sunnuntai 10. toukokuuta 2015

JATin agikisat

Eilen oli pitkästä aikaa agilityä tiedossa, kun osallistuttiin JATin virallisiin agikisoihin "toisella kotikentällä" eli Jattilan hallissa. Tuomarina oli Minna Räsänen. Lähdin kisoihin vähän höntsäfiiliksin liikkeelle, koska ollaan aksattu aika vähän (kaksi kertaa kuussa valkassa) ja olisi pitänyt treenata itsenäisesti enemmän. Menin jo ajoissa katsomaan kun Pongon täyssisko Lyyti starttasi ekaa kertaa virallisissa ja hienolla menestyksellä! Siellä ei ollut nolla kaukana. Väliajalla ennen kakkosien alkua myös Karo kävi itkettämässä mua pikku-Javan kanssa, en yhtään tiennyt että sille on pentu tulossa ja itken aina kun nään pentuja kun on niin kova pentukuume. Kiva siinä just ennen kentälle menoa itkuttaa pikku penne sylissä. :D

Neljän pintaan alkoi kakkosluokkien vuoro ja siellä rataantutustuminen oli kaikilla kokoluokilla yhtäaikaa. A-rata oli ihan kiva, pari kinkkistä kohtaa, mutta keksin yhdessä Annan kanssa niihin hyvin meille sopivat ohjauskuviot. Onneksi kasvistäti oli mukana neuvomassa ja henkisenä tukena niin ohjauskuviot tuntuivat osuvan nappiin. Koska kaikki kokoluokat oli yhdessä, tutustumisaika oli 8min, joten kerkesin hyvin palaveerata välissä kysymässä vinkkejä. A-rata tuntui meille ihan hyvälle radalle, keppien lähestyminen oli helppo ja siellä oli pari kinkkistä kohtaa, muttei liian vaikeita.

Radalla sitten Pongo ei meinannut ensin jäädä oikein istumaan. Onneksi kävin korjaamassa sen ja sitten se jäi, niin luultavasti ei saada tästä mitään paikallapysymisongelmaa tehtyä. Rata kosahti sitten kepeillä, kun Pongo lähti pujottelemaan väärin. Jännitin varmaan ja koiraakin alkoi jännittää, joten se kostautui sitten kepeillä. Korjasin siitä äkkiä, vikan välin se jätti pujottelematta, mutta en jaksanut korjata tuollaista vaikka näin sen virheen. Siitä sitten 9-10 väliin, joka oli yksi kinkkinen kohta, ja tähän suunnittelin valssia. Mun kroppa vaan meni sokkariin ja hyvin menikin! Joskus se vaan tulee kesken radan ihan luonnostaan. Puomilla vapautin liian aikaisin ja sieltä olisi tullut kontaktivirhe, mutta se meni mun piikkiin, hetsasin ja vapautin liian aikaisin. Putken jälkeen tuli toinen kinkkinen kohta ja välistävedotkin sujui aika mainiosti! Suorastaan sulavasti jos ottaa huomioon mun normiohjauksen kisoissa... Loppupätkä meni myös tosi kivasti, kerkesin hyvin ottaa loppusuoralle persjätön niin että pääsin ohjaamaan koiran oikealle puolelle. Mielestäni siisti rata meiltä!Omat fiilikset radan jälkeen oli hyvät, olin tosi tyytyväinen. Kepit harmitti joo, mutta koira kuitenkin lähti pujottelemaan ja muuten ohjauskuviot osui nappiin, joten se ei oikeastaan jäänyt kaivelemaan. B-rata oli aika samantyylinen, tekniikkakohdat oli samantyyliset hieman vaikeutettuna ja siihen lisättiin houkuttavat putkenpäät. Tämä lisäsi vähän painetta, nyt pitäisi oikeasti ohjata koira niin ettei se sinkoa putkeen huonon ohjauksen seurauksena.


No, mitäpä tuohon lisäämään. Kun kuulin alussa räsähdyksen heti alkuun, jännitys ja paniikki tipahti nollaan mun mielessä ja lähdin tekemään rataa muuten vaan täysillä, ilman verenmakua suussa LUVAsta tai muusta. Alkupätkä meni hyvin, välistävedoissa se laukkasi lähes koko matkan ja sain sen ohjattua vielä oikeeseen putkenpäähänkin. Menin ihan hämilleni ja videossa näkyy mun välituuletukset ja sitten lähdettiin baanattamaan puomille. Puomin jälkeen oli toinen tekninen kohta, missä oli pakko oikeastaan ottaa koira valssilla ja nää on ollut mulle aina vähän heikko kohta. No mutta mitä - sehän onnistui. Mä yleensä jään koiran eteen tönöttämään tai teen muuta typeryyksiä, joten olin oikein tyytyväinen tähän kohtaan vaikka putkeen lähettäessä se meni vähän kumarteluksi. Sen jälkeen taas hyppysuora ja putkeen, jonka jälkeen ne iik, kepit. Ja sehän meni, ekalla oikein sisään ja loppuun mallikkaasti !!!! Oon niin tyytyväinen. Tää oli musta meidän paras kisarata ikinä, mikä ollaan tehty. Tai sitten se Jalosen Karin rata viime kesältä, mutta se ei oo videolla, joten en osaa oikein verrata siihen.

Ihanneaika B-radalla oli 58s, meidän aika oli 50,36s, nopeus 3,83m/s eli Pongolle jopa aika hyvä nopeus. Oli kiva saada tietää nyt ihan kellotettu aika kisaradalta, mikä se vauhti oikeasti on kisoissa. Mua ei yhtään edes harmita, että se eka rima putosi, koska tehtiin noin pirun hyvä rata sen jälkeen. Ja itse en lyönyt leikiksi vaikka tulikin heti alussa rimavirhe, vaan tein sata lasissa kuitenkaan jännittämättä. Tämä teki meille tosi hyvää. Jo viime kisoihin verrattuna meno oli musta sujuvampaa, mulla paremmin pakka kasassa (erityisesti virheiden jälkeen) ja ohjaaminen siistimpää. On tosi kiva, että voi olla kerrankin tyytyväinen välillä myös itseensä ja meihin koirakkona. :)

10 kommenttia:

 1. Nyt harmittaa kyllä suunnattomasti, kun ei ehditty teidän ratoja jäädä katsomaan! Sen verran hienon näköistä menoa oli! :)

  http://sheltt.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin muuten ihastella Foxia, siellä oli yks söpö sheltti millä oli viiru naamassa. :) Musta oli kyllä tosi kiva kun kerkesin katsomaan ykkösluokat. On agikisoissa aina vaan niin tunnelmaa. :D

   Poista
 2. Hei vautsi ihan superhienot radat varsinkin toi B rata! Miun agikuume kasvaa ja kasvaa vaan eikä mitään oo kohta tehtävissä...

  www.niinerilaiset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) aksa on kyl huippukivaa, nyt kun tulee kesä niin tulee myös aksainnostus!

   Poista
 3. Vautsi mitä kuvia ja mikä upea koira!
  Rakastan itse nahkojen ulkonäköä, luonnetta ja muutenkin olemusta:) Nyt on vesikoiranpentu itsellä:) Kun joskus täältä kotipesäsätä kuoriudun, niin sk collie se rotu taitaa sitten olla:)

  http://radianceheartpaw.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Heitin teille haasteen! http://yeedu.blogspot.fi/2015/05/haastellaan.html

  VastaaPoista
 5. oote kyl kehittyny tosi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja joo, ahkeran valmentautumisen sekä kouluttamisen tulosta!

   Poista