keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

TOKOA: yhteistreeni & houkutusten highway!

Tänään olikin taas kiva treenipäivä tiedossa ja aamu alkoikin mukavasti kivipiirojen keittelyllä. Ahkera apulaismaistelija oli myös touhuissa mukana.

Pongo ja lemppari panda, joka toimii lelun sekä tyyny virassa.

1kg kivipiiraa!

Paloittelu-urakan jälkeen, kivipiirat annosteltuna kahteen jätskikippoon treenejä odottamaan. :)


Hallilla sitten treenattiin yhteistreenin merkeissä Annan ja Karon kanssa. Käytiin eilen Annan kanssa kahdestaan hallilla ja tehtiin niin kiva yhteishäiriöseuruu Pongon ja Tulpan kanssa, että otettiin sitten tänäänkin yhteisharjoitusta. Tänään aloitettiin niin, että Pongo ja mä tehtiin aluksi ihan itsekseen kentällä vähän seuruujuttuja, aika paljon huomio karkaili muualle kun hallissa oli paljon hälinää. Saatiin kuitenkin joitakin ihan hyviä pätkiä myös oikean puolen seuruuta, sekä sitten tehtiin vähän vasenta puolta myös. Oikealla puolella koira on vielä aika paljon kiinni kädessä, mutta sivulletulot oli tosi mainioita. Nyt vaan myös pidempiä seuruita ja takapään käyttöä. Anna otti meistä pari kuvaakin!


Välissä treenasi sitten Kake vähän lähtöjä ja Anna treenasi Lakia, kunnes sitten otettiin yhdessä yhteistreeni! Aloitettiin häiriöseuruulla, jossa kaikki seuruuteltiin koiria ristiin rastiin ympäri kenttää. Aika hyvää menoa oli, toki kaikilla koirilla välillä häiriö vei voiton, mutta pääsääntöisesti tosi hyvää tekemistä. Pongo ainakin paranee jos on tosi paljon häiriötä, jos on joku yksittäinen pikkuhäiriö niin se on vaikeampi. Seuruutuksen jälkeen laitettiin koirat riviin ja otettiin rivissä käskytystä. Käskyteltiin koiria istumaan ja maahan, Pongo on tässä parantunut tosi paljon. Normaalisti se on ottanut todella paljon häiriötä ja mennyt aina muiden käskyistä maahan, nyt se ei tainnut tehdä sitä kertaakaan. Olin tosi tyytyväinen! Lopuksi jätettiin koirat riviin, treenattiin luoksetuloa eli kutsuttiin ne kaikki luokse vuorotellen, tämäkin tosi hyvä treeni.


Ja koska innostuttiin tänään kovasti, kiusattiin koiria vielä Houkutusten Highwaylla! Laitettiin siis kuja, jonka reunoille laitettiin kaikkea ihanaa: herkkuja, leluja, koiria, ihmisiä... Kaikkea mistä pienet nahkapallerot vaan pystyi haaveilla päiväunissaan. Nyt laitettiin kaikki treeniporukan koirat testiin ja videolta näkyykin, kuka setvitti tien maaliin ja kuka jäi reunoille ruikuttamaan.


Eli yllättävä "voittaja" olikin kaikista nuorimmainen, Muru! Edes tokokonkarit Lettu tai Laki eivät kyenneet suoriutumaan houkutuksista sitä paremmin. Lettu taisi olla myös muuten vain kujalla, mitä piti tehdä... Ehkä Annan pitää alkaa viittoa mummelille. :)

Miten teidän treeniporukka treenaa? Jos jollain on hauskoja yhteistreenejä, niin haluaisin ehdottomasti kuulla. Ja toivottavasti joku saisi näistäkin vinkkejä omiin tokotreeneihin!

4 kommenttia:

 1. Hyvä tuo houkutusten highway :D Pitää kevään tullen kokeilla kotona niin, että kaikki koirat pääsevät osallistumaan. Joulukuussa Miru ja Netta kokeilivat - ja ihme kyllä Miru voitti o.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli kyllä tosi hauska! :D Kannattaa kokeilla. Kaikista hauskinhan se on niiden koirien kanssa, jotka sitä eivät ihan handlaa. ;)

   Poista
 2. Ei vitsi, tää oli kyl kiva postaus :D Muakin kiinnostais mitä muut tekee yhteistreeneissä, pitääkin jäädä seuraileen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit. :) Tässä tosiaan treenejä mitä tehään usein, noitahan voi varioida vaikka miten. Toi rivikäskytys kun voi tehdä noin tai esim. kaukokäskyjä, ympyrän muodossa tai koirat selät/nenät vastakkain.. :)

   Poista