sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Kisanomaiset harjoitukset

Extemporesti käytiin sunnuntaiaamuna treenaamassa SCY:n alajaostomme collietreeneissä Taitavilla Tassuilla. Pongo teki ensin TOKOa, kisanomaisesti liikkuroidun seuruupätkän, jonka jälkeen palkkaus. Suoraan perään kisanomaisesti liikkeestä maahan ja perään luoksetulo, jonka jälkeen palkkasin. Pongo suoritti hyvin, ei haistellut maata ja oli mukana menossa hyvin. Hienoa, koska on ollut vähän ongelmia tuolla hallissa! Seuruussa oli hyvin mukana, hyvä kontakti, oli turhan kaukana, mutta koiralla oli hyvä fiilis ja se keskittyi hyvin tekemiseen. Liikkeestä maahan oli hieno, maahanmeno vino, mutta jäi hyvin käskystä niille sijoilleen ja oli muutenkin musta ihan omalla tasollaan. Luoksetulossa se jätettiin vielä siihen pahimpaan kohtaan missä pitäisi haista (ainakin siellä aina on muka haistellut) ja ei nuuhkinut maata yhtään. Tuli hyvin käskystä ja tuli laukalla, sivulletulo oli väljä, mutta ei tehnyt ylimääräistä lenkkiä. 

Tauon jälkeen jatkettiin ja tehtiin rally-tokon kisanomainen lähtö. Tultiin oikein sermin takaa radalle, Kaisa oli tuomarina ja liikkuroi, panostin oikeen siihen samantyyliseen tilanteeseen ja että tultaisiin oikeasti kuin kisoihin. Siinä haistelua esiintyi selkeästi enemmän kuin tokoharkassa (koira ei ole ehkä hanskassa niin 100% mitä tokossa?), mutta sain palkattua välillä radalla jostain hyvistä paikoista ja homma ei mennyt kokonaan haisteluksi. Lisäksi oma fiilis oli aika jännittynyt ja hermostunut, kuten kisoissa, joten siitä Pongo varmaan otti paineita ja rupesi tunkemaan nokkaa maahan. Se nosti nenän sieltä maasta kuitenkin hyvin käskystä ja palautui töihin - ekoilla kerroilla vaikeimassa nurkassa se meinasi tutusti jäädä siihen, mutta sain fiiliksen koiralta muutettua ja se oikeasti parani loppua kohden.  Toisella radalle tulolla sujuikin jo huomattavasti paremmin ja ei Pongo tainnut haistella kertaakaan - ainekaan en muista eli ei niin häiritse. Hihnaakin irrottaessa fokus oli vain mussa. Lähdön jälkeen oli aina pari kylttiä, ne sujuivat suunnilleen oikein, niillä nyt ei ollut niin väliä vaan koiran fiiliksellä! Rallyttelyn jälkeen palkkasin pallolla ja kunnolla, treenin lopuksi tehtiin sitten paikkamakuu Ilmin ja Villen vieressä ja vinkumiseksi meni tälläkertaa, mutta koira ainakin pysyi. Paikka oli vaikea ja menin varmaan liian kauas piiloon, ensi paikkikseen helpotetaan. Kai sitä jossain täytyy pakkia ottaa jos kerta kisanomaiset muuten onnistui? ;)

Kyllä nyt oma mieli on taas asteen rennompi kun onnistui vaikeassa paikassa treenaus ja sai palkattua "kisaradalla" hyvästä tekemisestä. Jospa sitten ensi kerralla kisoissa olisi helpompaa? Tänään kuitenkin hyvä treeni ja mukava huomata, että tokojututkin onnistuu vaikka niitä ei kauheasti olla harjoiteltu. Kaikista kivoin oli saada Pongo työmoodiin hallissa, missä jo kaksi kertaa kisa on mennyt pelkäksi haisteluksi. Nyt on ainakin joku hyvä kertakin alla paikasta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti