sunnuntai 3. toukokuuta 2015

RTK2

Onnibussissa nukuttujen yöunien jälkeen suuntasimme metsästämään viimeistä tulosta AVOsta rallytokokisoihin Lahteen. Karo lähti mukaan kuvaamaan (kiitos kuvista) sekä henkiseksi tueksi, yksin olisikin ollut aika tylsää tuo kahden tunnin matka taittaa. Tuomarina tänään oli mulle ihan uusi tuttavuus, Kirsi Petäjä, enkä ollut hänestä edes lukenut mitään tai perehtynyt yhtään hänen ratoihin. Rata olikin sitten aika tavallaan tekninen, siellä oli kaikki mahdolliset vasemmalle kääntymiset ja vaikeana kohtana hypyltä suoraan houkutus, jossa näinkin koiria sinkoilevan suoraan hypyltä lelulle..

Verryttelyalue oli aika pieni, itse kun yritin saada koiraa tsempattua radalle niin tuli radalta poistuvia koiria ohi ja se hieman häiritsi. Lisäksi kun olin sermin takana odottamassa omaa vuoroa, niin vieressä oli niin paljon muita ihmisiä (katselijoilla oli aika vähän tilaa) että virittely oli aika vaikeaa. Tuskimpa se haittasi tulosta ainakaan meillä, mutta itsellä nousi vähän verenpaineet ja toivottavasti ensi kisoissa järjestelyt olisi paremmat sekä kisaajien että katsojien kannalta. Karo ikuisti meidän radan videolle ja osittain olen tyytyväinen ja osittain taas en.


Alussa jouduin odottamaan lähdössä hirmuisen kauan, koska luulin tuomarien ja muiden olevan jo valmiita - noh, eivät olleet. Siinä nökötettiin aika kauan lähdössä ja se ehkä söi vähän koiran fiilistä, itsekin kerkesin herpaantua ja onnistuin tekemään tyhmän kympin virheen heti ykköskyltille. Paniikki iski. Unohdin istumisen ennen eteentuloa, harmi homma, mutta pisteet on vain pisteitä. Sekoiltiin alussa aika huolella, koira haisteli kauheasti ja oli muissa maailmoissa. Ennen saksalaista oli sekoilua, pyörähdyksestäkin kerättiin joku -1p pysähtymisen takia ja istu-maahan-istu kyltillä koira vain haisteli. Mua varmaan jännitti ja hermostutti ja se purki sen taas haistelemalla. Pujottelu meni hyvin, hypyssä lähdin ryysäämään ja koira alkoi taas haistelemaan.. Tuomari antoi meille valitettavasti hypyn jälkeisestä sivu käskyttämisestä -3 KOV. Mulle toi on ihan normaali paniikinomainen sivukäskytys, eikä se musta ole mitenkään vihaisen kuuloinen, joten tätä hieman ihmettelin.. Tärkeintä kuitenkin, että itse en koe sen tilanteen olleen mitenkään kovaa komentamista, tuomarilla on tietenkin oma mielipiteensä.

Houkutus meni vähän tuijotteluksi, mutta sen jälkeen rata parani hyvin. Loput kyltit sujui ihan mainiosti, vaikka kevyttä fokuksen karkailua oli mm. täyskäännös oikeaan tai käännös vasemmalle kylteillä. Koko radan ajan kuitenkin koira teki mainiota takapäätyöskentelyä ja loppuun paransi huikeasti, tuomarin kommentit olikin. "Jämäkkää ohjausta. Alussa huuhailua, lopussa parani." En tiedä onko tuo jämäkkää ohjausta positiivinen vai negatiivinen kommentti? Joka tapauksessa kokonaispisteet oli 80/100p ja näinollen saavutimme koulutustunnuksen RTK2.


Seuralaisia oli samoissa kisoissa ja otettiin Pop Dogin fb sivulle yhteiskuva :)

Näin siis vihdoinkin on saavutettu taas yksi etappi, meidän toinen koulutustunnus. Saatiimpa vielä tommonen pähee nauha mukaan ja koulari olikin mitalli. Aika hienon kuvan sai sen kanssa, tästä täytyy kyllä kehua VAU:n järjestäjiä. Oli kyllä oikein mukava saada kolmas tulos ja menolippu voittajaluokkaan, 11.5 olisi ensimmäiset voittajaluokan kisat, lähdetään vähän kokeilemaan kepillä jäätä, että mihin rahkeet riittää.

16 kommenttia:

 1. Onnea koularista ja tsemppiä voittajaan!

  VastaaPoista
 2. Jihuu, paljon onnea! :) Ootte työ päteviä!

  Miekin uskaltauduin ilmottamaan Lennun rallikokeeseen, saa nähä miten meijän käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vähän nooh arveluttavaa meininkiä kun en ollu nähny koiraa pariin päivään vappuhulinoiden jälkeen, onneks se vielä tunnisti mut :D

   Ja hyvä! Te oottekin tosi hienoja ollu mölleissä ja muutenkin, mahtavaa kun ilmotit. Ei muutakun tuutte starttaamaan 11.7 sit colliemestiksiin btw ;)

   Poista
  2. Colliemestikset on pistetty korvan taakse! Sopivasti ois Laukaan näyttelykin samana viikonloppuna. :) Mutta katotaan nyt ensin miten tää eka koetus mennee! :D

   Poista
  3. Mä oon tulossa molempiin :) Mestiksiin Pokon kanssa, Laukaan näyttelyyn sitten Pokon pikkusiskon Murun kanssa :D Ja hyvin se menee!

   Poista
 3. Onnea koularista, aikamoista tahtia te nyt näitä tuloksia tahkotte :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pitää takoa kun rauta on kuumaa :D

   Poista
 4. Hei paljon onne teillekkin koularista! Me napattiin RTK1 eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja myös onnittelut teille koularista :)

   Poista
 5. Onnea koularista! :)

  Kivan oloinen blogi, liityn lukijaksi. :)
  Meidän blogi jos haluut käydä kurkkaamassa :) http://luuhullut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ja tervetuloa lukemaan meidän juttuja :) Täytyykin käydä tsekkaamassa teidän blogi, vaikka näin jo osoitetta katsoen nimi kuullostaa tutulta!

   Poista