perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäishassuttelua

Hyvää pääsiäistä! Kaikilla on kauheasti kaikkia hienoja pääsiäiskuvia koirista blogeissa, ja sitten mun kuvasato tältä päivältä on jotakuinkin tätä luokkaa.


Pokonen ei ollut tänään ihan kaikista kuvauksellisimmalla päällä. Enkä ollut minäkään. Kunnon pääsiäiskuvia ei siis ole luvassa. Sen sijaan käytiin treenaamassa, kuten arvata saattaa. Ei saatu paikkaa huomisiin TAMSKin rallykisoihin, joten käytiin sitten hömppäilemässä itsenäisesti rataa kun ei tarvinnut pitää kisoja edeltävää vapaapäivää.


Ja voi elämä, ei ollut ihan paras päivä. Kunnon pääsiäishassuttelua. Tein tuon radan ja kyltit oli jotenkin tosi lähekkäin (hyvä treenata sitäkin) ja Pongo sitten rupesi välillä vähän kiehumaan kesken radan ihan yllättäen. Huomasin kyllä monta treenaamisen paikkaa videolla nyt sen katsottuani, kuten esim peruasennon oikea kohta on vähän unohtunut, en oikeastaan tuossa puolenvaihdostäykkärissä kerro sitä koiralle oikein mitenkään... ja sitten sekoillaan ihan urakalla muuten vaan. Tohon JJ-käännökseen pitää keksiä joku fiksu tapa tehdä se, niin että koirakin ymmärtää. Hinkattiin sitten vielä vähän ratojen jälkeen noita istu-askel oikealle-istu käännöksiä ja peruasentoa naksuttimen kera ja oikea paikka alkoi löytymään paremmin. En jaksanut kuitenkaan laittaa niitä videolle, kun kukaan tuskin olisi jaksanut katsella sellaista pilkunviilausta. Otettiin loppuu myös minuutin piilopaikkis, se sujui jälleen ihan hyvin ja hiljaa.

Innostuin räpsimään hallillakin kuvia ja tässä hieno kuvapari miltä Pongo näyttää sivulla! Haukkuvaaraan on myös tullut peili, eli nyt voi kuvata treeniselfieitäkin.


Tämmöistä pääsiäishassuttelua tänään. Radan meno oli ainakin ihan kivaa (vaikka ei mennytkään ehkä ihan parhaimmin) ja siellä tuli muistuteltua itselle hyvin ne treenin paikat, jälleen. Lisäksi oikean puolen seuruuta on aina hyvä välillä ottaa vähän ohjelmistoon. Kasvattaja aina sanoo, että tykkään treenata vaan helppojahauskoja juttuja, joten nyt oon tarkotuksella yrittänyt ainakin rallyyn myös itsenäisiin treeneihin ottaa vaikeita kylttejä mukaan. Eikai sitä muuten tule ikinä mitään opittua. Bonuksena harjoiteltiin myös häkkikäyttäytymistä kun koira oli mukavasti rauhallinen ja itsellä oli aikaa hetki hengailla ja syötellä sille herkkuja häkkiin.

Viettäkäähän mukava pääsiäinen! Loppuun vielä hassuja kuvia hallilta, koska tää on vähän tämmönen hassujen kuvien ja videoiden postaus.

Kertokaa kuka näitä leluja suunnittelee.. :D Ois niin paljon muitakin paikkoja mihin ton reiän ois voinu laittaa.


"Mamiiiii ota tää lelu ja anna herkku."


