tiistai 17. helmikuuta 2015

Valoa pimeyteen ja lämpöä kylmyyteen

Nyt siis vihdoin esittelyssä meidän tai siis Pongon uudet jutut. Muutamia pikkuhankintoja on tullut jälleen tehtyä, joten esittelempä ne nyt tässä yhdessä postauksessa. 

Facebookin kimppatilauksessa tilasin Pongolle "tassutossut" kun ne sai 10€/4kpl hintaan ja ne on hyvät varalta. Lisäksi kevät tulee ja aina välillä tassut saattaa olla tien suolaamisien tai kovan lumen takia auki niin sitten tossuilla voi suojata/ennaltaehkäistä tämmöistä. Lisäksi jos on oikein hurjat pakkaset suojaavat ne tassuja edes jonkin verran.
Pahoittelen sälänpaljoutta taustalla sekä kuvauskohteen tympeää ilmettä, mutta tassutossut in action
Mulla on ollut käytössä koiralle valona lenkeillä ihan perus otsalamppu kaulassa tai sitten pikku taskulamppu teipattuna koiran kaulapantaan, mutta nämä upeat viritykset on sitten aina jossain vaiheessa sanoneet itsensä irti. Päätin sitten koittaa yhtä Mustin ja Mirrin ledipantavaihtoehdoista, kun hintaluokka oli mulle sopiva ja M&M:n toimitukseen yms voi aina luottaa. Nyt tosin toimituksessa kesti seitsemän päivää ja olin aika pettynyt kun kesti niin kauan, mutta muuten luotettavaa palvelua kuten aina.

Valitsin siis Rukka Led -pannan, vaikka mulle kovasti Leuchtieta suositeltiin, ei rahapussi antanut tälläkertaa myöten, lisäksi netistä sen tilaaminen oli liian hankalaa mulle. Vihaan tilata netistä yhtään mitään ja M&M on varmaan yksi ainoista nettikaupoista missä edes säännöllisesti (kerran vuodessa) shoppailen.. Mutta enivei, ehkä jos Leuchtie osuu livenä käteen niin saatampa vaikka napata mukaani. Tämä ajakoon asian siihen asti.
Päädyin keltaiseen värivaihtoehtoon kolmesta (punainen, sininen, keltainen) vaihtoehdoista, koska jostain kumman syystä mulle kerääntyy tota keltaista kamaa.. En tiedä miksi koska en edes erityisemmin pidä keltaisesta väristä. Jossain mainosvideossa tuo näytti ihan näkyvälle ja sopii varmaan mustalle koiralle hyvin. Kokona on 35-45cm, mikä ensin vaikutti pienelle, mutta sopii kuitenkin hyvin suipponokankin päähän. Ei tipu haistellessa, mutta näkyy. Pitkäkarvaiselle en tätä pantaa suosittele, sillä jopa tämän nahkacollien muhkeat kaulakarvat meinaa välillä peittää näkymää. Nyt kun panta on ollut viikon pari testissä niin osaampa sanoa siitä jopa jotain. Eli täyspimeälle (esim. metsä) tuo on loistava. Ei liian kirkas, mutta koira näkyy hyvin ja jos on useampi koira niin ne voi hyvin myös värikoodata eri värein. Ihan sitten valaistulla kävelytiellä tuo on yhtä tyhjän kanssa, mutta heti jos on vähän pimeämpi kohta niin ajaa asiansa ja näkyy. Toki voi kiinnittää huomiota, mutta ainekaan vierestä katsottuna valaistuilla pätkillä näyttää vaan oudolle ufopannalle eikä erityisesti valaise kuten vaikka taskulamput. 

Ihan perushyvä ledipanta, valo on kestänyt (vielä) ihan hyvin ja vaikkakin mun mieleen saisi olla enemmän kirkkautta. Tykkään kun tossa saa säädettyä helposti tasaisen, vilkkuvan tai epilepsiakohtausvilkkuvan valon tohon. Sopivan hintainen ja tykkään askarteluominaisuudesta, vaikka itse tykkään ostaa vermeet valmiina sopiviksi, enkä tykkää itse ostaa tuotteita joita joudun kotona säätämään, koska olen mukavuudenhaluinen ja äärimmäisen surkea käsitöissä. 


Treenikamun suusta hallilla: "Oliko se sun koira, joka oli kun peura ajovaloissa?"

2 kommenttia:

 1. Toi tosiaan on ihan ookoo hyvä ledipanta, kesti meillä hyvällä valolla yhden talven mutta sit uutta patteria pesään ja taas pelittää mutta vaihdettiin silti leuchtieen, jyrää pahasti ;)
  Obriloc on toinen ihan super hyvä, niin helppo laittaa kaikkiin vermeisiin, näkyy kauas jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Leuchtie on varmasti paras mut ei ollut nyt laittaa rahaa 40 euroa pantaan :/ Toi Rukka oli aika edullinen, vaan 15e joten menköön nyt. Obriloccejahan on m&m:llä mutta halusin nimenomaan sellasen ympäri kaulaa olevan valon, toi ois hyvä jonkun valopannan yhteydessä.

   Poista