sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Agilityvalmennus

Voisimpa näin sunnuntain löhöilypäivän kunniaksi kirjoittaa pienesti viime keskiviikon agilityvalmennuksesta. Oli siis mun vuoro, mutta kasvattaja tuli kuvaamaan meidän aksaamista. Tälläkertaa kuvattiin yläperspektiivistä, mikä sopi kyllä paljon paremmin! Linjat tuli hyvin näkyviin ja musta video on paljon parempaa katsottavaa kun mitä tuosta ihan samalta tasolta.

Kuva (c) Karo, kiitos!
Alussa meille tuotti kovin paljon ongelmia muurilta putkeenvienti, kun olin harjoitellut sen puomin toiselta puolelta. En vaan saanut itseäni radalla menemään sitä toiselta puolelta ja näin tuli turhia toistoja! Siitä sitten päästiin treenaamaan putkesta putkeen kohtaa, jossa piti saada koira hakemaan putkesta vasemmalle eli eri suunnalle, mistä sen putkeen ohjasin. Tässä siis metrin sääntö, eli kun koira lähetetään putkeen niin, että olen metrin sitä edellä vähintään lähetysvaiheessa, putkesta tullessa se kääntyy eri suuntaan mistä tultiin. Sen jälkeen päästiin vähän taistelemaan keppikulman kanssa, en osannut lähettää koiraa ja ne kerrat kun se meni kepeille, aloin kaivelemaan palkkaherkkua taskusta ja se tuli pois kepeiltä. Loppuun kuitenkin ihan ok kepit kai. Sitten päästiin jumittamaan putki-puomi erottelulle.

Meillä kävi tossa hieman inhottava välikohtaus (ei näy videolla) missä yksi terrieriuros karkasi kentälle. Mulla meni siitä itsellä vähän pakka sekasin, kun pelkään noita tilanteita niin paljon, koska tiedän että Pongo voisi korkeassa vireessä vaikka purra toista koiraa. Oma vika, kun en tarkistanut, että kehäaidat oli kiinni, mutta koira oli tullut läpi metallihäkistä, eli se oli ollut huonosti kiinni tai huonoa tekoa. Harmitti se toisen koiran karkaaminen kentälle meidän vuoron aikana, mutta onneksi ei sattunut mitään kenellekkään, mutta kyllä mua säikäytti. Sain kuitenkin onneksi koottua itseni, vaikka säikähdin kauheasti, tässä tapauksessakin omistaja säikähti enemmän mitä koira (kuten yleensäkin). Mutta musta vaan ei voi tai saa käydä niin missään tilanteessa, että koira karkaa kesken toisen suorituksen agilityradalle. Vielä kun Pongo ei ole uroksille mikään ystävällinen, varsinkaan agilityvireessä, mutta kasvattajan sanojen mukaan se ei ollut edes mitenkään hyökkäämässä, vasta kun terrieri alkoi räpättää ja senkin jälkeen molemmat ärisi toisilleen lähinnä kauempaa.

Tauon jälkeen päästiin sitten treenaamaan lisää putki-puomi erottelua, joka osoittautui vaikeaksi. Käskytys puomille pitäisi tapahtua nimittäin jo muurin alastulossa ja Pongo vaan haki aika tarmokkaasti noihin putkiin. Puomin kontakti jäi myös sitten huonoksi. Sen jälkeinen ohjauskuviohässäkkä sujui aika hyvin! Lisäksi loppupätkä radasta oli musta tosi hyvä, jäi oikein kiva mieli kun se onnistui niin hyvin. Pongo myös liikkui aika hyvin musta eteenpäin tossa loppuradalla, eli oikein kivaa menoa meiltä. Jäi sitten tosi kiva mieli treeneistä, vaikka sattuikin pikku välikohtaus.


Kävin itsekseni tekemässä torstaina pikku keppitreeniä, eli otin vain keppejä erilaisilla lähetyksillä. Ne onnistuivatkin sitten ihan hyvin, vaikka vauhti oli aika hidasta. Toisaalta kepit oli aika hankalassa kohdassa, kun koiran olisi pitänyt pujotella kulmaa kohti. Muutamia hyviä kepeille menoja kuitenkin ja niitä nyt pitää käydä vielä kerta tai pari harjoittelemassa ennen viikonlopun kisoja. Startataan 29.3 JATin kisoissa kaksi luokkaa, A- ja B-agilityradat, käydään vähän katsomassa minkälainen kisakunto meillä on virallisissa. Muutenhan esteet sujuu ihan mukavasti, mutta tasaisin väliajoin näköjään nuo kepit tuottaa ongelmia. Aika paljon treeneissä olen katsonut läpi keppivirheitä tai olen itse aiheuttanut niitä huonolla ohjaamisella, joten näkyyhän ne kisoissakin. Jospa nyt saataisiin sitten pari hyvät itsenäiset alle ennen kisoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti