torstai 14. toukokuuta 2015

TOKOsta aksaan ja näyttelyihin

Paljon ollaan taas tehty, blogia en ole oikein jaksanut päivitellä lähiaikoina kuin kisojen osalta. Tässä nyt pientä päivitystä viimeaikojen treeneistä ja tapahtumista. Tällä viikolla ollaan unohdettu rallytoko maanantain jälkeen ja aloitettiin heti tiistaina oikein kunnon tokolla. Käytiin ennen sitä kasvattajan kanssa treenaamassa päivällä, luoksari on jotenkin ihmeellisesti levinnyt käsiin ja seuruussa oikealle käännökset oli kauheita. Hyppyyn Anna neuvoi hyvin linjaamaan koiran ja ainoastaan omalla paikalla sain korjattua hypystä tosi hyvän, koira hyppäsi kaarevasti ja tuli nätisti keskelle estettä seisomaan. Tehtiin myös paikkis, joka sujui mainiosti.

Illalla meillä oli Oonan tokovalkka, johon ostin irtokerran. Aloitettiin paikkiksella, tein sen kisanomaisesti alokasluokan tyyliin, vaikka kaikki paikkikset on nyt ollut piilossa. Aika oli kai 2 minuuttia, Pongo oli koko ajan hyvin hiljaa, vähän haisteli. Häiriönä oli toisella kentällä agiharjoitukset. Paikkisseuralaisena berniuros, ei edes vilkaissut sitä. Paikkikset on parantunut nyt ihan tosi hyvin, en tiedä miksi? Mutta ääntelyä ei enää juurikaan esiinny, haistelua hieman, mutta koira on ollut hyvä ja toivottavasti pysyykin hyvänä. Paikkiksen jälkeen otettiin sitten seuruupätkä, luoksari ja liikkeestä seiso. Seuruussa koira oli eka ihan ulapalla, kauhea matkalaukku ja ei yhtään menossa mukana. Oikealle käännökset oli järkkyjä. Kaaduin koiran päälle (paineistavaa) ja olin epätarkka. Sain ohjeeksi oikealle käännökseen liikuttaa vasenta kättä vähän nivuseen päin, olla itsevarma seuruussa ja ei kaatua koiran päälle. Seisominen oli ok, paitsi koira pysähtyessä liikauttaa etutassua askeleen verran. Ei korjata vielä, myöhemmin puututaan. Luoksarissa kaartaa oudosti lopussa, pitää tehdä fiilis koiralle "vielä tulee, vielä tulee, vielä tulee, loppuun asti" eli iso askel taaksepäin kun koira on lähellä tulossa. Parani heti! Käskysana on "sivu", ei tänne koska en luota että tulee sillä sivulle. Ke piti tehdä askel, to ei askelta, pe askel ja la ei askelta.

Seuran pullalahjakortteja varten virittelin Pongolle iltapäivän kahvipöydän.. Käy se paikallaolon harjottelu näinkin!


Ke meillä oli agivalkka ja sain ostettua irtokerran Murulle näyttelykoulutukseen 17-18. Päivällä kävin sitä ennen ottamassa muutaman luoksetulon ja vähän seuruutreeniä, molemmat parani Oonan ohjeilla heti! Kuudelta alkoi agivalkka, eli parahiksi kerkesin Mursan kanssa vähän näytelmöimään. Oona piti myös näytelmäkoulutuksen. Sain ohjeiksi Murulle seisottaa sitä suoraan edestä, etujalat mielummin ei kiinni toisissaan (takapää leviää), etujalat tarpeeksi takana (kulmaukset on eduksi), palkkaus niin ettei koira hiissaannu eteenpäin, juostessa käsi tarpeeksi yläällä & sivulla, ettei koira häiriinny siitä. Ympyrällä juoksuttaessa koira pääsee oikeuksiinsa kun mennään aika vauhdilla, edes-takas juoksussa takaliikkeet esitetään hitaasti, etuliikkeet hieman lujempaa, muttei liikaa. Kun käsi on tarpeeksi ylhäällä, koira ei tuijota minua ja liikkeet vääristy. Meillähän on tulossa näyttely 24.5 Keuruulla, joten sopivaan paikkaan osui treeni. Toivottavasti osaisin esittää Murun nyt niin edustavasti kuin mahdollista ja saisin sen seisomaan kunnolla! Se ei kun oikein anna asetella itseään, vaan se pitää ohjata oikeaan seisomisasentoon. Onneksi Muru seisoo luonnostaan tosi nätisti, mutta jos sitä saisi vielä paremmin esitettyä edukseen niin olisi toki aina parempi.

Agilityvalmennuksessa tehtiin ensimmäinen puolikas rataa, jossa erityisesti onnistui niisto! Keppijutut on ollut vaikeita meille ja koira oli aika lahnapäällä, mutta teki silti kaikki vaadittavat jutut mitä pyysin. Oli ihan perushyvää menoa, ei jäänyt mitään muuta erityistä oikeastaan radalta mieleen. Suoritettiin musta ihan hyvin rataa. Toisella puolikkaalla halusin koittaa todella vaikeaa keppijuttua, eli muurilta piti lähettää koira oikeassa kädessä poispäinkäännöksellä kepeille, olipas kyllä vaikea. Julia oli palkkakupin kanssa ensin ekavälissä ja sitten laitettiin ohjuri. Sieltä alkoi pikkuhiljaa löytymään kepit ja Pongo sai taitettua itseään hyvin vaikeasta kulmasta. Loppuun pelkät kepit suoraan ja sujui hyvin, olin tosi tyytyväinen. Päästiin harjoittelemaan keppejä sekä keppikulmaa, mitkä on meidän heikkoudet agiradalla.


Torstaina käytiin tekemässä aamulla vielä viiden minuutin treeni. Oikealle käännökset parani kyllä ihan heti silmissä, eilen kun kerkesin käydä aamulla ennen Tikkakoskelle lähtöä. Ihan pari simppeliä seuruupätkää, palkka tuli päästä (jep, nakki päähän ja menoks) ja sitten vain tehtiin oikealle käännöksiä, joko heti palkka tai pari käännöstä ja palkka. Luoksareita muutama, kaikki ilman apuaskelta ja oli aika bueno. Eipä siinä sitten muuta tarvinnutkaan tehdä.. Turha kai treenata jos onnistuu, turhaan jankuttaa.

Huomenna on mulla vapaapäivä koulusta, mutta sain töitä aamuksi ja päiväksi. Mansikat on taas täällä.. Illasta lähdetään ajamaan Imatralle ja lauantaiaamuna testataan, kuinka hyvin Pongo tottelee. Toivottavasti itsellä pysyy hermo kasassa ja paikkis sujuisi mainiosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti