perjantai 8. toukokuuta 2015

Rallytokopaniikki

Meillä on ollut paniikkiviikko. Rallytokopaniikki. Saatiin sunnuntaina se RTK2 ja näinollen viikko aikaa seuraavaan starttiin, joka onkin siis 11.5 maanantaina Muuramessa voivoivoi luokassa. Oivoi, mikä paniikkiviikko tästä tuli! On tullut pyörittyä varmaan monta kilometriä olkkarin matolla paniikissa, opeteltu hädissään vasemmalla peruutusta (oppi jopa, mut en tiiä kisoissa onnaako) ja puolenvaihtoja. Torstaina sitten illalla käytiin rallytokovalmennuksessa ja siellähän sitten kaikki paniikki kasautui todenteolla meidän molempien harteille.. Psyykkasin itseäni ihan väärin. Lopputuloksena ohjaaja kireänä kuin viulukieli ja ilmaa haisteleva paniikkipersekoira. Ei näin. Onneksi kanssatreenaajat ja valkku tsemppasivat hermoromahduksen partaalla olevan ohjaajan toiselle kierrokselle ja vielä kun sekin meni pyllylleen lopuksi, niin saatiin hyvä pätkä loppuun. Ja siihen päälle terapiaa. Vitsi on niin mahtavaa kun aina on joku, joka jaksaa tsempata ja terapioida pieleen menneiden treenien/kisojen/minkävaan jälkeen. Siitä iso kiitos kaikille koirakavereille.

Pongo ei halunnut istua, vaan oli sitä mieltä
että lähetään menee nyt täältä... Mutta
ruusukemies <3
Perjantaina itseä niskasta kiinni ja vaikka ei olisi huvittanut, niin rallytokomölleihin. Halusin päihittää mörön ennen kisoja ja saada koiralle ylläripalkkaa kesken jännän kisaradan, sekä tietty ulkotreenin. Siinä sitten vaikka viimeiltainen treeni kolkutteli takaraivossa, päätin mennä kisaradalle, koska se olisi maanantaina virallisissa taas niin paljon helpompaa. Sopivasti juuri kun oltiin menossa lähtökyltille niin alkoi satamaan kuin esterin sieltä ja nokkaeläintä alkoi vähän sade ällöttää. Alku meni aika paineissa molemmilta, mutta hahaa ylläripalkkaa tuli spiraalilla ja vielä (meidän kaliiperilla) hienon istu-täykkäri oikeelle-istun jälkeen. Erityisesti spiraalipalkka nostatti koiraa hyvin kesken radan! Omasta mielestä pätevä temponmuutos, 270 lopussa hajosi, hyppy oli ok (ja ei edes haistellut, mikä on meidän kisavirhe). Kehän ulkopuolinen käytös oli taas mainiota, koira oli vähän flegu joten ehkä mun täytyy vähän nostattaa sitä ennen kisarataa. Ei kuitenkaan liikaa. Kisaradan jälkeen saimme jälleen terapiaa ja vielä materialismionnellisuutta siihen päälle, kun meidät palkittiin sijalle 2 ja vielä saimme tuomarinpalkinnon! Pisteitä avoimesta luokasta siis hurjat 95p. Oli kyllä tosi kiva, että saatiin vielä paperillekkin noin hyvä tulos. Sitten myöhemmin kun kisan jälkeen fb:ssä kyselin, niin meille oikeasti pisteet olisi pitänyt olla 92p, koska uusittiin kahdesti, mutta pisteidenlaskija jostain syystä ajatteli että se olisi -3p, koska uusin saman kyltin peräkkäin. Mutta se oli ja meni, tälläkertaa tähdet oli meidän puolella. Sijoitus ei olisi siitä kyllä muutenkaan muuttunut.


Nyt tuntuu helpommalta psyykata itseänsä maanantaita varten. Kauhee tää koiraharrastus on oikeasti vaikeaa, kun pitää mennä oman pään sisään niin paljon tollasen peilaavan koiran kanssa, mutta opettaa ainakin paljon. Treenattavaa on vielä paljon voittajaa varten, mutta se on nyt ilmottu ja sillä mennään mitä on. Rally antaa paljon anteeksi, jos tehtävät tulee vaan suoritettua oikein. Ja meillä sujuu oikein hienosti jos mun pää pysyy kasassa ja en hermoile tai suutu tai jännitä överisti. Ne on ollut ne miksi koira lopettaa työskentelyn treeneissä ja tottahan mä oon ollut ihan paniikissa, että voivitsipakkonythetiosatakunonkisat vaikka millään kisoilla ei ole mitään väliä. Mennään testaamaan ja jos tulee tulos, niin hieno homma ja jee! Jälkikäteen ajateltuna, hyvä että se mössi tuli tehtyä valkassa, koska olisin mennyt ihan väärin ajatuksin muuten maanantaina kisaradalle. Nyt voin rentoutua, koska ei voida saada täysiä pisteitä tai välttämättä edes tulosta, joten ei ole mitään hampaat irvessä jännitettävää. Hauskaa pitämään, leikkiähän tämä vaan on ja kisoja tulee ja menee. :)

Ja hei iik, meillä on huomenna kaksi starttia JATin agilitykisoissa maxi2 -luokassa. Toivottavasti saataisiin jotain järkevääkin siellä aikaiseksi radalla. :)

2 kommenttia: