keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Rallytokoa ja rataharjoitusta oikealla puolella seuraten

Rally-tokoa tänään, pitkästä aikaa! Jaksoin jopa pakata itseni ja koiran autoon ja suuntasin oikein hallille treenaamaan. Treenikuljettimeni eli autoni mentyä rikki lopullisesti on treenit jääneet selkeästi hieman vähemmälle, mutta onneksi aina sillointällöin pystyn lainaamaan porukoiden autoa, kuten tänään. Tein tänään oikean puolen seuraamista, sillä sen treenaaminen on nyt jäänyt vähän vähemmälle. Tein uhkarohkeasti radan kentälle ja ajattelin kokeilla sitä. Jaksoin jopa ottaa mukaan järkkärin ja sain videomateriaaliakin meidän sekoiluista!Tein tuollaisen suhteellisen suoraviivaisen radan, kyltit ja kartiot on vähän miten sattuu kun laitoin ne vain nopeasti paikoilleen. Ensimmäisenä lähdön jälkeen pujottelu, sitten kyltti istu-seiso-kierrä koiran ympäri, sen jälkeen jatketaan suoraan sen jälkeen kyltille täyskäännös vasempaan ja lopuksi vielä istu-koira eteen-oikealta oikealle-istu. Oikein kiva rata ja annoin meille vähän armoa valitsemalla täykkärin vasemmalle (Pongo nyt ei vielä osaa oikean puolen pyllynkäyttöä).


Tuossapa videoituna meidän sekoiluja, tein siis koko radan ilman nakkia kädessä. Pongo on kyllä aika paljon kädessä kiinni, mutta suorittaa silti ihan hyvin. Pitää nyt varmistaa, ettei se jää kiinni käteen vaan tajuaa tuon seuruujutun ilman sitä lähes-jopa-houkuttelukättä. Pujottelu meni yllättävän mukavasti, ongelmia tuotti oikealta puolelta istumisesta seisomaannousu. Sitten jos se onnistui, Pongo lähti kiertelemään välillä kun lähdin kiertämään sitä. Harjoitteluun siis se! Jos joku ihmettelee miksi kierrän myös kyltin, se on siksi kun koira jäi niin lähelle kylttiä, että jos olisin mennyt siitä välistä olisi se väistänyt. Täykkäri sujui ihan hyvin, sivulletulot edestä oikealle (oikealta oikealle) sujui tosi hienosti, eteentulot oikealta oli vinoja vasemmalle. Lopuksi harjoittelinkin ihan vaan niitä.

Ihan pätevää menoa! Oikea puoli ei tunnukkaan ihan niin epätoivoiselta, kyllä me se vielä varmaan opitaan. Päästiin aika nopeasti irti nakista ja välillä on kiva tehdä vähän pidempiäkin seuruutuksia (välillä palkaten kuitenkin), kun vaan hinkata aina oikean puolen sivulletuloa tai yhtä askelta eteenpäin. Yllättävän mukavasti sujui erityisesti musta tuo pujottelu, siitä yllätyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti