tiistai 10. maaliskuuta 2015

Orbiloc Safety Light

Tällä talvella meillä on ollut pientä valokriisiä, kun en oo järkevään hintaan löytänyt mistään Pongolle kaulaan sopivaa valoa taskulamppujen hajottua aina pikkuhiljaa käytössä. Ostinkin sitten Rukka Led -pannan, mutta en ollut siihen ihan täysin tyytyväinen. Metsäjuoksutukseen ihan pätevä valo, mutta kävellessä valaistulla (mutta pimeillä) teillä sen valo ei ole mun mielestä riittävä. Valaisettomissa paikoissa se on hyvä, eikä aiheuta lenkittäjälle mitään epilepsiakohtausta valollaan.

Koiramme lehti tipahti postiluukusta ja siellä olikin Mustin ja Mirrin mainos, missä oli valotuotteet -35%. Siinä sitten silmät osui Orbilocceihin, jotka oli myös tarjouksessa ja kipinkapin painelin katsomaan verkkokaupan valikoimaa - kaikki oli loppuunmyyty. Meinasin jo soitella Jyväskylän liikkeisiin, mutta sitten tänään tuli asiaa treeninamien muodossa M&M:ään, joten samalla katsoin Orbiloc -hyllyn. Siellähän niitä vielä oli! Kolmea eri väriä oli tarjolla: punainen, keltainen ja kirkas. Kysyin mikä on valoisin ja myyjä kuvaili kirkasta valoa näin "joku asiakas sanoi, että kun koira juoksee tuo kirkas valo kaulassa kohti, meinaa tulla migreenikohtaus kun se on niin valovoimainen" joten ostoskoriin päätyi piirojen seuraan tuo kirkas Orbiloc. Hintaa valolla oli alennuksen jälkeen 16,22€! Oikea hinta kun on 24,90€, niin alennusta oli melkein kymppi, niin jopa itsekin raaski ostaa. Takuutakin oli kolme vuotta tuotteelle.
Vielä ei olla testattu Orbiloccia toiminnassa lenkillä, mutta pikaisesti kotona testailtuani tulin kyllä siihen tulokseen, että tuossa on jytyä. Tasainen valo valaisee huomattavasti paremmin mitä vilkkuva, mutta vihaan vilkkuvaa valoa ja aionkin käyttää tasaista valoa. Toisaalta vilkkuvalolle luvattu patterinkesto on huomattavasti pidempi, mutta patterin voi aina vaihtaa. Orbiloc kuitenkin valaisee ja varmasti tulee näkymään paremmin mitä jo ostettu Rukan panta tai muut edullisemmat valot, joten ehkä voidaan heittää jatkossa hyvästit jessusteippi-taskulamppa -viritelmille pannoissa. Ainakin nyt vaikutan tyytyväiselle valoon! Jospa ensi talven kynnyksellä sitten ei tarvitsisi kriiseillä valojen suhteen, vaan voisi luottaa Orbilocciin.

Onko muilla käytössä Orbiloc -valoja, oletteko olleet tyytyväisiä? Mitä värejä teillä on?

18 kommenttia:

 1. Meillä on ollut Orbiloc jostain syyskuusta asti ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen! Meillä on tosin se vanhempi malli (eroa taitaa olla lähinnä kiinnitystavassa) ja vihreä oli ainoa myynnissä oleva väri, mutta sekin on kyllä tosi kirkas ja on pysynyt kirkkaana tän puoli vuotta minkä se on nyt ollut käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreetä tuolla ei ollut nyt tarjollakaan, mutta sekin ois varmaan ollut ihan hyvä värivaihtoehto :) Kiva kuulla et on ollut hyvä!

   Poista
 2. Meillä on ollut lähemmäs 2v punainen Orbiloc ja mun mielestä hintansa arvoinen. :) Siinä on vaan se vanhempi (huonompi) kiinnityssysteemi, joten sen takia oon joskus harkinnut ostavan ton uudemman hakuliiveihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punanen Orbiloc on ollut treenikamulla ja se on näkynyt ihan hyvin ainakin omaan silmään kun on lenkillä siitä ohi kuljettu. :D Mä en edes tiennyt, että noissa on eri kiinnitysssysteemejä. Oli mulle aikalailla päivän aivopähkinäks tarpeeks pohdittavaa tossa kumilenkin pujottelussa pantaan..

   Poista
 3. Kyllä mä oon tykänny tuosta valosta. Jalilla on sininen ihan sen takia että luin jostain sen olevan näkyvimmästä päästä. Kirkas valo ei ota samallalailla ehkä silmään mitä värillinen? Välillä tahtoo olla liiankin kirkas, varsinkin jos koira kulkee hihnassa niin ottaa ikävästi silmään välillä. Meillä valo on kiinni valjaissa selässä koska näin valo näkyy minusta parhaiten koiran ollessa irti eikä ainakaan heijasta koiraa silmiin. Vilkkua ja tasaista valoa käytän vaihtelevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kiinnitin ton nyt pantaan, pitää katsoa keksinkö jonkun paremman paikan valolle. Sininenkin vois olla ihan hyvä väri! En tiiä sitten onko eri värisillä koirilla eroa, minkä värinen valo kannattaa ottaa, ei kai? :D

   Poista
  2. Yleisesti ottaen mustille koirille kannattaa ottaa kylmä väri - kirkas, sininen (tai vihreä), musta imee väriä itteensä niin lämpimät värit ei näy turkin seasta niin hyvin. Valkoinen taas heijastaa värejä, joten valkoisille koirille/valkokauluksisille koirille käy hyvin myös lämpimät värit (punainen, keltainen, oranssi). Tosin fakta on aina se, että kylmä värin ihmissilmä aistii kirkkaampana, joten valkoisillakin koirilla kylmä väri näkyy paremmin.

   Ja meillä on valot kiinnitettynä heijastinliivin selkään. Talvella kun tulee aina heijastinliiviä käytettyä, ne tulee siinä kätevästi mukana ja näkyy karvankin seasta. Heijastinliiveinä meillä on Hurtta Polar -liivit, joihin pitkällisen pohdinnan jälkeen uskalsin tehdä kaksi napinläpeä kumpaankin ja sitten pujottaa meillä käytössä olevan vanhan mallin tarranauhan niistä läpi. Jos ois tää uudempi Dual-malli, niin samoin tekisin.

   Poista
  3. No joo. Itse lähinnä kun pohdin värivaihtoehtojen kirkas, punainen & keltainen välillä mietin sitä, että kirkas tarkoittaa edestä vastaantulijaa ja punainen on takavalo (pyörät, autot). Lähinnä sitten mietin, että kirkas voisi havahduttaa ehkä enemmän kun kohde on tulossa lähemmäs ja lisäksi mitä sen treenikaverin punaista orbiloccia on lenkillä tullut katsottua, niin nyt kun tuo oli lenkillä mukana niin musta toi kirkas valaisi aika hyvin kun taas punainen musta ei ollut ehkä ihan niin valaiseva.

   Poista
 4. Meillä näitä on pari kipaletta (tosin vanhempaa mallia, olleet käytössä jo parisen vuotta ahkerasti) ja olen kyllä tykännyt. Olen testannut vastaavia muita ja kyllä tää ehdottomasti vie voiton :-) Olen noihin vaihtanut kerran patterin näiden reilun parin vuoden aikana, eli ei mee kyllä paljoo virtaa noissa. Lisäksi ovat kestäneet kaikenmaailman rymyämiset metsässä, kurassa ja vedessä eikä oo menneet miksikään.

  Tuo uusi malli näyttää vähän paremmalta, kun sen saa pujoteltua tuollatavalla näppärästi esim. johonkin lenkkiin. Pitänee varmaan käydä ostamassa nyt alennuksista Martallekin oma ensi syksyksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia! Mä en oo oikeen ahkera vaihtelemaan mitään akkuja tai pattereita, joten on plussaa jos noi kestää pitkän aikaa. Sillon ennen kun sitä Rukan pantaa ostin mietin USB-ladattavaa valopantaa, mutta se ois käytännössä pitänyt ladata uudelleen joka lenkin jälkeen. Supertyölästä.

