sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Rallytokovalmennus: oikean puolen seuraamisen aloitus!

Eka kerta meille rallytokovalkkaa tänään, muulle ryhmälle olikin jo toinen kerta. Mukana siis kasvattaja samassa ryhmässä, mikä onkin tosi mukavaa. Valkka on joka toinen viikko, oikein sopiva treenitahti, vaikka mun rallymotivaatiolla kyllä treenaisin vaikka joka päivä!Tosi iloinen treeneihin lähtijä :D

Aloitettiin kertarytinällä sitten oikean puolen seuraamisella - IIK! Mehän ollaan harjoiteltu sitä kerran tai kaksi joskus viime vuonna, mutta ei mitenkään järjestelmällisesti. Kunhan keksin käskysanan sen puolen seuruulle, mutta aika pian unohdin koko seuruun kun keskityttiin tokoon. Nyt sitten viriteltiin taas tämä vaikeampi puoli käytäntöön. Aloitin vaan sanomalla "kylki" ja ohjasin koiran sivulle kädenliikkeellä, samanlaisella mitä käytän myös vasemmalla puolella ohjatessa. Ja mitä, sehän tuli suoraan hienosti sivulle!? Toistin tätä pari kertaa huomatakseni, ettei se ollut vahinko, Pongo tuli oikein näpsäkästi siihen oikealle sivulle. Oona tuli neuvomaan ja sanoi, että kun ohjaan koiran sivulle ja joudun kääntämään rannetta niin, että koiran katse on poispäin minusta, palkkaan vasta sitten kun pää on suoristettu joko eteenpäin tai muhunpäin. Sain myös ohjeeksi liimata jalat lattiaan, koska helposti opetan koiran siihen, että korjaan sitä aina vähän omalla kropan liikkeellä. Otin sitten näitä sivulletuloja sekä parin askeleen seuraamista.. Oli vaikeaa, Pongo tuntui poikittavan kokoajan ellen ranteella ohjannut sitä. Ehkäpä se pikkuhiljaa, yhden askeleen seuruut onnistui, mutta pidemmät pätkät levisi kun aalin se.


Sen jälkeen aloitettiin tekemään rataa. Aloitettiin helpommalla radalla, missä mentiin siis pelkkää vasemman puolen seuraamista. Siinä rata ei ollut kovin vaikea, vaikeiksi kohdiksi muodostui lähinnä nuo eteentulot ilman apuaskelta, sain kyllä siihen hyvän vinkin, eli teen käsillä ?- merkin muotoisen liikkeen, jotta koira voi hakeutua eteen. Sillähän se sitten alkoikin sujumaan.


Toinen rata sitten oikean puolen seuraamisella, siinä mulla oli nami kädessä ja pitääkseni koiran suunnilleen oikeassa paikassa en vielä osaa pitää kättä niin, ettei koiran pää kääntyisi ulos. Uudet kyltit oli vaikeita, jouduin käyttämään varmaan kaikki pikku pääni aivosolut, että kykenin tekemään sen liikkeen peilikuvana.. Ja sitten vielä koira väärällä puolella, kaikki tehtävät ihan uusia. Treenikentällä oli myös muita koiria, joten se on meille aina vaikea paikka, mutta onneksi kaikki ryhmäläiset on narttuja sekä suht huomaamattomia tai provosoimattomia, eli meille juuri hyvä paikka harjoitella sitä. Siitä mulle kuitenkin aina vähän lisämietintää. Ja eteentulo oikealta oli tosi helppoa: koira kun "osaa" sen jo, se on helpompaa. 


Lopuksi vielä saksalaisia yhdellä askeleella.. Mulle tää oli vaikeeta tehdä jo normaalisti, sitten vielä tuplasaksalainen tai oikean puolen saksalainen.. Vaatii niitä liikeratojen harjotteluja, käytännössähän toi ei oo mikään kovin vaikea tehtävä ja Pongolle helppo tehdä. Pitää harjoitella omien jalkojen liike sekä käsien liike, eli koira pitää ottaa selän takana jo toisesta kädestä kiinni.

Kotiläksyksi saimme sitten AVO luokan juttuja sekä oikean puolen treenaamista. Täytyy harjoitella tiukempia käännöksiä, eteentuloa ?-kädellä sekä sitten noita koira sivulla istu-maahan-seiso siirtymisiä. Aika pelottavaa kun kisat on jo kahden viikon päästä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti