sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Agility kisakausi korkattu!

Palmusunnuntain kunniaksi lähdettiin virpojia piiloon JATin järjestämiin agilitykilpailuihin tuohon lähelle Killerille. Ilmottauduttiin tänään vain kahdelle radalle, molemmat agilityratoja. Ei olla vielä koskaan onnistuttu hyppyradoilla, joten ajattelin sitten mielummin meneväni kaksi agirataa Pongon kanssa. Aloitettiin jo eilen valmistautuminen kisoja varten FitDogilta saaduilla energia- ja nesteytysjuomajauheen avulla, eli nesteytin Pongoa jo vähän etukäteen.

Kisoihin valmiiksi tehtynä nesteytys- ja energiajuomaa sekä valmiiksi mitattuna palautusjuomajauhe, vettä vaille!


Juoma maistui Pongolle hyvin, kun laitoin vähän nakipaloja houkutukseksi juoman sekaan. Aamulla sitten Pongo oli hieman löysillä (kuten ajattelinkin) ja kun aamulla jatkoin koiran nesteyttämistä niin kisapaikalla sitä pissatti aika kovasti. Treenikamu olikin sanonut, että nesteytys- ja energiajauhe todellakin laittaa aineenvaihdunnan toimimaan kunnolla, joten homma kyllä tosiaankin toimi. Myös kisapaikalla nesteytysjuoma maistui hyvin! Nakinpaloja tosiaan kyllä sai mukaan laittaa. Itse esivalmistelin teippaamalla oikean jalkateräni, nimittäin eilen lenkillä astuin huonosti ja nilkka taittui mukavasti. Nilkkahan on ennenkin vihoitellut ja kyllä harmitti taittaa se juuri ennen kisoja... Onneksi teippaus auttoi ja tuki jalkaa niin, että sain hyvin juostua radat miettimättä kipeytyvää jalkaa.

Aika pian verryttelyn jälkeen oli meidän vuoro ja startattiin neljäntenä. Tuomarina tänään oli Arto Laitinen ja pidin kyllä hänestä, ihan mukava tuomari ja koiraystävälliset radat. B-agilityrata oli ensin ja se oli ihan kiva, yksi vaikea kohta oli (10-11 väli, en tiennyt mitä uskaltaisin tehdä siihen) sekä sitten kepeille vientiä mietin. Rata kuitenkin sujui ihan kivasti!


Eli videolta näkyy, sieltähän se kymppi napsahti ja päälle hieman yliaikaa. Kokonaisuudessaan oli hyvä mieli, keinu onnistui vaikka lähdin käskyttämään aluksi väärin sekä se vaikea 10-11 väli meni juuri miten suunnittelinkin. Nämä kohdathan on olleet meille kisoissa ongelmallisia, Pongo on tullut aina ohi. Tuo kieltovirhe oli mun virhe, en ohjaa koiraa hypylle laisinkaan. Mutta ihan hyvä rata, jäi kiva mieli!

Kaikkien agilitykuvien (c) Karoliina S, kiitos!


Seuraava rata alkoikin aika pian sitten, välissä kerkesin hyvin juottaa vähän Pongoa sekä pitää sitä lämpimänä. Kakkosten kisat sujuivat mukavan haipakkaa tahtia, kun osallistujia ei ollut mitenkään ihan järkyttävän paljon. A-radalla oli hieman kinkkinen alku, jossa päätin tehdä kaksi sokkaria 2-3 väliin sekä 3-4 eli esteen ja A:n väliin. Radalla sitten tajusin, etten kerkeä tekemään sokkaria ennen A:ta, joten vaihoin puolen sinä aikana kun koira oli A:lla. Kepeille vienti oli hyvä ja hieno, hanaa saisi kepeillä olla enemmän, mutta virheitä ei tullut. Harmittavasti sitten ohjasin eli jätin ohjaamatta koiran putkeen sitten ennen puomia ja näin Pongo lähti oikeaoppisesti käskystä hakemaan juuri sitä putkenpäätä, mikä oli sille mieluisampi. Harmi homma, luotin liikaa siihen, että se on tulossa kohti sit putkenpäätä mitä lähellä olin. No can do! Sen jälkeen ihan hyvin loppuun, yksi este jäi välistä kun en taaskaan ohjannut, mutta ei mahda mitään. Hylky, mutta nyt ymmärrän mikä on hyvä hylly. Se oli nimittäin juuri tämä.


Radan jälkeen teki mieli lyödä itseäni huonosta ohjaamisesta, mutta olin muuten tosi tyytyväinen rataan. Lähinnä harmitti, että oli mahdollisuus tehdä nolla, mutta tuli sitten hyllyteltyä väärään putkenpäähän. Sattuupa näitä varmaan paremmissakin piireissä! Pongo oli kuitenkin hieno ja jäi kiva mieli, että jälkimmäisellä radalla kepeille meno onnistui, kun siinä on ollut hieman ongelmaa. Mun mielestä oma ohjaus on parempaa mitä on ollut, oma äänenkäyttö saisi olla vähän rauhallisempaa ja panikoin aika paljon. Minua myös jännitti kauheasti. Oli kuitenkin tosi kivat kisat muuten!


Kisojen jälkeen sitten palauttelin Pongoa palautusjuomalla, joka ei maistunut ehkä ihan yhtä hyvin mitä Rehydrate. Palautusjuoma sitten jäähdyttelylenkillä tuntui tulevan hieman ääntä kohti ja pieni pullautus tulikin, mutta muuten juoma pysyi hyvin sisällä. Kyllähän se varmaan pistää pakin sekaisin, kun yhtäkkiä saakin kaikkia erilaisia juttuja! Illalla täytyy pitää huoli, että Pongo pääsee käymään tarpeeksi tarpeillaan, koska nuo tosiaankin pistää aineenvaihdunnan toimimaan, juuri niinkuin niiden pitääkin. Erityisesti olin tyytyväinen tuohon nesteytys- ja energiajuomajauheeseen, se kyllä tosiaankin toimi ja mielestäni Pongo oli ihan hyvin virkeä, mitään ihan erityistä energiabuustausta en kyllä huomannut ainakaan vielä tänään. Ehkä näin jälkikäteen katsottuna videolta, koiran hyppääminen näyttää ehkä hieman vaivattomalta ja varmaan se tunti olonsa energisemmäksi, ainakin antaa mun silmään sellaisen vaikutelman. Ainakin sellainen mieli itselleni jäi, se hyppäsi paljon mielummin isoja esteitä mitä normaalisti.

Nyt sitten vaan lepoa loppupäivä ja huomenna palauttavaa liikuntaa, vähän mietin josko kävisi treenaamassa tokoakin. Jospa saisi aikaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Ompas kiva nähdö collieita kisakentillä! Kyllä sen kepit nopeutuu, kun saa vähän varmuutta itselleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Colliethan on oikein eteviä harrastuskoiria :) Ja joo, en vaan kisatilanteessa vielä uskalla sitä liikaa hetsata, ettei tuu virhettä. Pikkuhiljaa!

   Poista
 2. Argh toi automaattinen video! Laita se pois! :D

  VastaaPoista