4 kommenttia:

 1. Hei! Ajattelin kysellä sinulta mieltä askarruttavaa asiaa, kun sinulta uros collie löytyy :) Eli meille on luultavimmin tuolla ensi vuoden puolella tulossa pehko tai nahka - kiistellään vielä karvamuunnoksesta miehen kanssa. Itse haluaisin nahan ja mies pehkon. Toinen kiistaa aiheuttava asia on sukupuoli. Itse haluaisin uroksen ja mies nartun. Kysyisin siis, että miten teillä menee lenkit uroksen kanssa? Onko jatkuvaa merkkailua niin, että homma menee vaan kusemiseksi (pardon my french) ja vaikuttaako sukupuoli jotenkin harrastamiseen esim. viekö hajut välillä liikaa mukanaan? Meillä ei uroksista ole lähempää kokemusta, kuin äitini terrierin verran, ja se on juurikin hajujen vietävissä. Korvia ei löydy pihalla lainkaan ja koipi on pystyssä muutaman metrin välein, vaikka rakko olisi jo tyhjä - toisinsanoen järjettömän rasittava lenkitettävä. Mies pelkää siis, että kaikki urokset on samanlaisia ja itseäni mietityttää lähinnä tämä harrastepuoli.
  Kiitoksia jos viitsit jakaa oman kokemuksesi asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehkon ja nahkan eroista voisin aloittaa. Mun mielestä yleistettynä nahkat on aktiivisempia ja enemmän harrastuskoiria, pehkot sitten rauhallisempia, mystisempiä ja enemmän kotikoiria. Myös aktiivisia pehkoja löytyy, esim. Maple Yardsin pehkocolliet on ihan mahtavia. Kaikki nahkat mitä tunnen, ovat olleet aika aktiivisia, muutamia lapasia on tullut nähtyä, mutta enemmän niitä on pehkoissa.

   Meillä menee lenkit uroksen kanssa ihan hyvin. Asutaan aika rauhallisella alueella ja vastaantulijoita tulee vähän, joten lenkkeilemme paljon irti. Pongo on kyllä aika kova kuseksimaan joka paikkaan (ei nyt metrin välein mutta useasti lenkillä) ja haistelee mielellään pissoja, mutta tulee luokse (yleensä) myös käskystä. Tämä on vähän unohtunut ja sitä on nyt vähän lenkeillä muistuteltu. Korvat kyllä löytyy ja siis on ihan tottelevainen lenkittää, tämä yksilö ei lähde riistan perään, jotkut nahkat voi lähteä. Omani ei. Hajujenkaan vietävissä ei sillä tavalla ole että menisi sekaisin tai ei voisi kuunnella, kunhan vaan tekee mieli mielummin haistella kun totella eli koulutettavissa pois. Mutta ihan kiva lenkitettävä, räyhäämisongelmaa meillä on ollut ja toisista uroksista ei mun nahka pääsääntöisesti pidä. Näissä on ollut myös niitä, joissa nartut eivät tule keskenään toimeen. Mutta näinhän voi käyä otti nahkan tai pehkon tai minkä koiran vaan.

   Mun mielestä sukupuoli ei vaikuta harrastamiseen. Meillä ei (pitäisi ainakaan) harrastuksissa nuuhkita ja oon nyt kieltänyt siitä. Osittain se on mun itse opettamaa (jännitän->sijaistoimintoja tai heittelen nakkeja maahan) ja en ole siitä alusta asti alkanut kieltämään. Ei kuitenkaan ole ongelma tai ei häiritse oikeastaan treenaamista, uskoo heti kiellosta. Mitä olen nähnyt treeneissä nahkoja, niin sekä nartut että urokset ovat olleet yhtä päteviä harrastuskoiria.

   Kannattaa mennä rohkeasti vaan tutustumaan collieihin, sekä pehkoihin että nahkoihin ja kysellä myös muilta collieiden kasvattajilta ja omistajilta lisää. :) Jos olette Jyväskylän seudulla niin myös Pongoon saa tulla tottakai tutustumaan ja vaikka meidän treenejäkin katsomaan.

   Poista
  2. Vastasin sulle sähköpostilla :)

   Poista
  3. Joo :) Käytössä oleva sähköpostini on tiksu-@hotmail.com

   Poista