keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kertarykäsyllä kahdet treenit

Sovittiin tälle päivälle ulos rallytreenit seuraporukan kanssa. Tehtiin ratatreeniä, kun muilla olisi tiedossa ensi viikolla ulkokisat. Me lähdettiin tekemään ihan vaan treeniä, vähän jopa jännitti tottelisiko Pongo kun meno on ollut vähän epämääräistä. Ekalla kierroksella se olikin vähän jäässä ja olisi tehnyt mielummin kaikkea muuta, mutta toisella kiekalla se totteli hienosti ja oli oikein motivoitunut tekemään. Sainpa tehtyä radalle pari yllätyspalkkaustakin, eikä taaempana olleet koiratkaan häirinneet. Hienoa! Tehtävät oli meille helppoja alokasluokan tehtäviä, vaikeuksia tuotti alussa sekä istumistehtävä että 360 oikealle, molemmissa koira olisi haahuillut mielellään. Näitä lisää treenaukseen.

Treenikuvat kuvasi Nelli M., kiitoksia :)
Treenin jälkeen päätin käydä katsomassa Annan ja Karon treenejä, kun Haukkuvaara oli sopivasti matkan varrella. Kävikin niin hauskasti, että seuraavalle agilityvalmennustunnille jätti kaksi tulematta, joten lennossa Julia puoliksi käski mut tulemaan agilityyn, kun koirakin oli mukana. Onneksi oli tuttuja, jotka jätti tulematta ja uskalsin tulla heidän tilalle.

Rata olikin oikein kiva mielestäni. Alussa vähän jännitti, miten saisin Pongon hyppäämään kolmosesteen, joka oli seinän vieressä ja koira juoksi täysiä putkesta, mutta hyvin se sujui. Siitä suoraan putkeen haku sekä rengaskaan ei tuottanut ongelmia ja ekalla kierroksella myös kepit sujui. Myöhemmin ei (ja Julia sanoi, etten hinkkaa vaan pitäisi lopettaa ja treenata keppejä myöhemmin kun koira ei jaksa). Omia ohjausongelmia tuotti takaakierto-päällejuoksu, kun en vain saanut Pongoa tulemaan esteen yli mua kohti. Ehkä olin jotenkin sen mielestä liian lähellä estettä, vaikea oli meille se kohta. Mutta mikä tärkeintä (tässä motivaatio-ongelmissa ollessa): mulla ja koiralla oli koko ajan kivaa! Se oli ehkä tärkeämpää, kun ne onnistuneet ohjaukset tai hyvin suoritetut kohdat. Yhteistyö pelasi ja fiilis oli mahtava. Tämä on hauskaa!


Agilityn jälkeen käppäiltiin vielä Haukkuvaaran metsiköissä noin tunnin verran. Siinä tuli koirille hyvin loppulenkki ja loppuverryttely. Oikein mukavaa, nyt muuten väsyttää - sekä koiraa, että omistajaa. Huomenna on tiedossa aika rankka päivä myös, täytyy latailla akkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti