lauantai 21. maaliskuuta 2015

TAMSKin rallytokokisat

Tänään meillä oli kauan odotetut rallytokokisat TAMSKilla eli Lempäälässä. Aamu alkoi mukavasti pitkällä aamulenkillä metsässä, jossa ihan rauhassa käppäiltiin Pongon kanssa! Meidän luokka alkoi vasta 12.15, joten hyvin kerettiin käymään lenkillä oikein rennosti. Harmitti kun oli ihan mielettömän upea keli ja unohdin ottaa kameran mukaan, joten tässä muutama kännykkäräpsy aamun lenkiltä. Nähtiinpä viisi joutsentakin!
Lenkin jälkeen sitten kerkesi hyvin pakkaamaan ja valmistelemaan meidät molemmat lähtöön, hieman ysin jälkeen koukattiin hakemaan Karo matkaseuraksi ja sitten alkoikin kahden tunnin ajomatka kohti Lempäälää ja TAMSKin hallia.

Tuomarina oli tänään vanha tuttu Hillebrandin Minna, joka on mielestäni kiva tuomari, jolla on hyviä ratoja. Kisattiin tänään tosiaan toista kertaa avoimessa luokassa, kun ensimmäisellä kerralla homma meni vähän pipariksi ja jouduin keskeyttämään radan. Nyt sitten lähdettiin hakemaan hyvää kisafiilistä sekä ihan vaan tulosta. Nähtiin hallilla myös tuttuja paikallisia, eli Niinaa ja Riikkaa, ketkä tuli tsemppaamaan meitä. Oli kyllä hauska nähdä heitäkin pitkästä aikaa!

Sain tehtyä Pongolle hyvin alkuvalmistelut jo ennen rataantutustumista, joten pääsin lähtemään tutustumaan hyvillä mielin. Startattiin noin puolivälissä luokkaa, joten mulla oli hyvin aikaa ja vaikka mua jännitti ja panikoidututti, pystyin tekemään kaikki kisarutiinint hyvin. Rataantutustumisessa kaikki sujui ihan mainiosti, rata vaikutti kivalle ja ei mitenkään hirveän teknisesti monimutkaiselle, eikä se musta ollut nähnytkään tiukkoja välejä, vaikka tuomari niistä sanoi. Välimatkat näytti jopa vähän pitkille! Lisäksi kentälletulo oli järjestetty paremmin miten missään kisoissa koskaan, eli siinä oli paljon tilaa ja lisäksi sai namittaa ihan kehäviivalle asti, kun jossain on kielletty jo ns. lähtökarsinassa namitus. Tämä oli kiva! Aika pian luokan alkamisen jälkeen hainkin koiran pikku pissatuksen kautta virittymään ja sainkin sen mielestäni hyvin kuulolle ennen kehäänmenoa. Sain myös tehtyä sille meidän treenaaman The Sisääntulon siihen lähtöalueelle (ei vielä kehään) ja siinä sain koiran hyvin työmoodiin. Mainiota! Siitä sitten tuomari katselikin mua jo kysyvällä ilmeellä ja painuttiin kehään.


Eli tuossa siis video radasta. Hihnan poisotto ei ollut niin sujuvaa mitä olin harjoitellut ja mulla kesti siinä kauan, lisäksi takana meni häiriökoirana edellinen kilpailija, mutta se ei haitannut. Sain Pongon hyvin lähtökyltille ja tein nyökkäyksen 'valmis' sanan käytön sijaan, sillä halusin koittaa mielummin noin. Se sujui hyvin. Houkutusta panikoin, koska meillä on samanlainen karvalelu, mutta pienen tuijottelun jälkeen ei siitä tullut ongelmaa. Pakka vähän hajosi kakkoskyltille ja siinä sitten jouduin omilla askeleilla vähän paikkaamaan koiran seuruuta ja siitä -3p. Hidas käynti sujui ihan hyvin, siihen lähtö oli vähän huonoa ja askelsin oudosti. Koiran käynti kuitenkin selkeästi muuttuu, hitaasta juoksuun sujui hyvin. 270 vasempaan oli hieno, vaikka omaan silmään olisi mun askellus saanut olla vielä vähän tiiviimpi, ja en saisi askeltaa kantapäillä. Kutoskyltti 1-2-3 askelta sivulla sujui mainiosti ja matikkapääkin osui tänään kohdalleen eli laskutehtävä sujui ohjaajan puolelta hyvin. Pyörähdys oli ihan ok, saisi olla mun mielestä tiiviimpi ja mulla pienempi käsiapu, mutta suorituskohta oli oikea.

