tiistai 24. helmikuuta 2015

Tokopäivä

Oltiin tälle päivälle sovittu treenitreffit kasviksen sekä Karon kanssa hallille. Meillä olikin yllättävästi aika vähän treeniaikaa, joten aika äkkiä sai treenata. Aloitettiin yhteispaikkamakuulla muiden hallissa olijoiden kanssa. Kake oli reunassa, Poko välissä, sen vieressä tollerinarttu, sitten bc uros ja toisessa reunassa berniuros. Aikana kai jotain noin 1,5-2 minuuttia ja pysyin näkyvillä kokoajan. Vinkui vähän, mutta pysyi ja kävin kerran palkkaamassa. Hyvä paikkisharkka oli kun oli noita uusia uppo-outoja paikkistyyppejäkin mukana!

Sitten aika pikaiset treenit Pongolle. Otin ihan ekana lähtötreenin ja sen jälkeen oli kaksi kylttiä koira eteen, 1-2-3 askelta taakse ja toisena kylttinä istu-seiso-istu kyltti. Lähtöön tulo nopeasti oli vaikeaa ja hermostuin. Koira haukkua räpätti ja se oli aika vaikea saada nopeasti töihin. Kun sain sen lähtökyltille niin sitten se oli ihan ok, mutta toi alku oli ihan kauhea. Itselle neuvoksi: elä suutu. Nää lähdöt on meidän suurin ongelmakohta, ihan joka lajissa! Ne pari kylttiä meni omalla painollaan, koira ei tullut ekalla eteen ja seiso-istu oli sille vaikea kun ei olla sitä tehty, ylläri että oli hankala. Palkkasin heti radanpätkän jälkeen pallolla (lähtö ja kyltit tehtiin vaan sen kerran) ja sen jälkeen otettiin joku 10-15 nopeaa toistoa musta kaukana istumista. Anna hihnan toisessa päässä estämässä maahanmenon, ite olin kaukana ja käskytin "istu" ja istumisesta heitin herkun. Tehtiin noin puolet toistosta niin, että tokohyppy on välissä. Hyviä toistoja ja haki hyvin istumaan, kerran vaan meni maahan 'istu' käskystä, joten tääkin on alkanut tuottaa tulosta. Tästä sitten palkkaus narupallolla ja dogi autoon lepäämään.

Tauon jälkeen Pongo teki I-M ja M-I kaukoja takapalkalla. Koira vierelle, istu, palkan vienti taakse, "takana", "kaukot", "valmis", "paikka" ja siitä käskyttämään. Otin joko yhden M-I tai kolme M-I-M-I josta vapautus takapalkalle. Teki ihan hyvät nousut istumaan, kaikki maahanmenot oli hyviä aina ja ekalla käskyllä. Pari M-I oli kaksoiskäskyllä, mutta aika hyviä. Ennakoi vähän takapalkkaa kun päästin sen joskus ekasta noususta takapalkalle. Muista siis, target suorassa linjassa ettei koira mene vinoksi ja odota hetki ennen vapautusta. Mutta ihan ok kaukot, näitä pitää tehdä enemmän. Välimatka oli joku metrin tai puoltoista. 


Sen jälkeen käytiin leikkimässä kahden lelun leikkiä vielä loppuun, oli aika hauskaa ja pikku puikkis alkoi tajuamaan että lelusta kun päästää niin saa toisen! Uudet pesukarhulelut oli myös ihan huippuhyvät sen mielestä. Biltema on koiralelujen aarreaitta! Sieltä saa kyllä hyviä leluja halvalla ja esim nuo "kuolleet" eläimet maksaisi perus koirakaupassa jotain noin 7-8 euroakin kappale. 


