tiistai 12. toukokuuta 2015

Voittajaluokan korkkaus!

Eilen oli viimeinkin paniikkipäivä ja iltakisoissa kävimme korkkaamassa rallytokon voittajaluokan. Rata tuntui musta aika vaikealta paperilta katsottuna, siellä oli kaikkea vaikeaa, just ne mitä me ei vaan osata. Toisaalta tämä oli oikeasti hyvä, koska mulle kisoissa on vaikeinta se henkinen puoli ja tulospaineet ja koira menee toimimattomaksi kun rupean jännittämään. Kun rata tuntui vaikealle, lähdin ajatuksella "rennosti testaamaan" ja se tepsi. Ei jänskättänyt liikaa.

Tuomarina oli Krista Karhu ja pidin kyllä hänestä, mukavan rauhallinen tuomari ja rataantutustumisessa oli todella mukava, kun kyseltiin paljon kun 3/4 oli ensikertalaisia voittajassa. Tuomaroi mun mielestä juuri niinkuin pitikin, vähennystä lähti sellaisista mistä juuri pitikin.


Startattiin toisena koirakkona heti Lakin ja Annan jälkeen, joten käytösruudun koirassa ei ainekaan ollut ongelmaa. Sain koiran hyvin verryteltyä ja viriteltyä ja musta lähdettiin aika optimissa mielentilassa lähtökyltille. Harmiksemme vaan heti ekana oli vaikea tuplasaksalainen, jossa Pongo lähti vähän maata kiertävälle radalle, mutta palasi onneksi mun luokse ja selvittiin -3p tvä ja -1p as vähennyksillä. Seuraavalla kyltillä sitten lagattiin hetki ja tehtiin aika surkea askel oikealle, mutta tässäkin selvittiin vain -3p vähennyksellä onneksi. Seuraava kyltti olikin supervaikea, mun ohjaaminen ei vaan toiminut, mutta kun lähdin uusimaan sain koiran nätisti mukaan jatkamaan matkaa ja suorittamaan puolenvaihdon hyvin. Hyvä, koska tää on meille vaikea, koska ei olla harjoiteltu tätä. :D Siitä ei edes tullut muuta kuin uusimisvähennys. Seuraavaksi oli käännös vasemmalle, se sujui ihan hyvin ja hitaaseen käyntiin siirtyminen. Hidasta käyntiä piti mennä maratoonilta tuntuva matka, oikealla puolella ja vielä pujotellen.. Mutta selvittiin vain -1p kontr vähennyksellä ja musta toi oli tosi hyvä kohta meiltä.

Jalkojenvälistä puolenvaihto sujui hyvin virheittä, kuten myös houkutus. Innostuin ite ihan sikana, jopa vähän liikaa kun vaikea oikean puolen seuruu onnistui. Houkutuksen jälkeen kerättiin kymppi peruutuksesta, koska olihan se ihan surkeaa. Hyvä päätös multa oli olla uusimatta sitä. Sen jälkeen kolmonen hypyltä, koska Pongo seurasi niin tiiviisti ja hyppy jäi valmistelematta, se jäi kauas.. Sen jälkeen sitten se kävi moikkaamassa tuomaria, joten en ole ihan varma kummasta se -3p tuli, tuomarin moikkaamisesta vai supersurkeasta hypystä. Hienosti koira kuitenkin palasi ilman rintamasuunnan muutosta liikaa! Kohtelias poika käy aina moikkaamassa tärkeät tyypit. Pyöriminen oli hyvä, eikä isosta käsiavusta tullut vähennyksiä. Seuraavaksi lähdettiin taas vähän pyörimisen jälkeen pyörimään lisää ja uusinnan jälkeen virheetön JJ-käännös. JES! Noi kädet oli kyllä aika kauheet. Eteenistumisesta -1p vino, mutta muuten hyvin ja tuli jopa vasemmalta oikealle takaisin. Jeejee! Oikealle käännös kyltissä ihme kyllä imutuksesta ei tullut mitään ja lopussa kerättiin vielä -3p askel vasemmalle kyltistä, kun se vaan ei voisi vielä onnistua meiltä.


Käytösruudusta kerättiin vielä -3p py, koska alussa mulla oli ongelmia saada Pongoa ruutuun ja keskittymään. Se mielestä duuni loppui maalin taakse ja käytösruutuun se lähti lähinnä haistelemaan. Se ei suostunut menemään maahan tai istumaan, voi vitsi oltais tehty hieno "seisoen edessä" käytösruutu.. Sain sitten äkäisellä sanomisella sen maahan jotenkin, vähän kauas kyltistä ja vinkuralleen. Se olisi vain halunnut haistella muiden pyllynjälkiä... Ja itseä hermostutti, kun se piti saada äkkiä maahan paikalleen kun se käytösruudun valvoja tuli siihen.

Loppupisteet oli siis yhteensä 66/100 pistettä ja näinollen ei tulosta. Voihan VOI0. Mutta mua suoraansanoen ärsytti noin 10 minuuttia, jonka jälkeen mietin suorittamista radalla ja tuli mainio fiilis. Radalla oli paljon virheitä, kyllä, mutta ne oli ohjaajavirheitä tai osaamattomuutta. Musta ohjasin Pongoa hyvin ja mielummin liioilla käsiavuilla, koska koira vielä tarvitsi niitä. Koira ei jäänyt haistelemaan kertaakaan ja parista alun kyltistä päästyämme ei oikeastaan edes lagattu. Pari kertaa koira karkasi lapasesta, mutta ei pahalla tavalla. Käytösruutu oli ihan arsesta, mutta sitä ei ollakkaan tarpeeksi harjoiteltu noin. Tuomarin kommentit paperissa oli "Reipas suoritus=)" eli sielläkään ei mainintaa koiran haahuilusta - ekaa kertaa!! Ainoa missä se haisteli oli käytösruutu, jossa itse olin paniikissa, miten toimin ja kun en saanut koiraa maahan.

Tämä tuli meille juuri hyvään paikkaan. Mainio rata, hienoa menoa ja virheitä, mistä ottaa opiksi. Neljä pikku pistettä jäi tuloksesta, mutta nyt kun asiaa olen miettinyt niin ei niinkään harmitakkaan. Kaikki virheet oli ansaittuja ja kaipaamme vain treeniä lisää. Olen kyllä tosi tyytyväinen meihin molempiin, toi oli hyvän mielen rata.

3 kommenttia:

  1. Jälkipuinti kuulostaa hyvältäääää. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla oli ihan samoja fiiliksiä meidän voittajan nollakoirakko homman jälkeen! Meillä tosin käytösrutuu tiputti pisteet alle 70.. Blogista löytyy meidän voi rata ja ruotimiset jos kiinnostaa käydä tsekkaamassa :)

    http://niinerilaiset.blogspot.fi/2015/05/tykkaan-susta-niin-etta-halkeen.html

    VastaaPoista