maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uudet agilitypopot: Salomon Speedcross 3 W!

Väänsin innoissani uutta banneria blogiin, kunnes puhelimeeni blingahti viesti saapuneesta paketista. Ei muutakun mars hakemaan Intersportin pakettia pakettiautomaatista! Vihdoinkin torstaina tilaamani poposet saapuivat, juuri sopivasti kisojen jälkeisenä päivänä kotiin.

Torstaina kävin juoksemassa koulun jälkeen kaikki kaksi Jyväskylän Intersporttia läpi, tuloksetta. Intersportin hintahaloo tarjousmyynneissä oli hyvä tarjous agilitykengiksi suositelluista Salomonin Speedcross 3 W kengistä, joita päätin lähteä metsästämään. Niissä ei tarjouskenkiä edes ollut tullut mun kokoani (onneksi samaa kenkää oli eri värissä oikeassa koossa, jota pystyin sovittamaan) ja pienin tarjouksessa oleva mitä sovitin oli liian iso mun jalkaan. Pienin oli siis 4,5 ja mulle täydellinen jalkaan oli 4. Arkikengissä sitten käytänkin ihan 36 kokoa. Ahkera myyjä yritti silti saada mut ostamaan sen liian ison kengän, mutta se ei tuntunut hyvältä. Verkkokaupassa kerkesin juuri lisätä viimeisiä pareja oikeaa kokoa ostoskoriin ja näinollen Speedcrossit saivat uuden kodin.


Mulla on ollut myös blogin puolella vähän ongelmia satunnaisesti jalkakivun kanssa ja pahimmillaan se on, kun agilitytreeneissä on tullut pompittua sivuaskeleita tai lenkillä on tullut taitettua nilkkaa. Päättelin ongelman aiheuttajana olevan huono agilitykenkä, koska ilman kenkiä aksatessa kipua ei ollut. Muuten oikein kivat lenkkitöppöset eli Niken Pegasus 31 -lenkkarit eivät kuitenkaan palvelleet kovin hyvin agilitykenkinä, joten oli aika ostaa tarkoitukseen pyhitetyt popot.

Olin pohtinut muutamia muitakin kenkiä, mutta Speedcrossit sattuivat juuri sopivasti alennukseen pahimpaan agilitykengäntarpeeseen. Katselin muitakin vaihtoehtoja (mm. Inoveja ja Stickyjä), mutta kun Speedcrossit oli Intersportin alennuksessa 79,90€/pari, niin päätin ottaa ne testaukseen hyvän alennuksen vuoksi. Toki ne tuntuivat myös mukaville jalassa, kun niitä pääsin testaamaan.Erityisesti ihastuin näiden pohjiin. Ne tuntuivat jo testatessa niin hyvän pitäviltä ja kengän pääosa tuntui näppärältä. Puhumattakaan kivasta väristä! Jos olisin saanut päättää, en ehkä olisi halunnut noita limenvihreinä, mutta kenkä oli niin mulle sopivan tuntuinen jalkaan, että värillä ei ollut enää merkitystä.

Tämä oli kyllä rakkautta ensi testauksella! Toivottavasti näiden kenkien avulla saisi vähän potkua agilityharrastukseen.. ja toki varmasti näillä on hieman mukavampi käpytellä vaikka ihan tokotreeneissäkin!


Mitä kenkiä teillä on treeneissä tai erityisesti aksatessa? Onko kellään mun kanssa samis kenkiä, mitä ootte tykännyt Speedcrosseista?

18 kommenttia:

 1. Speedcrossit mulla on. Tykkään niistä mahdottomasti. Tosin olen ruvennut miettimään toisten, pienempikuvioisten/ohuempipohjaisten kenkien hankkimista, jotta saisin paremman tuntuman pohjaan. Oon huomannut, että tykkään kouluttaa muuten ilman kenkiä (öööh :D). Voi olla, että myös oikeampi juoksutekniikka olisi helpompi omaksua pienemmillä, kevyemmillä kenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näissä on aika paksu pohja, mutta tärkeintä mulle oli nyt että nää tuntuu mukavan tukevilta jalkaan. Vaikka nää on tukevat ja aika paksut kengät, niin silti musta nää on näppärän tuntuset ja pohja tuntuu pitävän tosi hyvin. Ei mulla varmaan oo ikinä ollut näin hyviä urheilukenkiä! :)

   Poista
 2. Mulla myös, alkavat olla vaan niin loppuun tahkotut että uudet pitää kohta ostaa :3 Mainion hyvät kun ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä hyvät! Ja miksikäs sitä hyvää vaihtamaan.

   Poista
 3. Samat kengät on täälläkin käytössä, aivan mahtavat! Ovat muuten myös loistavat metsäpohjalla canicrossaillessa. :) Pito on ihan uskomaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä en tiiä raaskinko käyttää noita muualla kun aksatessa. Ainakaan heti. Kuukauden päästä varmaan lenkkeilen kaikissa rapaojissa noilla ja yritän muistella, ostinko mä vihreet vai ruskeet kengät...