Kasikyltillä meinasin ottaa koiran suoraan eteen, mutta huomasin pienen "istu" merkin kulmassa, joten käskytin koiran istumaan. Sitten koira eteen, eteentulo oli vino, mutta takaa sivulle oli tosi hieno. Tästä saatiin -1p vino. Saksalaisessa täykkärissä vähän taas koiran fokus haahuili, mutta palasi hyvin kuuntelemaan. Liikkeestä maahan meni hyvin, mutta tässä näkyi ehkä rauhoittelu ja koira jäi haistelemaan maata. -1p tvä, -1p py, täysin oikeutetusti. Koira kuitenkin kokosi itsensä hyvin haistelun jälkeen, eikä tämä ollut musta ongelma, meille tyypillinen virhe vaan. Estehypylle lähti hyvin, mutta itse ryysäsin liian nopeasti koiraa sivulle huonolla äänensävyllä, jonka takia Pongo sitten vähän menetti alastulossa tasapainoaan. Tässä ei olisi ollut noin kova kiire, mutta seuraava kyltti panikoidututti. Koira selkeästi vähän ihmetteli tuota yhtäkkistä 'sivu' kiljaisua ja se oli multa vähän epäreilu. Istu-käännös vasempaan-istu oli ihan ok, koira käytti takapäätä hyvin. Seuraavalle kyltille toin huonosti ja panikoin, joten koira rauhoitteli. Uusittiin ja sitten sujui ihan hyvin, osasin taas suoriutua myös matikkatehtävästä, tästä siis -3p uusi ja -1p kontr (ehkä noista hyppimisistä?).

Istu-seiso-kierrä koira kyltti sujui hyvin, Pongo liikautti etutassua, muuten sujui ihan mainiosti. 270 astetta vasemmalle olisi saanut olla tiiviimpi, itse saisin askeltaa sen pienen neliön sisällä. Täyskäännös oikeaan se tuntui taas hukkuvan ja karkaavan, mutta sain sen hyvin takaisin töihin. Koiran saaminen takaisin kiinni tuntui vaikealle ja roikuin tossa pannassa ties kuinka kauan.. Mutta sain sen sitten ulos kehästä ja löin heti kourallisen herkkuja sille suuhun, ja sitten imutin sen pois kehän vierestä seuraavaa kilpailijaa häiritsemättä.


Saatiin radalta siis yhteensä 90/100p ja näinollen siis hyväksytty tulos! Olin hirmu ylpeä meistä molemmista, mua jännitti, mutta koira ei lähtenyt siihen mukaan ja suoritti mainiosti. Pieniä ohjaajamokiahan tuolla oli sekä välillä koiran fokus oli muualla hetkellisesti, mutta musta tää kuvasti hyvin meidän tasoa ja tekemistä. Ei saatu myöskään lisäkommenttia voittajaluokkaa ajatellen liian suurista avuista! Lisäkommenttina tuomarilta saatiin "osaava koira, halukasta tekemistä, vaikka huomio meinaa välillä harhailla=)" ja näinhän se mun mielestä olikin. Pongo ei myöskään väläytellyt ihan kaikista upeinta takapäänkäyttöäkään, mutta kaikinpuolin itselle jäi kiva fiilis ja radallakin oli mukavaa, jännityskään ei mennyt överiksi.

Käytiin sitten Karon ja Riikan kanssa syömässä IKEAssa lihapullia ja kakkupalat, parannettiin maailmaa ja Karon kanssa kierrettiin pikaisesti Ikeaa läpi. Pongo sai palkinnoksi hienosta tekemisestä ihanan Ikean pehmeän jalkapallon, jota se mielellään sitten heti kotona kanniskelikin tyytyväisenä.

Mutta voi että, olipa kyllä kiva saada hyvä suoritus kisoista viime kisojen katastrofin jälkeen. Parannettavaa ja treenattavaa on vielä ja paljon, mutta suunta on ylöspäin ja suorittaminen oli jo aika lähellä parhaimmillaan sitä, mitä treeneissä. Nyt täytyy puuttua tohon fokuksen harhailuun, mutta olen kyllä tosi ylpeä Pongosta, se teki hienoa työtä tänään ja oli ihan superetevä. Kiitoksia vaan Karolle videoinnista ja seurasta myös Riikalle ja Niinalle. :) Kiva kisapäivä oli, jälleen kerran, kannatti lähteä.

5 kommenttia:

 1. Hienon näköistä tekemistä, eikä sun jännitys kyllä videolta ainakaan ulkopuoliselle välity :)
  Sait musta uuden lukijan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi ja kiitoksia :) Musta taas ohjaan ihan paniikissa ja kun uusin, niin ääni ihan särisee :D Mutta hyvä, että jännitys ei näy! Pahimmillaanhan se on ennen radalle menoa. :D

   Poista
 2. Henna, mä poistin vahingossa sun kommentin! Painoin vahingossa poista nappia, julkaise napin sijaan... Mutta kiitos joka tapauksessa ja käännöksiä vaan treenaamaan itsekin :D

  VastaaPoista