lauantai 11. huhtikuuta 2015

Haukkuvaaran RT kisat

Tänään oli Haukkuvaaran rallytokokilpailut, hallin ensimmäiset viralliset kisat! Itse kisasin avoimessa luokassa, joka alkoikin onneksi heti luokista ensimmäisenä aamulla. Ei tarvinnut koko päivää jännittää omaa kisasuoritusta. Startattiin vielä neljäntenä koirakkona, joten ei tarvinnut kauaa odottaa missään vaiheessa kentälle pääsyä. Tuomarina oli tänään Hillebrandin Minna, tuttu ja turvallinen tuomari.Verkatessa Pongo tuntui taas olevan vähän muissa maailmoissa, se haisteli ja ei ollut kovin työintoinen. Jouduin aika paljon työskentelemään saadakseni sen toimimaan edes jotenkuten ja jouduin aika paljon turvautumaan houkutteluun. Kun oltiin lähtökarsinassa, se lähinnä tunki nenänsä maahan ja halusi haistella. Hirveän vaikea siinä tehdä mitään... Lähdössä sitten sain sitä jotenkuten kuulolle ja päätökseni tulla kehänauhan vierestä oli oikea - sain siinä pyydettyä tekemistä ja palkattua koiraa juuri ennen kehään menoa.

Radalla sitten pääsääntöisesti tekeminen oli ihan hyvää, ihan omalla tasollaan Pongo ei musta suorittanut. Se otti hirveästi häiriötä.. jäi mm. tuijottamaan kuvaajana toiminutta poikaystävääni ("ai katos, säkin täällä!") sekä tuomaria ja sihteeriä. Se haisteli maata, mutta lopetti aika nopeasti aina pyynnöstä. Paljon se teki myös hyviä asioita, mutta itse jouduin tekemään töitä ja ohjaamaan sitä kokoajan ihan täysillä. Ei voinut yhtään "matkustella". Haistelut tapahtui aina vaikeissa paikoissa missä oli Pongon mielestä varmaan informaatiokatkos, eli itse pitäisi olla tarkkana ja ohjata vielä edelleen paremmin ja kertoa koiralle, mitä seuraavaksi tapahtuu. Taisin itse haahuilla tai antaa epäselviä käskyjä pikkuoravaäänellä.


Kaiken kaikkiaan onnistuttiin tuolla rääpimään kasaan 93 pistettä ja näinollen toinen hyväksytty tulos avoimesta luokasta, joten pisteistä katsottuna voisi olla tyytyväinen. Olihan nämä meidän paras pistesaalis ikinä, alosta saatiin joskus myös 93p, mutta luokka on kuitenkin helpompi. Fiilis radalla ei ollut kuitenkaan paras, mutta onnistuttiin saamaan hyvä tulos ja vaikka koira haahuili, sain sen nousemaan sieltä haahuilusta. Puolensa ja puolensa - nyt vaan ankaraa treeniä ennen seuraavia kisoja! Häiriötä pitää selkeästi harjoitella enemmän. Vähennykset tuli nuuhkaisuista (2x-1p) sekä Jamin tuijottamaan jäämisestä(-1p), uusimisesta (-3p) sekä vinosta(-1p) eteentulokyltillä.

Kun videolta katsoo, olen tyytyväinen (paitsi haisteluun), mutta haluaisin itselleni mukavamman kisafiiliksen. Mutta itseasiassa mua ei edes jännittänyt niin kovin paljoa, mitä normaalisti. Koira tuntui niin huonolle jo verkassa sekä lähdössä, että se karisti jännityksen pois kun tuntui, että ei voida saada hyvää tulosta enää. Radalta lähtiessäni tuntui, että liekkö tuo ollut edes hyväksytty. Tuntui, että koira vain haisteli ja haahuili, vaikka todellisuudessa ei se nyt ihan niinkään mennyt.

Onneksi Oona pitää tiistai-iltana "kriisipalaverin", jossa kerrataan kisasuoritukset hyvine ja huonoine puolieen. Tämä onkin todella hyvä: mitä olisin voinut tehdä paremmin ja mihin voin olla tyytyväinen? Paljon kehitystä on tapahtunut, mutta aina voi parantaa. Mikäli halutaan pian voittajaan kisaamaan, kehitystä pitää vielä tapahtua ja paljon. Mestarista puhumattakaan.

Kerkesin vähän kuvaillakkin talkoilun lomassa. Eilen illalla puurrettiin radan järkkäämisen parissa ja kyllä se on kuvissa siisti :)


Loppupäivä kului omien kisojen jälkeen mulla tosiaan talkoillessa kisoissa, suklaata syödessä ja katsellessa muiden suorituksia. Kuvasin kaikkien luokkien sijoittuneet, otin aikaa alokasluokkalaisilta sekä söin buffan antimia. Tulipa sitä itsellä jännitettyä omaa suoritusta enenmmän Karon ja Kaken suoritusta ihan silmät kiinni välillä. Antoisa ja kiva päivä, kiitos kaikille mukanaolleille!

Oli kyllä todella mukava kisapäivä ja oli hauska talkoilla. Nyt illalla pidettiin vielä oma Acting-kriisipalaveri pitseriassa, pääsimme miettimään oman porukan onnistumiset ja epäonnistumiset.
3 kommenttia:

 1. Nonni, teillähän meni sit enemmän kuin hyvin ;-) Onnea toisesta hyväksytystä tuloksesta!

  Ruuan ääressä onkin hyvä miettiä suorituksen onnistumisia ja mahdollisia parantamisia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itse en nyt kyllä ole ihan täysin tyytyväinen rataan, mutta tehtiin parhaamme. :) Se oli tänään tuo suoritus. Nyt on taas paljon uutta treenattavaa. Ja hyvä ruoka, parempi mieli. :D

   Poista
 2. Voi noista haisteluista tulee mieleen meidän Roo13v, joka teki tota yhtenään. Ärsyttävää, tiedän! Katsekontaktin naksuttelu auttoi meillä, mutta yksilöllisiä juttuja. Nythän Vivi veti ihan läskiksi meidän epikset joten sellasta se on :D Teillä meni hienosti nuo kisat, ilman haisteluitahan se olisi jo kovinkin mallikasta. Vielä käsi- ja vartaloapuja pois, niin voittajajassakin saatte hyviä tuloksia!

  VastaaPoista