Nyt sitten sopivankokoinen Superman panta odotteli mua pantarekissä, joten ei muutakun hakemaan koira ja sovittamaan. Täydellinen! Mutta kylläkai TK1:sestä aina yksi superkoira ansaitsee pannan, joka kuvastaa kantajaansa. Nyt on ainakin ihana muisto tostakin pannasta, joka luultavasti tulee kyllä hyvinkin jokapäiväiseen käyttöön. Olen ollut niin tyytyväinen Etoelävän tekemään pantaan, joka on kestänyt hyvin arkikäytössä, että helposti tuli suosittua samantyylistä pantaa nytkin.

Panta on tamperelaisen TMI Vijuen käsialaa.
Sellainen mukava päivä. Kun pääsi vihdoin lähtemään kuuden pintaan kotia kohti, piti hakea abcltä vielä hamppari ja matkalle ranskalaiset, kotimatkalla takatilassa kuorsasi väsynyt puikkonokka ja itselläkin oli kohtalaisen kaikkensa antanut fiilis. Kotona sitten piti vielä hätyytellä unista kaveria, että otettaisko pari kuvaa. Ikinä ainakaan noiden muiden kuvausjuttujen asettelussa ei oo ollut noin helppoa, Pongo on hyvin ehdollistettu tähän pönöttämiseen. Loppuilta sillä menikin nokka rutussa nukkuessa rankan päivän jälkeen.

8 kommenttia: