tiistai 21. huhtikuuta 2015

Arkisempaa

Tälläkertaa hieman arkisempi postaus. Ei olla treenattu, tai ainoa treeniksi lähes laskettava on suoritettu Mursan kanssa mätsäreissä. Eli hieman arkisempaa postausta - puhelinkuvilla viljeltynä.

Sunnuntaina käväisin lainakoira Murun kanssa mätsäröimässä Haukkuvaarassa. Pongo jäi tälläkertaa kotiin, koska kahden koiran kanssa olisi ollut yksin liian hankala mennä. Haukkuvaarassa oli K-S Corgien järkkäämät mätsärit, joissa kisailtiin Mursan kanssa isoissa aikuisissa. Vaikka mulla oli kuivaraksuja, Murun mielestä sen piti vaan kokoajan istua. Kehässä jouduin aika paljon tekemään töitä esittämisen eteen ja sen oli vaikea vain seisoa, joten saatiin ansaitusti sininen nauha. Sinisten kehässä meno oli hieman helpompaa, kun esitin koiran polvillani ja sain vähän pidettyä sitä tai nostettua sitä jos se meinasi istua. Koiria vaan tippui ympäriltä, ja pian alettiin jakaa jo ruusukkeita. Juostiin sitten vielä amstaffi Lolan kanssa kahden parhaan kierros ympäri ja meidän sijoitukseksi jäi SIN2. Oikein hienoa Murulta, kun se pönötti välillä hyvin ja välillä vaan halusi istua.

K-S Corgit oli järkännyt hienot palkinnot!
Mätsärien jälkeen yhteislenkillä sitten Muru järjesti actionia, kun se lähti juoksemaan kohti jotain lampea metsässä ja sen ympärillä maa oli aika vettynyt. Muru vaan juoksi sinnepäin ja jäi kiinni, siinä se pari sekuntia räpiköi ja onneksi itse pääsi irti. Hetkeksi kyllä säikähdin, että juuttuiko se nyt johonkin suohon. Meidän vakiometsälenkki kun on lähellä rantaa, siellä on nyt aika vetistä muutenkin. Tulipa nyt vielä pestyäkin koira, kun oli kaulasta alaspäin ihan kurassa! Murun mielestä nyt oli ihan hyvä aika lähteä heittämään talviturkkia.


Illalla vielä Pop Dogin vuosikokous. Siellä sitten herkuteltiin ja kokoustettiin. Mut valittiin Pop Dogin hallitukseen sihteeriksi, ensin vähän hirvitti osaanko kyseistä hommaa, mutta kun pidettiin järjestäytymiskokous hallituksen kesken heti vuosikokouksen perään, homma sujui mielestäni ihan hyvin. Koulussa onkin tullut tuota ylös kirjaamista harjoiteltu ihan urakalla. Oikein kiva saada jotain luottamustehtäviä, kun hallilla ja talkoissa sun muissa tulee jokatapauksessa pyörittyä. Pääseepä nyt vaikuttamaankin asioihin! Suunniteltiinkin hallituksen kesken tulevalle vuodelle jo vaikka mitä kivaa jäsenille, eli kannattaa olla Popparien jäsen. ;)

Illalla yhet veteli hirsiä.. Kyllä koirakin tykkää nukkua peiton alla :)


Maanantaina kävin metsästämässä Pongolle juoksuvaljaita kasvattajan kanssa. Harmikseni kaikki kauppojen valjasmallit ovat sellaisia, etteivät ne istu noin syvärintaiselle koiralle. Kaikki jäivät joko kainaloon hinkkaamaan tai sitten tulivat lapojen päälle. Päädyttiinkin siihen, että kasvattajan kanssa mittaillaan Pongo ja jos netistä löytyy Manmatilta sopivat niin tilataan sieltä. Viimeisenä vaihtoehtona sitten mittatilausvaljaat, koska mulla on ollut noin kolme vuotta hinku ostaa sille vetovaljaat, mutta ikinä en ole saanut aikaiseksi. Onneksi oli kasvattaja sovitusreissulla mukana, että hän osasi sanoa, että mitkään eivät sovi ja koitettiin kuitenkin tosi monia eri valjaita. Harmi homma!

Käytin Pongon myös hieronnassa maanantai-iltana tutulla Potsloikan Raijalla. Raija onkin meidän vakkarihieroja ja pidän hänestä. Pongoa hierottiin taas Haukkuvaaran yläkerrassa, mutta ensikerralla mietin, jos mielummin hierottaisi Pongoa kotona. Se nostaa kuitenkin jonkinverran kierroksia tuolla hallilla aina. Toiselle kyljelle (takaa katsottuna oikealle) se suostui kellistymään oikein nätisti. Oisko mennyt ihan pari sekuntia. Pongo vinkui hirveästi, koska juuri joku tyttö oli ollut siellä ennen sitä hierottavana ja sen mielestä oli tärkeää vinkua koko toimituksen ajan. Jumia oli etu- ja takareidessä, etureidessä enemmän, muttei kovin paljon ja se laukesi kai ainakin osittain. Lantionseutu oli viime kertaa parempi, eikä nykinyt kai tällä puolella. Etujalka oli hieman jumissa, mutta laukesi, venyttelyllä voisi estää jumin kokonaan. "Tokolihas" oli pienesti jumissa, muttei erityisesti, eli oikean puolen treenit on auttanut. Toiselle kyljelle Pongo ei vain yksinkertaisesti suostunut menemään. Ekalla kerralla en viitsinyt vaan laittaa sitä, kun sen etujalka jäi huonosti ja kun pari kertaa yritettiin, niin se ei sitten edes suostunut enää menemään. Päätettiin sitten, ettei väkisin enää laiteta ja Raija hieroi sen minkä pystyi oikeaa kylkeä siitä että Pongo vain oli maassa. Lantionseutu nyki vähän, kylkivenytyksellä sen voisi pitää aisoissa. Reisi ei ollut juminen. Ensi kerralla varmaan katsotaan, oisiko hierotus meillä kotona parempi, niin Pongo voisi olla rennompi ja mennä kiltimmin kyljelleen. Mutta nyt ainakin sain tietoa, että jumeista tuskin on aiheutunut meidän motivaatio-ongelmat, eli niille on joku syy. Kipu on kyllä se, minkä ensimmäisenä halusin rajata pois, koska koira on kuitenkin ahkerassa treenissä. Agilityn vähentäminen on meillä kyllä auttanut selkeästi jumeihinkin. Enemmän metsälenkkejä ja vapaanapitoa, agilityä fiksusti ja omistaja kunnostautuu koiran venyttelyssä.


Tällä viikolla on tiedossa rallytokovalmennusta, ulkorallytreenit, Oonan yksityistunti, ehkä Pop Dogin yhteistreenitkin... Ja mahdollisesti kasvattiporukalla vedätysharjoittelua. Äksöniä olisi taas vaikka millä mitalla tarjolla. Ja lähenee 3.5 Lahden rallytokokisakin, jonne juuri maksoin ilmottautumismaksun, sitäkin varten pitäisi harjoitella. Ja johan meillä on toukokuun puolivälissä tokokoekkin! Apua. Aika kuluu niin nopeasti.

4 kommenttia:

 1. Jos tilaamaan päädyt niin voin suositella: http://www.gmn.fi/gmnvaljaat.html . 25e huskyvaljaat omilla mitoilla, ei ollenkaan pahan hintaiset :) Ja oisko jopa väriinkin saanut vaikuttaa :D On tuolla myynnissä myös esim noita ZeroDC valjaita mistä olen monen myös kuullut tykkäävän. Manmatilta itselläni on sitten vetovyö ja -liina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kasvattaja järkkää Manmatilta kimppatilausta ja vetovyö mulla onkin jo kun kävin sen Rahulanrehusta ostamassa. Oikeanlainen hihna vielä mietinnässä. Ne manmatin valjaat pitäis saada alle kahteenkymppiin tehtaalta. Mä en ite tilaa yhtään mitään tolle kun en osaa, toi on oikeesti vaikean muotonen koira. :D

   Poista
 2. Kiva lukea myös tällaisia arkipostauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan alkaa välillä kirjoittelemaan enemmän arkisempia juttuja, eikä aina vaan treeneistä :)

   Poista