sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Canicrossaillaan!

Olen hurahtanut uuteen lajiin: canicrossiin! Oon jo vähän juoksennellut Pongon kanssa, mutta koska meillä ei ole ollut sopivia valjaita en ole voinut oikein kunnolla juosta sen kanssa tai oikeastaan ollenkaan vedättää sitä. Nyt sitten käytiin eilen ottamassa ekaa kertaa oikein kunnolla vetoja kasvattiporukan kanssa ja Pongohan oikein syttyi mukavasti lajille. Namikuppi oli kyllä päässä, mutta ei vaatinut paljoakaan kannustusta, että koira lähti paahtamaan kohti kuppia. Itse kyllä tosin meinasin kaatua ja koira pääsi pari kertaa irtikin (väljä koukku), mutta ei se mitään kivaa oli!


Sain lainaksi kasvattajan vanhan koiran valjaat, jotka nekin olivat pienesti kittanat Pongolle, mutta sopivat kaulasta sekä eivät hanganneet sitä kainaloista, niin näitä käytetään siihen asti kun saan Pongolle omat valjaat hankittua. Kasvattaja onkin katsonut meille jo sopivia valjaita, sillä kun käytiin tosiaan sovittamassa kivijalkamyymälässä, niin sieltä ei löytynyt yksiäkään edes suunnilleen sopivia. Onneksi on oma vetovyö, mutta omaa kunnon vetoliinaa ei ole vielä.

Kuvista kiitos Karoliina S!

Kävin sitten tänäänkin eilisistä canicrossailuista innostuneena juoksemassa Pongon kanssa vähän pidemmän lenkin. Jo ihan agilitynkin kannalta on parempi kasvattaa omaakin kuntoa, niin ei heti ole kuolemaisillaan kun on vähän spurtannut. Aika hitaita vauhteja mennään vielä, eikä koirakaan vielä osaa kunnolla vetää, mutta selkeästi eiliset vetoharkat auttoi ja Pongo juoksi paljon helpommin edellä. Täytyy tehdä näitä siis lisää!Tuossa siis Sportstrackerilla meidän tän päivän lenkki, ei mitään hirveitä vauhteja vielä mennä, mutta itse olenkin aika rapakunnossa. Olen vähän yrittänyt houkutella poikaystävää juoksemaan Pongon kanssa, sillä hänellä olisi vähän parempi kunto.. Ja toki voimaakin juosta lujempaa koiran kanssa. Itselleni tällä hetkellä tuommoinen 20 minuutin lenkki on ihan sopiva ja pikkuhiljaa nostetaan vauhtia ja/tai matkan pituutta, kunhan itsellä kunto nousee.

Canicrossaileeko kukaan lukija tai peräti kilpaileekö kys. lajissa? Mitä mieltä ootte canicrossaamisesta tai muista vetolajeista (koirahiihto yms)?

9 kommenttia:

 1. Tykkäsin ennen. :D Tai siis jotenkin muhun iskee ennemmin vetolajeista bikejoring/koirapyöräily ja juoksen yksin, koska saan siinä pään tyhjäksi. Eräänlaista omaa aikaa. Voi olla, että jos Laika olisi joskus täysin hiljainen lenkkikaveri, se voisi olla kiva juoksukoira, varsinkin Vinskin kanssa. Mut tällä hetkellä kamat on menossa myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taas pysty juoksemaan kun koiran kanssa, se tsemppaa. Ite kun oon niin en vaan pysty juoksemaan niin asenteella kun koiran kanssa :D Mut tärkeintä kai on se, et tulee ees jotenkin juostua :) Mulla kun ei tulis ilman koiraa juostuavarmaan ollenkaan.

   Poista
 2. Mää tosiaan kisaan crossissa ja nyt Jämillä ehkä kapuun pyöränselkään (hui...). Hyvältä näyttää meno ja tosta se lähtee! Kannattaa tosiaan hankkia heti alusta asti kunnon valjaat, koska jos valjaat on huonot koiran vetoinnostus saattaa lopahtaa heti alkumetreillä :/ Liinan on myös tärkeä olla joustava! Suosittelen non stopin comfort belttiä (esim. VUL:in postimyynti), koska siinä veto jakaantuu sulle paljon paremmin, kuin normi vyössä missä selkä kipeytyy tosi herkästi ja vyö nousee. Jaa sitten vielä nipotan, että canicrossia (ja muutakin vetoa) koiran kanssa max. joka kolmas päivä ;) Ite voit käydä useemminki juoksemassa, mutta koiralla toi maximi että kerkee palautumaan. Ja onhan tietty sunkin tärkeetä pitää lepopäiviä. Jos oikeen hifiks tahtoo vetää ni fitdogin juomat on kätevä käyttöisiä tässä(kin) lajissa! :) Pistä mulle facessa/petsiessä/sähköpostilla (jenna.bergdahl@gmail.com) viestiä jos on kysyttävää. Blogista varmaan saankin luettua kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentoinnista :) Meidän noi pidemmät crossailut (Sporttracker lenkki) ei oo koiralle kovin rankkoja, se ei tällä hetkellä oikeastaan edes vedä (paitsi kotitiellä hetsatessa), toki tossa vetoharjotuksessa se oikeesti veti mua. Mutta normilenkillä se lähinnä lönköttää edessä hihna suhteellisen löysänä. Veto pitää opettaa paremmin vielä. Mutta hyvä toki muistuttaa välipäivien tärkeydestä. :) Me vielä lähinnä höntsäillään. FitDogin juomia meillä on yhteistyön kautta, mutta ne on nyt vähän tauolla noiden ongelmakoirajuttujen takia (ne tuntui menevän enemmän päähän kun koira saavan niistä energiaa ja hyötyä treeniin -> yritän ensin saada koiran hallintaan, että saisin juomista saatavan hyödyn irti treeniin eikä rähinään).

   Meillä on käytössä nyt nuo keltaiset huskyvaljaat, Hurtan valjailla koira lähinnä juoksi mun vieressä. Väliaikaiset tosin vaan, kasvistäti onkin tilaamassa meille valjaita. Vedoissa käytössä oli nonstopin liina, ite otin ton agilityhihnan kun se oli ainoa vähän edes juostavahko mun hihnoista kun halusin vähän juoksemaan. :) Sopivan mittaista, vain toisen pään lukollista, osittain joustavaa liinaa en vielä nimittäin löytänyt.

   Poista
 3. Ja hei vois ehkä yrittää yhteistreenejäkin suunnitella? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oujee te oottekin Tampereelta eli aika läheltä! No ehdottomasti vois jotain yhteistreeniä suunnitella, crossailua tai sitten tokoakin tai vaikka molempia.

   Poista
 4. Mie en kans pysty juosta kun vaan koiran kanssa :D Tyyne kaipailee omia vetovaljaita että päästään kunnolla hommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama :D En vaan saa tsempattua itteeni juoksemaan ilman koiraa.

   Poista
 5. Meki ollaan vasta innostuttu canicrossista! Se on kyllä kivaa ja Nuuttiki selvästi tykkää.

  Ja joo, täällä kans yks joka ei saa itteesä kunnolla juokseen ilman koiraa.

  VastaaPoista