maanantai 16. maaliskuuta 2015

Etevää menoa agiepiksissä

Maanataina oli JATilla Jatpailut eli agilityepikset, joihin osallistuttiin Pongon kanssa. Vähän viime viikonlopun jäljiltä harmitti epäonnistuneet episradat, joten menin vähän sekavin mielin kisaamaan - toimisiko koira ollenkaan? Päätin mennä kaksi rataa, rallattelu putkirallin sekä sitten ihan agilityradan, jossa oli putkien ja hyppyjen lisäksi A ja puomi. Hyvää kontaktiharjoittelua siis ja kepit ennen kisoja tulee nyt itsenäiseen treeniin hallille. Lisäksi oli helpompi lähteä epäonnistuneiden ratojen jälkeen vaan rallatteluradalle, hyvää mieltä sekä koiralle että itselle. 

Mentiin ensin siis putkiralli, joka oli aika yksinkertainen, kuten sen pitääkin olla. Itse olin paljon rennompi kisoissa mitä koskaan, en tainnut jännittää ollenkaan edes kehään mennessä, kun osasin ajatella nämä vain epiksiksi ja meillä ei ollut sijoittumismahdollisuuttakaan. Koirakin oli ihan erilainen: istumisvaikeuksia oli hieman, mutta se ei räpättänyt vaan lähinnä katsoi mua ja heilutti häntää. Edistystä! Myös käytös ennen radalle menoa oli mainiota ja en edes vienyt sitä missään katsekontaktissa radalle ja se oli silti tosi nätisti. Putkirallirata sujui päällisin puolin ihan mukavasti, yksi esteen ohi juoksu sattui kun lähdin ryysäämään turhaan liian edelle (oli vaan niin kova vauhti sen edellisen suoran jälkeen-ei näy videolla) ja unohdin ohjata myös sen hypyn. Muuten meno oli ihan hyvää ja itsellä oli hyvä fiilis radalla, samoten varmaan koiralla! Erityisesti onnistui persjättö. Osasin jopa nauttia kisaradalla olemisesta kun jännittäminen ei mennyt överiksi. Aika meillä oli 32,09s radalla, ihanneaika oli 65s. Putkirallin jälkeen oma fiilis oli aika katossa ja ajatukset agiradassa, halusin koittaa suoriutua kisanomaisesti eli ei mitään palkkauksia kehässä, ihan vain tulevia kisoja ajatellen. Muutama kinkkinen kohta siellä oli ja kun tuomari oli sama mitä viikonloppuna TT:llä (Eevis), niin siellä oli taas paaaljon putkiansoja. Piti tarkkana miettiä linjaus putkille ja ohjata ne kunnolla. Pongo teki hyvän kontaktin puomille, A:lla se oli vähän hidas ja halusin koittaa aikaisin vapauttamista, en siis vaatia siltä pysähdystä. Lopussa valssi vähän venyi, mutta lopun putkirallattelu sujui ihan mainiosti. Sain sen muutenkin radalla kaikkiin niihin putkenpäihin mihin meinasinkin ja olin tyytyväinen. Saatiin nollatulos ajalla 34,87 (-25,13). Olin kyllä tyytyväinen koiraan ja itsellä oli tosi kiva fiilis molempien ratojen jälkeen, me onnistuttiin jippii!! Radat nyt ei sillei ollut mitenkään vaikeita tänään, mutta ihan hyvää itsetunnon kohottamista sekä mulle että koiralle. Ei se kisaaminenkaan maistu virallisissa tai epiksissä, jos aina vaan on odotettavissa virheitä ja hylkyjä ja koskaan ei saa itselleen 100% tyytyväistä fiilistä.Lopuksi jäin vielä odottelemaan meille laput (halusin nähdä ajat) ja Anna lähti jo kotia kohti. Ei olisi kannattanut! Ylläriksi Anna voitti Pongon siskon Lyytin kanssa nimittäin agirataluokan, koska siinä starttasi vain kaksi kisaamatonta koiraa. Kävin sitten Pongon kanssa pokaamassa palkinnon ja edustamassa heidän puolesta. Pongo kyllä ansaitsi käydä palkintojenjaossa noin hienojen ratojen jälkeen, vaikkei nyt palkintosijoille yltänytkään. :) Mulle se oli kuitenkin tänään kisojen paras koira! 

2 kommenttia:

 1. Facebookissa on JatPailujen ryhmässä tulokset eikä Pongo nollaa saanut? Eikä myöskään Lyyti voittanut?

  Kolme parasta makseista
  1. Tiina Kemppainen ja Hilla 29,15 0
  2. Tarja Mulari ja Pööris 29,44 5
  3. Milma Luukkonen ja Hoppu 36,18 5

  Sitten Lyytin ja Pongon tulokset listasta:
  Anna Sinerheimo ja Lyyti 45,13 15
  Tiina Paananen ja Pongo 32,09 25

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on joku ollut tarkkana... :D Kyseessä on putkirallin (A-rata) tulokset mitä oot siellä kattonut. Pongo sai putkirallissa K+HYL eli 5+10, eli kieltovirhe kun menee esteen ohi ja hylkyvirheen kun en sitä korjannut vaan rallatettiin vaan menemään - tämän kirjoitin jo postauksessa. Toisesta kympistä(HYL) en tiedä mistä tuli, eikä kukaan muukaan nähnyt, mistä olisi voinut edes tulla. Samapa tuo. B-radalla eli agiradalla Lyyti voitti, koska oli ainoa joka ei kisannut, vaikka sai kai pari kieltovirhettä. Kuten videosta myös näet, Pongo saa kyllä agiradalta nollan. :)

   Poista