torstai 5. helmikuuta 2015

Vasemmalle kääntyminen on yllättävän vaikeaa

Keskiviikkona käytiin tekemässä aika pikainen rallytreeni kasvistätin kanssa. Tein rallyradan kentälle ja treenasin sitä itsekseni aluksi, sitten kun kasvis saapui paikalle niin hänen kanssa otettiin enemmänkin takapäänkäyttöharkkaa. Alkuun paikkamakuu 3min, palkkasin välillä ehkä 2-3 kertaa paikkiksen aikana. Saattoi vinkua vähän, olin kokoajan näkyvissä, hyvä paikkis oli. Ongelmia tuotti tosiaan aluksi tuo askel oikealle -kyltti, joka sujui niin hienosti kun yksin treenasin ilman kuvausta, niin ilmeisesti sitten en osannut enää ohjata koiraa yhtä hyvin kyltille. Tuo kuitenkin on tämän hetken ehkä vaikeimpia juttuja, ei olla harjoiteltu sitä juuri laisinkaan. Askel pienemmäksi, nami vielä käteen ja naksuttelemaan, eiköhän se joskus luonnistu. Käännöksiin pitää tehdä tarkkuutta, eli koira saattaa valua helposti liian pitkälle yhden askeleen käännöksissä -> nenä haltuun. Ollaan tehty tosi paljon 270 ja 360 käännöksiä, nyt pitää ottaa myös yhden askeleen käännökset treenauksen alle. 

Vasemmalle käännöksissä tärkeintä on mun oma linja ja tarkka kääntyminen. Alkoi onnistua vasta kun rupesin kääntymään kulkien maassa menevällä viivalla, eli mun omat käännökset leviää ja menee miten sattuu. Video on näissä käännöksissä ihan paras, näyttää mullekkin kaikki omat virheet, vaikka tuntuu että tyhmä koira kun ei käänny tiukasti .. No eikai se käänny kun ite ei osaa hemmetti kävellä oikein käännöksiä. ;) Pointsit koiran motivaatiolle, ilo katsoa videolta tota asennetta. 

Tänään torstaina kävin jatkamassa tuosta mihin eilen jäätiin. Aluksi paikkamakuu 2min 50sek, kävin pari kertaa niin että päälaki näkyi niin seinän takana. Halliin tuli myös haukkuva koira josta otti häiriötä, ulisi hieman, mutta pysyi. Palkkasin taas pari kertaa paikkiksen aikana.


Itse treenissä sitten otin vasemmalle käännöksiä itse kävellen taas viivalla, onnistui alusta asti mainiosti! Ihan jo liiankin hyvin. Sain todella monta hyvää toistoa, ehkä pari löysää tuli väliin. Ihan huikeelta tuntui. Pyörähdystä otettiin muutama kerta, siihen yhdistän käskysanaa "pyöri". Pongohan osaa ton jo (agin alkulämppää), mutta nyt täytyy alkaa tekemään enemmän pyörimisiä myös kesken rallyradan. Ensi treeniin täytyy keksiä jotain muuta, pari kertaa otettiin myös esim. tokohyppy ja kerran kesken seuruutuksen käskin vain yllätyksenä putkeen, että koiralla pysyy mielenkiinto tekemiseen. Joku hyvä tokolelu Pongolle pitäisi kyllä keksiä, leikkiminen ei tokotellessa kauheasti sitä innosta. 


Tänään ekaa kertaa opettamaan junnuaksaajia, jänskättää! Mä oon myös tilannut pari uutta juttua Pongolle, joten pysykäähän kuulolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti