torstai 14. toukokuuta 2015

Sulanmaan vetolajien tutustumispäivä - Canicrossaillaan!

Tänään onkin hauska päivä takana. Aamulla tokotreenit, josta tarinoinkin jo aiemmin. Suunnattiin avensis kohti Tikkakoskea, jossa oli sulanmaan vetolajien tutustumispäivä. Sieltä oli tarkoitus metsästää Pongottimelle vetovaljaat, mutta vaikka testattiin aivan kaikki mahdolliset ManMatista Nonstoppeihin, ei yhdetkään vaan passanneet. Eli mittatilausvaljaiden hankintaan seuraavaksi... Onneksi Anna on lainannut Hespootin vanhoja valjaita ja ne käy Pongolle semi-oksti, mutta tokikaan ne ei ole mun omat eikä istu täydellisesti, joten pitäisi saada hankittua omat vermeet mikäli kun harrastusta haluan jatkaa.

Varmaan vartin sovittelun jälkeen löin Pongolle omat rensselit niskaan ja käytiin ottamassa oma höntsälenkki Askon ja Annan kanssa. No eihän siitä tullut oikeen mitään... Koirat ei oikeen lähtenyt juoksemaan, paitsi Pongo vasta loppusuoraa. Porukalla kun otettiin ~200m matkan vetoharjoitus, se sujui jo paremmin, itse juoksin liian lujaa ja hyydyin loppua kohden. Tulpalle otettiin vetoja niin, että olin kupin kanssa päässä ja se alkoi sitten vetämään tosi hyvin. Ilmottauduttiin myös leikkimieliseen kisaan, jossa aikuisten sarja lähti minuutin välein 600m matkaan. Me oltiin heti toinen koirakko ja lähdettiin jonkun älynopeen seisojan perään, mutta Pongo veti koko matkan hyvin, vaikka itse hyydyin, jousut meinasi tippua, juoksuvyö oli huonosti ja seliseliseli. Loppusuoralla mentiin kuitenkin hyvän haipakkaa, koira kuitenkin veti kokoajan mikä oli tärkeintä ja fiilis oli hyvä. Oikein hauska oli juosta!


Vaikka hätyyteltiin kärkisijojen sijasta lähinnä tuloslistan loppupäätä, sai kaikki osallistujat palkinnon. Ja palkinnot oli aika hienot vieläpä! Saatiin Rahulan Rehun sponssaama herkkupussi sekä sitten näytepakkaukset FitDogin nesteytys- ja energiajauhetta sekä palautusjauhetta. Nämä tuotteethan meillä tietenkin ovat olleet käytössä! Palkintojen lisäksi ostin VULin pikkukojusta Pongolle ManMatin oikean vetoliinan, joka olikin hyvä. Nyt on ainakin kunnon hihna jos ei muuta.

Jäi kyllä kiva mieli näin "keltanokallakin" päivästä. Oli kiva kun pääsi testaamaan vetoa, opastettiin ja valjaiden kanssa kun sopivia ei löytynyt, ei myyty huonoja. Onneksi Anna oli mukana sovittelemassa. Hauskaa oli myös juosta porukalla, vaikka mukana oli myös kunnon pro-juoksijoita niin itsekin mahtui joukkoon töppöilemään.

Ja voin kertoa, että nyt on yksi aika erittäin väsy mies ollut täällä illan kyljellään.

2 kommenttia:

 1. Aaaww<3

  Ihana postaus ja ihanat kuvat taas! Ja koirasta puhumattakaan! Sua ei varmaan haittaa jos tuun hakeen ton oman koiran kaveriks:)

  RadiancePaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun tykkäsit :) Haha, aina välillä kyllä leikilläni olisin tuota palauttamassa kasvattajalle sun muuta, mutta oikeasti en kyllä ikinä pystyisi. Omaa nahkiaista vaan hankkimaan ;)

   Poista