   Ja nyt kannattaa käydä hyödyntämässä tarjous! :) En mä ois ehkä raaskinut 25 euroa maksaa, mutta toi 16e tuntui ihan sopivalta hinnalta kun tuli melkein kymppi alea. Ja toi pujotus oli kyllä pitävä ja ihan kätevä.

   Poista
 5. Meillä on sininen valo ja kyllä on ihan pirun kirkas! Huono puoli tossa muotoilussa on se, että vali käytännössä osoittaa vain yhteen kohtaan vrt valopanta. Ei haittaa jos on valjaiden selkäosassa, mutta pannassa painon vuoksi valahtaa alas ja osoittaa vain maata > metsässä koira vapaana niin aina ei valoa nää. Muuten huippu.

  Meillä loppu jatkuva vali todella nopeesti, joten nykyään käytetään vilkkuvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mua kanssa vähän ärsyttää kun valo on vaan yhteen kohtaan, mutta kiinnitin nyt ton siihen Rukan ledipantaan jos se nyt edes jollaintavalla auttaisi. :D Ihankun oisin lukenut, että vilkulla kesto olisi 250h ja tasaisella 100h, mutta mä vihaan sitä vilkkumista... Jaksaiskohan sitä vaihella patteria vähän useemmin.

   Poista
 6. Mulla on ollu reippaan vuoden tuo vanha obrilocci mutta nyt hommattiin uus niin kummallakin on omat. Ihan huippu vehje! Varsinkin kun saa asennettua niin helposti pannasta valjaisiin jne. Kertaakaa ei oo pattereita vaihdettu ja silti sama kirkkaus yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä, että vuoden kestää sama patteri! On kyllä kätevä vaihdella eri vermeisiin :)

   Poista
 7. Mulla on just toi uusi kirkas Orbiloc. Se on niin kirkas että joskus ihan inhottaa laittaa se pimeällä hihnalenkillä päälle... :D Kyllä toi kirkaskin ottaa silmään. Mutta toimii siis tarkoituksessaan erittäin hyvin! Eniten se on meillä käytössä iltapissatuksilla, kun käydään tossa omalla pihalla. Jos Lolalle tulis joku aivopieru ja se päättäis karata pihalta/se säikähtää ja säntää tielle/tms, niin paremmat mahikset että autoilijat ym. näkee sen. Meillä se on heijastinpannassa, mutta talvella laitoin sen joskus talvitakkiin mahaläpän kiinnitysremeliin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli toi kyllä aika kirkas silmään, mutta näkyypähän koira paremmin ja kiinnittää muiden kulkijoiden huomion. :) Metsässä toi oli kyllä aika kirkas kun koira oli lähietäisyydellä, toisaalta valaisi sitten ympäristöä niin näkyi ihan mukavan hyvin.

   Poista
 8. Meillä on punainen ja kirkas. Punainen toiminut nyt moitteetta patterinvaihdolla 2 talvea päivittäisellä tai lähes päivittäisellä käytöllä. Näkyvät molemmat pitkälle, mutta kyllä kirkas selkeesti valovoimaisempi on!

  Ja mäkin aikoinani Orbilociin siirryin, kun kyllästyin pelleilemään muiden valojen kanssa - niiden kesto oli merkistä riippumatta päivästä kahteen viikkoon. Muut hajosivat käyttökelvottomiksi, hukkuivat tai randomeita osia putoili, mutta yksi pysyi kasassa, tosin siitä loppui patterit ja kiinteän rakenteensa vuoksi niitä ei sitten vaihdettu. Pidemmällä aikavälillä on kyllä tullut moninkertaisesti halvemmaksi ostaa Orbiloc kuin viikottain uusi halpislamppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut vaikka mitä halpisvaloja ja kyllä niiden kanssa saa oikeasti pelleillä... Parhaimmaksi oon kokenut pantaan teipatut taskulamput, ne kestää, mutta ottaa jonkin verran iskua ja kun ne tarpeeks on kosteassa, ne hajoaa. Toivottavasti Orbiloc ajaisi niiden asian :)

   Poista