   Poista
 4. Mulla on Inovit (sellaiset aika matalanappiset) ja oon kyllä tykännyt niistä! Mun toiset agikengät on Merrell Bare Access 2 tai jotakin sinnepäin, mutta Inovit on ehkä vielä paremmat. Noita Speedcrosseja oon miettiny polkujuoksukengiksi kun olisivat vähän tukevammat mutta ei niin halot kuin perus Asicsin lenkkarit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inoveja on myös paljon kehuttu ja ne ois myös kiinnostava testata, kun kuulemma niillä on hyvä tuntuma pohjaan. Olisi mielenkiintoista ainakin koittaa niitä jalkaan, onko yhtään oman tuntuiset. :)

   Poista
 5. Mä kävin kans kiikuttamassa samat popot torstaina kotiin. Kyllä nyt on hyvät kengät juoksulenkeille ja jos vaikka joskus innostunkin harrastamaan agilitya, niin siihen löytyy sit myös oikein sopivat kengät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intersportista varmaankin? Oli nimittäin torstaina silloin hyvässä alessa! Juoksuunkin noi varmasti oikein pätevät popot ja eipä oo ainekaan tekosyitäkään miksei sitä aksailisi. :)

   Poista
 6. Meillä on Salomonin Spikecrossit, ei tosin aksakäytössä. Nastakengät niin menee talvella hyvin, on kyl tosi mukavat jalassa. Jos ois tarvetta, ostaisin kyllä viipymättä myös Speedcrossit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tarttin ite nastattomat, kun sisähallissa ei saa nastallisilla treenata. :) Ja nyt ei tähän hätään ollut sijoittaa erikseen ulko- ja sisäaksakenkiin. :D

   Poista
 7. Mulla on 2 X 15 € junnujen fudiskengät. Toiset on tarkoitettu tekonurmelle ja toiset hiekkakentälle. Sopi budjettiin ja toisilla on juostu sellaiset 4 vuotta, joten kestoakin on löytynyt. Tosin tyylikkyydellä niitä ei ole pilattu ja sen takia välillä ollut harkinnassa enemmän katu-uskottavat kengät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on kanssa puhuttu, että noita jaliskenkiä on ollut myös aksakenkinä, mutta jotenkin ite halusin ostaa vaan suoraan "aksakengät" vaikka eipä noikaan kai virallisesti niitä ole, vaan jotkut metsäjuoksukengät. :D

   Poista
 8. Speedcrossit on täälläkin, toiset sellaiset jo menossa, ja kolmannet pitäisi ostaa. Tuntuu vaan että kuluvat omassa käytössä vaan todella nopeasti. Ekat olivat vedenpitävät, ja nämä tokat eivät, ja kadun sitä aika paljon. Eli kolmannet tulevat olemaan vedenpitävät taas. Ovat olleet parhaat jalassa, ja tykkään. Nämä ei-vedenpitävät tuntuivat kuluvan nopeiten, ja pohjat myös ovat kuluneet todella paljon. Käytän tosin ympäri vuoden aksassa ja myös lenkeillä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo nyt kyllä ihan varma, onko noi mun omat vedenpitävät edes? Mä olin kyllä ostanut nää sillä periaatteella, että jos vuoden tai kaksi kestäisi agilitykäytössä ja ehkä myös lenkkikäytössä, niin olen tyytyväinen. Tuleepahan testattua, kannattaako sitten jatkaa Speedcrossi linjalla näidenkin jälkeen. :)

   Poista
 9. Kerro sitten mitä mieltä noista olit! Mulla oli toisena vaihtoehtona salomonit, mutta inovit istu enemmin omaan jalkaan. Tykkään kevyista kengista ja niitä noi inovit todellakin on. Ostin joulukuussa inovit ja kyllä mä niistä tykkään. Ne on niin kevyet, ettei oikeesti huomaa, että olis edes kengät jalassa. Ja pito niissä on kans tosi hyvä. Vielä marraskuussa juoksin tavan lenkkareissa ja olenhan mä niissä liukastellutkin useamman kerran. Onneks nyt ei enää tarvii kaatuilla :) Tosin kesälle vielä mietinnässä aksakengät. Varmaan tavan lenkkarit ainakin kivituhkapohjasilla kentillä. Tosin nurmikentillä pitää olla enemmän pitoo eli luultavasti noilla inoveilla sitten nurmellakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inoveista mäkin kuulin paljon hyviä kommentteja, mutta niitä en oikeen pystynyt sovittamaan missään ja netistä en viitsi sovittamatta tilata. Ehkä jos joskus osuu jossain kaupassa silmän eteen, niin täytyy ainakin testata jalkaan. Niiden tosiaan sitä pohjatuntumaa kun on kehuttu ja esim. kasvattaja sanoi niiden olevan kai parhaat agilitykengät. Mutta jokaisella toki oma mielipide, mikä on se paras kenkä. :) Itsellä tuntui myös hyvältä toi Speedcrossin tukevuus juuri tossa kipeytyvällä kohdalla eli ulkosyrjässä, ehkä sekin vaikutti ostopäätökseen. En tiedä kuinka tukevat Inovit ovat siitä kohtia? Harmi kun en ole päässyt jalkaan tosiaan testaamaan.

   Poista