Kaksi pesukarhulelua Biltemasta 2,99€/kpl

Narupallo Biltemasta 1,49€

Illalla oli vielä ohjatut paikkamakuutreenit, joihin vähän extemporesti lähdin. Meidän omat treenit loppui kymmenen pintaan ja kuudelta alkoi ohjattu paikkisharkka, joten päätin että Pongo saa luvan jaksaa. Se olikin hyvä treeni meille! Aluksi 3min paikkamakuu, jossa olin osittain piilossa. Aloitin näkyvillä ja kävin palkkaamassa, sitten olin ehkä jonkun 1,5min ajasta piilossa. Pongo oli tosi hyvä, eikä äännellyt kun toisen palkkauksen jälkeen vähän. Pongo oli reunassa Ilo-bc tytön vieressä. Toinen paikkis oli hetken päästä 1min,  takana agilityhäiriö joka oli liikaa Pongolle. Se haukkui koko ajan... mutta kielsin sen topakasti ja lopetti siitä, sitten juuri samalla aika loppui ja pääsin palkkaamaan ja päästämään sen pois sitten siitä. Hyvä!


Sain hyviä treenivinkkejä paikkiksen suhteen nyt. Eli piiloja erilaisissa linjoissa, ei vain suoraan koiran edessä. Piilot voi olla myös lähellä! Mielummin en palkkaa Pongoa välissä, vaan otan lyhemmän ajan ja vapautan. Se vähän meni hämilleen, että ääh mut palkattiin mut homma vaan jatkuu. Sitten täytyy tarkasti miettiä, mihin tässä paikkiksessa keskitytään: aika, häiriö, piilo vai välimatka? Lisäksi omaan harjotteluunsa saapuminen paikkamakuuseen kisanomaisesti ja lisää harjoitusta, että koiria käskytellään vuorotellen. Lisäksi paikkiksesta poistumista ja kiitoksen odottamista, kuten myös paikkisrivissä odottelua.


Niin paljon harjoiteltavaa, etten kestä! Tänään tuli aika paikkispainotteinen päivä ja sitten muutamia toistoja muutakin, mutta nyt alkaa olemaan taas vähän enemmän selvät sävelet mitä teen ton paikkiksen suhteen. Onneksi se on alkanut menemään eteenpäin ihan kivasti, ainoastaan tuli takapakkia tuon agihäiriön kera, mutta toivottavasti se jää tohon yhteen kertaan. Noita kentälle tulo treenejä on pakko varmaan ottaa joka lajissa.. Ne on ongelma niin rallyssa, tokossa kuin agilityssäkin (kisoissa).

3 kommenttia:

 1. ÄÄÄ mä en kestä tän blogin nimi on ihan tosi hauska! Ilmeisesti käytössäkin koiran osalta :) Hehe pitäisköhän meidän blogi vaihtaa tikkunokiks, koska sellaiseksi niitä tulee usein kutsuttua :P Liitytään tiedän lukijoiden joukkoon :) Ja totta, Biltemasta saa vaikka mitä koirille ja juurikin ilman sitä "koiratarvike lisää" just tuli ostettua uudet alustat autoon molemmille sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, colliepiireissä varmaan useempikin kutsuu näitä puikkonokiksi :) Biltemaan oon nyt tykästynyt lelujen osalta, sai kyllä noita perusleluja aika halvalla. Harmi kun siellä ei oo mitään järkeviä patukoita myytävänä! Kattelin myös noita esim koirien jotain petejä/tyynyjä, oli aika edullisia ja vaikutti ihan oklle. Ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
  2. Aijaa hauska :) Juu no laatu on toistaiseksi vaikuttanut ihan hyvälle. Tosin pikkukoirien kanssa en tiedä onko vaatimukset niin korkealla kuin isomman kanssa kun noi painaa sellasen reilu 5kg, niin ei peditkään vaadi kummempia, että pysyvät kasassa :) Ehkä jossain vaiheessa laajentavat valikoimaa. Ainakin nyt suuntana on ollut valikoiman laajeneminen. Myös heppapuolta mainostavat myymälöissä. Toivottavasti eivät pelkästään suuntaa nyt niille markkinoille :P

   Poista